ABC Traprenovatie Brugge: scherp geprijsd vakwerk!

Zoekt u een vakman voor een traprenovatie of nieuwe trap? De specialisten helpen u graag!

traprenovatie in Brugge

Trappen Brugge

Bij het bouwen van een nieuwbouwpand of het renoveren van een bestaand pand wordt er vaak weinig aandacht besteed aan de trappen. Het is echter wel belangrijk om na te denken over het soort trap dat u wilt plaatsen in uw nieuwe woning in Brugge, of over de kwaliteit van uw huidige houten of metalen trap. Het is namelijk zeer waarschijnlijk dat uw trappen na verloop van tijd zullen slijten. Er zijn veel verschillende soorten trapbekleding die u op uw trap kunt (laten) plaatsen. Omdat de trap meestal een prominente plaats in uw huis heeft is het belangrijk een gedegen keuze te maken. Bent u dan ook op zoek naar een erkend trappenmaker die u kan helpen bij het herstellen van de trapleuning of het bekleden van uw traptreden tijdens een traprenovatie? Dan bent u bij ABC Renovation aan het juiste adres. Vraag een erkend trapspecialist om advies en een kostenoverzicht. Onze specialisten zijn u met alle plezier van dienst. Uw trappen zijn bij ons in goede handen.

Trappen”]
trappenmaker voor nieuwe trap Brugge

Kom in contact met een erkend trappenmaker

Er zijn diverse motivaties om een trappenmaker in te schakelen. Bent u geïnteresseerd in een traprenovatie? Dan bent u bij een trappenmaker uit ons netwerk aan het juiste adres. Afhankelijk van uw persoonlijke wensen zal de trappenmaker uit Brugge uw traptreden schuren, verven of bekleden met bijvoorbeeld overzettreden. Het voordeel van een traprenovatie is dat u in korte tijd een geheel nieuwe uitstraling creëert! U schakelt een trappenmaker echter ook in wanneer u een nieuw trapmodel wilt laten plaatsen. Zij meten alles voor u uit zodat het model volledig op maat wordt geplaatst. Doordat de productie grotendeels vooraf plaatsvindt, staat uw nieuwe exemplaar vaak al binnen een dag. Als u een vaste molenaarstrap naar zolder wilt realiseren dan zal de trappenmaker tevens uw vlizotrap verwijderen en een trapgat maken. Wanneer u samenwerkt met een trapspecialist uit ons netwerk, dan garanderen wij dat u geholpen wordt door een erkend trappenmaker. Dit betekent dat de trappenmaker u vakkundig van dienst is bij het installeren van een volledig nieuwe wenteltrap. Bent u benieuwd naar alle diensten van de trappenmaker uit Brugge? Vul dan vandaag nog ons contactformulier in.

renovatiemethodes trappen

Traprenovatie, wat zijn de mogelijkheden?

Bij een verouderde of onhandige trap raden wij u aan deze te vervangen door een nieuw model. Maar wanneer u nog niet toe bent aan een nieuw trapmodel, maar wel aan een nieuwe uitstraling dan is een traprenovatie een goede tussenweg. Hierbij zal de trappenmaker het model zodanig opknappen dat het geheel er weer als nieuw uitziet! Eén van de minst ingrijpende renovatiemethodes is het bekleden van de traptreden. Tapijt is populair, maar ook materialen als hout, laminaat of PVC worden gebruikt als trapbekleding. Dit is een relatief voordelige manier om toch een compleet nieuw uiterlijk te creëren. Heeft u een houten trapmodel? Dan kan u er tevens voor kiezen om deze opnieuw te schuren en te schilderen. Dit verbetert de uitstraling en zorgt er tevens voor dat de kwaliteit van het hout voor langere tijd goed blijft. Bij een traprenovatie is het ook mogelijk om bijvoorbeeld de trapleuning te vervangen of trapverlichting te laten installeren. Dit ziet er niet alleen elegant uit, maar vergroot ook de veiligheid doordat u nooit meer in het donker omhoog hoeft te lopen.

