ABC Renovation: netwerk van trappenmakers

Vakwerk voor een scherpe prijs. Maak vrijblijvend kennis met onze vakmannen!


nieuwe trap

Nieuwe trap

Bent u op zoek naar een nieuwe trap? Heeft u genoeg van uw oude trappen, of bent u net verhuisd en wilt mooie nieuwe trappen in uw nieuwe woning? Wij zorgen hiervoor, tegen lage prijzen. Er zijn verschillende soorten trappen waar u uit kunt kiezen, van klassiek tot modern en van hout tot metaal. Alle opties neemt onze trappenmaker met u door. Daarnaast kunnen trappen uiteraard op uw wensen aangepast worden en zorgen wij ervoor dat de juiste maten gehanteerd worden. Neem nu contact met ons op en ontvang een vrijblijvende offerte!

Soorten trappen

Er zijn verschillende soorten trappen waar u uit kunt kiezen. Ten eerste moet u een beslissing maken over wat soort in uw woning past en naar welke verdieping deze gaat. Een zoldertrap heeft bijvoorbeeld andere opties dan één van de begane grond naar boven. Bij de ene woning zal een simpele, rechte trap het beste passen en bij een andere zal er een draai toegepast worden, zoals bijvoorbeeld een spiltrap of wenteltrap, om maximaal gebruik te maken van de beschikbare ruimte. Onze vakman helpt u bij het zoeken naar de beste manier om gebruik te maken van de ruimte die u heeft in uw woning voor de nieuwe trap. Daarnaast is er natuurlijk nog de keuze voor de verschillende soorten traptreden, materiaal en trapbekleding.

Gratis – Vrijblijvend

Hout of een ander materiaalsoort?

Niet alleen is de vorm van belang bij trappen, maar ook de materiaalsoort. Zo is er de keuze voor een houten trap. Een houten variant is vrij makkelijk om te plaatsen en het heeft een mooie, natuurlijke uitstraling. Toch kiest men tegenwoordig steeds vaker voor metaal. Dit aangezien metaal goedkoper is dan hout. Daarnaast kan metaal bekleed worden met verschillende materialen, waaronder hout. Hierdoor heeft het de voordelen van een metalen trap, maar de uitstraling van een houten. Naast een houten en metalen variant, is er ook de keuze voor één van beton. Eén van beton wordt meestal tijdens de opbouwfase van een woning geplaatst, een metalen en houten variant kan in principe altijd geplaatst worden.

Trapbekleding

Om de uitstraling van uw nieuwe trap te laten aansluiten bij uw woning en wensen, heeft u de optie om te kiezen voor trapbekleding. Zo kunt u metalen traptreden laten plaatsen om deze vervolgens te bekleden met materialen zoals hout, beton, tapijt of natuursteen. Op deze manier heeft u de voordelen van metaal: makkelijk om te plaatsen en sterk waardoor er dunne traptreden gemaakt kunnen worden, wat weer minder ruimte in beslag neemt. Doordat metaal bekleed kan worden met verschillende materialen, kunt u er nog een compleet eigen draai aan geven en maakt u uw trap persoonlijker en passender bij uw woning.

L- en Z-trappen

De belangrijkste vormen van trappen zijn L- en Z-trappen. De L-trap heeft dus de vorm van de letter L. Deze heeft traptreden zonder neus, in tegenstelling tot een Z-vorm. Een Z-vorm heeft een neus. De keuze voor de L- of Z-vorm hangt af van uw persoonlijke voorkeur, wat u mooier vindt. Onze trappenmaker kan u de verschillen laten zien en ondersteunt u in het maken van een keuze voor de verschillende trappen. Daarnaast kan voor een traprenovatie ook voor een L- of Z-trap gekozen worden. Vaak kan een L-vorm aangepast worden naar een Z-vorm. Onze trappenmaker kan alle opties met u doornemen.
nieuwe trap bekleden

trappenmaker offertes

Nieuw of een traprenovatie?

Wanneer kiest u nu voor een nieuwe trap en wanneer voor een traprenovatie? Een traprenovatie is snel en u geniet na een dag weer van een trap die als nieuw is. Daarnaast is een traprenovatie vaak goedkoper dan een nieuwe. In het geval er alleen verbeteringen nodig zijn vanwege hoe de trap eruit ziet, is het verstandiger om te kiezen voor een traprenovatie. Als er meer aanpassingen nodig zijn, of misschien wilt u trappen op een andere plaats of misschien wel een andere soort, is het verstandiger om te kiezen voor een nieuwe. Met beide mogelijkheden helpen wij u graag, tegen lage prijzen.

Trappenmaker offertes vergelijken

Bent u verhuisd en wilt u een nieuwe trap of bent u toe aan wat nieuws en wilt u uw huidige trap laten renoveren? Misschien heeft u nog geen zoldertrap en wilt u die wel graag. Wij helpen u met alle mogelijkheden op het gebied van trappen. Onze trappenmaker heeft jarenlange ervaring en kan u advies geven over alle mogelijkheden en materialen. U kunt bij ons een vrijblijvende offerte aanvragen. Wij leveren de beste service tegen de laagste prijzen.