Zoekt u een specialist voor het renoveren van uw trap?

Bij ABC-Renovation vindt u de beste kwaliteit voor de scherpste prijs!

trap bekleden met hout

Trap bekleden met hout of laminaat

Bent u toe aan een nieuwe trap? Een renovatie is wellicht iets voor u. Er zijn verschillende materialen waarmee u uw trap kunt bekleden zoals PVC en vloerbedekking. Twee populaire manieren van het opnieuw bekleden van trappen is met (massief) hout zoals eiken en laminaat. Deze twee zijn erg populair vanwege de warme en mooie uitstraling. Bovendien zijn ze erg gemakkelijk schoon te houden. Een traprenovatie is ideaal wanneer u wilt dat uw trap er weer als nieuw uitziet, zonder de hoge kosten van het plaatsen van een geheel nieuwe.

ABC-Renovation, specialist in traprenovatie

ABC-Renovation is uw specialist in traprenovatie! Wij hebben al vele jaren ervaring op het gebied van traprenovatie met bijvoorbeeld PVC, vloerbedekking, massief hout of laminaat. Zoekt u een trappenmaker die uw trap kan renoveren en opnieuw bekleden tegen een lage prijs? Neem dan contact met ons op zodat wij u een vrijblijvende offerte kunnen toe sturen. Ook voor andere vragen op het gebied van traprenovatie bent u bij ons van harte welkom.


houten trapbekleding

Uw trap renoveren met hout?

Hout is een populaire manier van trapbekleding vanwege de warme uitstraling. Er zijn verschillende soorten (massief) hout waarmee u kunt bekleden, zoals eiken en beuk. Elke houtsoort heeft zijn eigen voor- en nadelen. Hout is vaak redelijk eenvoudig aan te brengen, maar let er wel op dat er nauwkeurigheid vereist is bij het plaatsen. Niet netjes plaatsen zal namelijk leiden tot gepiep en gekraak wanneer u de trap op en af loopt. Boenen is niet aan te raden omdat dit de kans op uitglijden vergroot. Dit gaat u tegen door een antislip laagje aan te brengen. Hout is een natuurlijk product dus dit heeft wel meer onderhoud nodig dan bijvoorbeeld PVC.

traprenovatie met hout laminaat

Uw trap renoveren met laminaat?

Laminaat is tevens populair vanwege de warme uitstraling. Een voordeel is echter dat het een stuk goedkoper is dan hout. Laminaat wordt vaak gebruikt bij traprenovaties. Omdat er geen uitbreekwerken zullen zijn is dit kostenbesparend. Laminaat als trapbekleding is zeker een goede keuze wanneer u al een laminaatvloer heeft want dit zorgt voor een mooi geheel. Laminaat kan evenzeer glad zijn dus het aanbrengen van een antislip rand aan de voorkant van de trede is wel verstandig. Laminaat heeft niet veel onderhoud nodig, is erg makkelijk schoon te houden, vele types zijn geluiddempend en het is niet gevoelig voor temperatuur of vocht.

Wat zijn overzettreden?

Met overzettreden voorziet u eenvoudig uw trappen van een doe-het-zelf renovatie. Overzettreden zijn losse treden die, zoals de naam als zegt, over de al bestaande traptreden worden aangebracht. Heeft u een dichte trap? Ook de stootborden kunnen een nieuw overzet stootbord krijgen. Overzettreden zijn gemaakt van laminaat of hout. Er zijn vele verschillende soorten houtmotieven en -kleuren verkrijgbaar en overzettreden zijn snel aan te brengen. De meeste overzettreden hebben een harde toplaag wat er voor zorgt dat het materiaal hard en krasvast is en dat u niet snel uitglijdt. U kunt tijdens een doe-het-zelf project de treden aanbrengen, maar bij gedraaide trappen is dit een uitdaging. Het is hierbij verstandig om een vakman in te schakelen.

Soorten hout voor traprenovatie

Bij de renovatie van trappen zijn er vele verschillende soorten (massief) houten trapbekleding beschikbaar. Trappen zijn bijvoorbeeld te bekleden met eiken, beuken, es, mahonie en rubberwood. U kunt bij trapbekleding kiezen voor massief hout, hard laminaat of half massief hout. Eiken wordt het meest gebruikt als trapbekleding bij renovaties. Het is een kwalitatief goede en sterke houtsoort, is gemakkelijk in onderhoud, het heeft een lange levensduur en is verkrijgbaar in vele kleuren. Het onderhoud moet echter wel vaak gebeuren, eiken is tevens een stuk duurder dan andere types trapbekleding zoals tapijt of PVC. Wilt u graag weten wat de mogelijkheden zijn voor uw trap? Onze specialist kijkt graag samen met u naar een mooie oplossing.

kosten traprenovatie hout

Doe-het-zelf

Gaat u voor een doe-het-zelf project voor het bekleden van uw trap? Een goede optie is het gebruik van trapmatten, oftewel halve maantjes. Vroeger werden trappen geheel bekleed met stof, tegenwoordig worden vaak halve maantjes gebruikt. Hiermee bespaart u veel kosten. Halve maantjes voorkomen slijtage van trappen, ze zijn slipbestendig en verkrijgbaar in tal van kleuren. Tijdens een halve maantjes doe-het-zelf project bekleedt u uw trap in een mum van tijd. U bekleedt deze namelijk heel makkelijk met halve maantjes omdat deze een zelfklevende achterkant hebben. U heeft de keuze om zelf uw trap te bekleden met andere materialen zoals PVC. Met halve maantjes als trapbekleding geeft u uw trap een make-over voor een kleine prijs.

laminaat trapbekleding

Kosten traprenovatie hout of laminaat

Gaat uw voorkeur toch uit naar trapbekleding door een professional? Dan bent u bij ons aan het juiste adres als het gaat om de grootste service voor de laagste prijs. De kosten voor traprenovatie hangen af van verscheidene factoren. De laminaat- en houtsoorten zoals eiken, evenals de grootte van de trap hebben een invloed op de kosten. Ook de soort trap is van invloed op de prijs omdat een ronde een stuk moeilijker te bekleden is dan een rechte. Voor de meest exacte indicatie van de kosten neemt u geheel kosteloos en vrijblijvend contact met ons op zodat wij u een factuur kunnen opsturen. Voor andere vragen met betrekking tot trapbekleding bent u tevens bij ons van harte welkom!