trapbekleding Brugge

De voordelen van trapbekleding

Het bekleden van trappen gebeurt met behulp van verschillende materialen. In Brugge kiezen klanten regelmatig voor tapijt, laminaat en linoleum. Op een betontrap is houten trapbekleding tevens een goede optie. Elk materiaal heeft zo z’n eigen voor- en nadelen, lees u daarom goed in en maak een keuze die bij u past. Over het algemeen heeft trapbekleding twee grote voordelen: allereerst verbetert u tegen relatief lage prijzen het complete uiterlijk van het trapmodel. Doordat uw bestaande exemplaar niet gesloopt hoeft te worden heeft u geen rommel in huis en ziet uw hal er al na één werkdag compleet anders uit! Een ander belangrijk voordeel is de verhoogde veiligheid. Doordat de trapbekleding vaak een stroef oppervlak heeft, is de kans op uitglijden een stuk kleiner.

houten trapbekleding

Trap bekleden met hout

Houten trappen zijn in Brugge nog altijd erg populair. Dat is niet heel verrassend, want het is een duurzaam materiaal met een klassieke uitstraling. Het grote nadeel van hout is dat er vaak een flink prijskaartje aan hangt. Wilt u toch de uitstraling van hout zonder daarvoor de hoofdprijs te betalen? Laat uw betontrap dan bekleden met echt hout! Dit is een stuk voordeliger dan een volledig nieuw model. De overzettreden zijn namelijk al verkrijgbaar vanaf €50,- per trede en gaan jarenlang mee. Indien gewenst kunt u de treden na verloop van tijd zelf schilderen, zodat u het aangezicht eenvoudig verandert. Tot slot is hout een ideaal materiaal voor iedereen die allergisch is voor huisstofmijt, omdat dit geen stof vasthoudt.

trap bekleden met laminaat

Bekleden met laminaat

Veel van onze klanten weten niet dat ook laminaat een mogelijke vorm van trapbekleding is bij een traprenovatie. Door uw traptreden van laminaat te voorzien beschermt u deze tegen slijtage, waardoor een volgende traprenovatie een stuk goedkoper kan uitvallen. De voordelen van laminaat zijn onder andere een verbeterde uitstraling en een gemakkelijker onderhoud. Het nadeel is dat laminaten oppervlakken relatief glad zijn. Zeker wanneer u kinderen heeft, raden onze specialisten uit Brugge aan om bij laminaat antislip-strips aan te brengen. Wilt u graag uw trap bekleden met laminaat? Dan hebt u bij de meeste specialisten een ruime keuze uit kleuren, en designs.

tapijt op trap

Hoogpolig of standaard tapijt?

Eén van de mogelijk materialen om uw traptreden mee te bekleden is tapijt. De voordelen van deze vorm van trapbekleding zijn ten eerste: warme voeten. Daarnaast zult u dankzij het tapijt minder kans lopen op uitglijden. Natuurlijk heeft vloerbedekking als trapbekleding ook nadelen. De grootste is dat het lastig te plaatsen is, waardoor u de kans loopt op bobbels in de traptreden. Een tweede nadeel is het schoonmaakwerk. Zeker hoogpolig tapijt is lastig te reinigen, waardoor dit klachten als astma en allergieën kan verergeren. Kies bij onze specialisten uit Brugge uit een ruim assortiment aan soorten en maten stoffen trapbekleding.

Nieuwe trapbekleding laten aanbrengen?

Vraag gerust vrijblijvende offertes aan. De specialisten helpen u graag in Brugge.

Vrijblijvende offertes
linoleum als trapbekleding

Linoleum trapbekleding

Nog een product dat regelmatig wordt ingezet voor het stofferen van trappen is linoleum. Het bekleden van de trap met linoleum brengt diverse positieve kanten met zich mee: zo heeft het product geen verende eigenschappen en een grote indrukvastheid. Linoleum bestaat uit een mengsel van lijnzaadolie, kurk en hars, dat op een ondergrond van jute wordt geplaatst. Waar standaard linoleum een vrij goedkope uitstraling kan hebben, is het ook mogelijk om te kiezen voor marmoleum. Dit biedt een marmerachtige structuur waardoor het wat luxueuzer overkomt. Via het contactformulier kunt u een vrijblijvende prijsopgave aanvragen voor het plaatsen van marmoleum.

trapbekleding pvc Brugge

Trap bekleden met PVC/vinyl

Eén van de meest voordelige materialen voor trapbekleding is PVC of vinyl. Dit is in vele kleuren en motieven verkrijgbaar zodat er altijd een optie is die bij u past. PVC en vinyl hebben vele overeenkomsten, maar er zit wel degelijk verschil in de twee materialen. PVC is hard en vinyl geschuimd. Daardoor voelt vinyl prettiger aan als u met blote voeten de naar boven loopt. In beide gevallen bevat de toplaag een bepaalde anti-slip structuur, waardoor de kans op valpartijen nog kleiner wordt. Bij het aanbrengen zorgt de trappenmaker uit Brugge eerst voor een volledig gladde ondergrond, en worden alle treden vlak gemaakt. Door middel van een mal maakt hij alle treden op maat zodat de bekleding naadloos op elkaar aansluit.

trapleuning

Trapleuning plaatsen

Een trapleuning is één van de onderdelen van een traprenovatie die snel vergeten wordt. Toch kan het monteren of herstellen van een trapleuning tot een sterk verhoogd wooncomfort leiden. Een trapleuning kan aan zowel de wandzijde of de vrije zijde worden geplaatst. Kiest u voor de wandzijde? Dan is het eventueel mogelijk om zelf de trapleuning te monteren. Onze trapspecialisten uit Brugge adviseren hiervoor om op een afstand van maximaal een meter van elkaar de bevestigingspanelen te plaatsen. Een trapleuning aan de vrije zijde leidt tot een verlaagd risico op valpartijen, maar brengt wel hogere plaatsingskosten met zich mee.

trapverlichting installeren Brugge

Sfeer en veiligheid: trapverlichting

Het verlichten van trappen brengt diverse voordelen met zich mee. Zo ziet men ten eerste in het donker exact waar de trap zich bevindt, en weet men ten tweede hoeveel treden er zijn. Met een trapverlichting is het bovendien niet meer nodig om een andere vorm van verlichting in de hal aan te brengen tijdens de nacht. Trapverlichting kan zowel statisch als op basis van bewegingssensoren worden aangebracht. Wij adviseren om hierbij gebruik te maken van LED strips die u aan de bovenzijde van de traptrede of vlak onder de overhangende trede worden aangebracht. Vraag eventueel onze specialisten uit Brugge om advies.

traprenovatie met overzettreden Brugge

Trap renoveren met overzettreden

Met behulp van overzettreden is uw traprenovatie in no-time compleet. De treden zijn verkrijgbaar in verschillende materialen: laminaat, linoleum, PVC, vinyl en zelfs hout. Dankzij de ruime keuze creëert u eenvoudig de door u gewenste uitstraling. Laminaat is de meest voordelige keuze, gemiddeld kost dit €30,- per vierkante meter. Hout is logischerwijze de meest kostbare keuze, gemiddeld betaalt u hiervoor €70,- per vierkante meter. In de meeste gevallen kiezen klanten ervoor om enkel de traptreden te bekleden en blijven de stootborden en trapbomen onbekleed. De overzettreden bevatten een anti-sliplaag, waardoor u niet bang hoeft te zijn voor valpartijen. Kiest u voor vinyl? Dit werkt geluidsabsorberend, waardoor u ook het geluidsoverlast in huis vermindert.

zandstralen trap

Traprenovatie: zandstralen

Bij de traprenovatie van een houten trapmodel is het van belang dat u het oppervlak eerst goed laat schuren. Zoals u zich wellicht kan indenken is dit een zware klus omdat het om een groot oppervlak gaat. Daarom kiest een trappenmaker uit ons netwerk in Brugge vaak voor het zandstralen van het oppervlak. Hij dekt alles in de hal of woonkamer goed af, zodat het niet volledig onder het stof komt te zitten. Daarna spuit hij een middel van glasparels, keramische parels of mineraal zand onder een hoge druk op het oppervlak. Het zandstralen kost gemiddeld €25,- tot €40,- per vierkante meter. Wilt u graag alle werkzaamheden uit handen geven? Laat de traptreden dan direct opnieuw afwerken.

Traprenovatie laten uitvoeren in Brugge?

De trappenspecialisten helpen u graag bij het renoveren van uw trap. Vakwerk tegen een scherpe prijs!

Vakman inschakelen
nieuwe trap Brugge

Wat voor nieuwe trap wilt u in de woning?

Bent u geïnteresseerd in een nieuw trap model? Er is volop keuze uit verschillende modellen, maar niet elk model is geschikt voor uw woning. Een zwevend model is tegenwoordig erg populair, maar dit neemt erg veel ruimte in beslag. Een spiltrap is juist een model dat maar weinig ruimte in beslag neemt. Dit komt omdat alle treden vast zitten aan één as. Vaak worden wentel- en spiltrappen door elkaar gehaald, maar ze zijn niet hetzelfde. Bij een wenteltrap is er namelijk geen sprake van een centrale as. Over het algemeen geldt: hoe steiler het geheel, hoe minder ruimte u hoeft te gebruiken. Daarom hebben de meeste woningen in Brugge een steile molenaarstrap, omdat deze nou eenmaal erg geschikt is voor kleinere ruimtes.

zwevende trappen

Elegant en subtiel: zwevende trap

Zwevende trappen zijn de laatste tijd zeer populair in Brugge. Dit is niet verwonderlijk, omdat zwevende trapconstructies een elegant en subtiel effect hebben. Bij een zwevende trap worden de traptreden aan één zijde in de wand gemonteerd of aan een trapboom. De andere zijde hangt vrij in de ruimte waardoor deze eruitzien alsof ze zweven. Omdat een zwevende trapconstructie zorgt voor een uniek effect raden wij aan deze in de woonruimte te plaatsen, of bij de entree van een bedrijfspand. Zo maakt u grote indruk op al uw bezoekers. Laat altijd een erkend trappenmaker u helpen bij het monteren van een zwevende trap.

wenteltrap Brugge

Wenteltrap in huis

Een andere speciale trapconstructie is de wenteltrap. Over het algemeen wordt een wenteltrap gemaakt rondom een verticale paal die midden in de ruimte staat. Het is echter ook mogelijk om een vrije wenteltrap te laten plaatsen. De kosten voor het installeren van een wenteltrap zijn relatief hoog, doordat er vaak veel moet gebeuren voordat een dergelijke traprenovatie kan worden uitgevoerd. Bij een trappenmaker uit Brugge bent u aan het juiste adres voor zowel stalen, houten als metalen wenteltrappen. Wilt u weten wat de mogelijkheden voor een wenteltrap bij u thuis? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.

spiltrap

Bespaar ruimte met een spiltrap

Er zijn veel soorten trappen, die allemaal eigen voor- en nadelen hebben. Een spiltrap is een variant binnen de categorie wenteltrappen. Een spiltrap is daarbij een trap die aan één zijde vast zit, aan de spil (as). Het voordeel van een spiltrap is dat deze minder sterk draait, waardoor er grotere hoogtes overbrugd kunnen worden. Voor het plaatsen van spiltrappen gelden wel enkele regels. Zo moet het breedste gedeelte van de trede minimaal tachtig centimeter bedragen, en is het aan te raden de bovenste trede te laten overhangen. Houdt bovendien rekening met de overlap van de treden, zolang de scheen maar niet gestoten wordt.

z-trap

Wat is een Z-trap?

Naast spiltrappen zijn ook zogeheten Z-trappen verkrijgbaar bij menig trappenmaker uit Brugge. Met de term Z-trap kunnen twee soorten trappen worden aangeduid. Bij het eerste model is vanaf de bovenzijde een ‘Z’ te herkennen in de vorm van de trap. Dit betekent dat er twee bochten zijn, die elk een kant op gaan. Bij de tweede variant zitten de traptreden in een Z met elkaar verbonden, doordat de normaal verticale stootborden bij dit model in een hoek zijn geplaatst. Het voordeel hiervan is dat u zo een veiligere looplijn creëert. In de eerste variant zorgt u voor een zo efficiënt mogelijk ruimte gebruik. Wij helpen u graag.

zoldertrap plaatsen

Zoldertrap plaatsen

In veel woningen in Brugge zit wel een zolder, maar is er geen ruimte (gemaakt) voor een trap. Er zijn daarom diverse soorten zoldertrappen verkrijgbaar bij onze leveranciers. Een zoldertrap moet over het algemeen zo klein mogelijk kunnen worden opgevouwen, zodat deze in het plafond kan worden weggewerkt. Wij bieden onder andere zoldertrappen aan die in vier delen op te vouwen zijn. Ook de standaard driedelige en iets grotere tweedelige zoldertrap is bij ons te bestellen. U hebt daarbij tevens de keuze uit verschillende materialen. Metalen en houten trappen zijn hierbij het meest populair. Vraag via het contactformulier naar mogelijkheden en voorwaarden.

Open of dichte trap?

Welk model u ook aanschaft: u heeft in principe de keuze uit een open of gesloten model. Welk model voor u het meest geschikt is, is grotendeels afhankelijk van uw persoonlijke wensen. Sommige klanten in Brugge vinden een dicht model mooier, terwijl anderen gelukkig worden van het minimalistische karakter van een open model. Dit geeft namelijk een ruimtelijk gevoel, dat vooral van pas komt als uw trap in de woonkamer staat. Het is dan geen barrière, waardoor de woonkamer een stuk groter oogt. Daar komt bij dat schoonmaken en het onderhoud een stuk eenvoudiger is omdat u er gemakkelijk bij kunt komen. Wilt u toch liever een dicht model? Dan kunt u de ruimte gebruiken om een ruime trapkast te realiseren.

open en dichte trappen

Verschillende materiaalsoorten voor een nieuwe trap

Naast het model is het materiaal een grote invloed op de uitstraling. Klanten denken vaak dat de keuze beperkt is tot hout of beton, maar niets is minder waar. Tegenwoordig is er een ruime keuze aan materialen ontstaan, die ook in Brugge regelmatig geplaatst worden. Wat denkt u van een glazen trap? Dit materiaal past erg goed aan bij het elegante en minimalistische van een zweeftrap. Doordat het glas veel licht doorlaat oogt de ruimte zowel lichter als groter. Wilt u liever een metalen model? Dit past perfect bij een modern interieur. Dit is slijtvast, waardoor er geen gebruikssporen ontstaan.

materiaalsoorten trap
Trappenmaker inschakelen
houten trap Brugge

Houten trappen

Traditioneel werd in veel woningen in Brugge gebruik gemaakt van houten trappen. Houten trappen hebben als voordeel dat zij een warme en authentieke uitstraling bieden. Daarnaast zijn houten trapconstructies gemakkelijk te repareren, en kunt u deze snel van een andere kleur voorzien. Daarnaast is een houten trap ook eenvoudig schoon te maken. Naast houten trappen kunt u bij een trappenmaker uit ons netwerk ook kiezen voor stalen, metalen en betonnen trappen. Bent u benieuwd naar het verschil in voordelen en prijzen? Wij bieden u met alle plezier een offerte op maat aan.

metalen trap Brugge

Stalen of metalen trap

Zoals gezegd is het naast houten trappen ook mogelijk om te kiezen voor een stalen of metalen trapconstructie. Een stalen of metalen trap is minder geschikt voor een woning, maar in bedrijfspanden is het zeker een goede optie. Dit komt onder andere doordat stalen en metalen trappen goedkoper zijn dan de houten variant. Bovendien is creëert u een zeer moderne uitstraling door een stalen trap te combineren met glas of wit marmer. Wilt u meer weten over de metalen waarvan een trappenmaker uit Brugge een trap kan maken? Neem dan contact met ons op via het webformulier en wij informeren u snel.

aluminium trap plaatsen

Een trap van aluminium

Zoals aangegeven zijn er diverse metalen geschikt voor het maken van trappen en het uitvoeren van een traprenovatie. Eén van deze metalen is aluminium. Het voordeel van aluminium is dat dit een zeer licht product is, slijtvast en bestand tegen corrosie. Daarnaast is aluminium een zeer duurzaam product omdat het gemakkelijk te vinden is, en een lange levensduur kent. Met aluminium is het bijvoorbeeld mogelijk om een zwevende- of wenteltrap te maken. Wilt u meer weten over de eigenschappen van dit materiaal of heb u een vraag over de kosten voor het uitvoeren van een traprenovatie met aluminium? Wij informeren u met alle plezier.

betonnen trap plaatsen

Creëer een industriële look: betonnen trap

Wie maar een beperkt budget heeft doet er goed aan betonnen trappen te overwegen. Een betonnen trap kan tegen aantrekkelijke prijzen worden geplaatst. Blijkt aan het einde van de renovatie dat u geld overhoudt, dan is het mogelijk om over de betonnen traptreden een speciale houten trapbekleding aan te brengen. Hiermee creëert u de uitstraling van een houten trap, terwijl de prijzen aanzienlijk lager zijn. Wilt u weten of een betonnen trap past binnen uw interieur, of hebt u een vraag over de voor- en nadelen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via het contactformulier.

Hoe zijn de prijzen opgebouwd?

Natuurlijk wilt u graag weten wat de prijs van uw nieuwe trap zal worden. Dit is afhankelijk van een aantal factoren. Allereerst het model. Hoewel u vanwege de ruimte vaak beperkt bent in uw keuze voor het model, is dit toch een grote invloed op de prijs. Een rechte molenaarstrap kost bijvoorbeeld €1.000,- terwijl een wenteltrap van hetzelfde materiaal maar liefst €2.500,- kost. Dit verschil heeft te maken met het feit dat er bij de productie van een wenteltrap nou eenmaal meer materiaal gebruikt wordt. Hetzelfde geldt bij de keuze voor een dichte trap. Omdat dit meer materiaal kost, ligt de prijs gemiddeld €100,- hoger voor een zelfde model zonder stootborden. Ten tweede is het materiaal een grote invloed op de totaalprijs. Beton is bijvoorbeeld een stuk voordeliger dan hout. Bij een traprenovatie wordt de prijs voornamelijk beïnvloedt door de renovatiemethode. Het zandstralen en verven kost bijvoorbeeld meer dan het bekleden van de trappen. Bent u benieuwd wat u gaat betalen? Vraag dan vrijblijvende offertes aan van specialisten uit Brugge.

prijzen traprenovatie en nieuwe trap
Gratis offertes aanvragen

Nieuwe trap

Soort nieuwe trap Gemiddelde kosten Omschrijving
Molenaarstrap €1.000,- Rechte, simpele trap
Draaitrap/spiltrap €1.250,- Draait rond een spil naar boven
Wenteltrap €2.500,- Gaat in een spiraal naar boven, niet rond één as
Open trap €4.500,- Open trap heeft geen stootborden
Zwevende trap €5.200,- Rechtstreeks aan muur bevestigd, vaak geen trapleuning

Traprenovatie

Traprenovatie Prijs Omschrijving
Zandstralen €25,- tot €40,- per m2 D.m.v. een straalmiddel wordt de trap gespoten
Verven €17,- tot €22,- per m2 Herschilderen van de trap
Stofferen €40,- tot €50,- per traptrede Leggen van een loper of volledige stoffering
Trapverlichting €10,- tot €30,- per spotje Met spotjes of LED verlichting plaatsen
Trapleuning €50 tot €120,- per trap Trapleuningen plaatsen

Overzettreden

Traprenovatie met overzettreden Prijs (inclusief BTW, excl. plaatsen)
Laminaat Vanaf €30,- per trede
Linoleum Vanaf €40,- per trede
PVC/Vinyl Vanaf €50,- per trede
Houten (eik) Vanaf €70,- per trede
offerte traprenovatie

Vrijblijvend contact met specialisten uit Brugge

Bent u op zoek naar een erkend trappenmaker bij u in de buurt, die u kan helpen bij het bekleden van een houten trap met marmoleum? Hebt u een vraag over de kosten voor het monteren van een stalen trap? Of bent u benieuwd naar de opties voor een traprenovatie bij u thuis? Neem dan contact met ons op via het contactformulier. Geef hierop uw wensen of vragen aan, en wij beantwoorden uw hulpvraag zo spoedig mogelijk. Desgewenst sturen we u bovendien geheel vrijblijvend één of meerdere offerte toe. Naast trappen ligt onze expertise ook bij het renoveren van keukens. Wij helpen u met alle plezier verder!