Zoekt u een specialist die uw trap kan bekleden met PVC?

Bij ABC-Renovation vindt u de beste kwaliteit voor de scherpste prijs!

trap bekleden met pvc

Trap bekleden met PVC

PVC is een soort kunststof die veel wordt gebruikt bij het bekleden van trappen. De trapbekleding is verkrijgbaar in verschillende kleuren en motieven en het heeft vele voordelen. U vindt hier meer informatie over de voordelen, het bekleden en de kosten. Zoekt u iemand die u kan helpen met het bekleden van uw trap? Wij zijn een netwerk van traprenovatie specialisten in Vlaanderen. Via het contactformulier vraagt u gratis en geheel vrijblijvend offertes aan. Door ze met elkaar te vergelijken kunt u de trappenmaker met de laagste prijs en de beste voorwaarden kiezen. Ook met vragen over het bekleden bent u bij ons van harte welkom!

Voordelen PVC trapbekleding

PVC als trapbekleding bij uw traprenovatie heeft vele voordelen. Trappen worden dagelijks veel gebruikt, in de meeste woningen gaan meerdere personen een aantal keren per dag de trap op en af. Dit maakt PVC ideaal als trapbekleding. Het bestaat namelijk uit erg slijtvast en sterk materiaal waardoor het lang meegaat. Ook fungeert de structuur van deze trapbekleding direct als anti-sliplaag. Een ander groot voordeel is dat de trapbekleding waterbestendig en tevens geluiddempend is. Als een trap zo veel wordt gebruikt is het vervelend wanneer deze kraakt. Vind u het milieu belangrijk? Mooi, want PVC trapbekleding is recyclebaar. Een ander voordeel is dat het erg makkelijk in onderhoud is.


pvc trapbekleding

Diverse kleuren en motieven

PVC is verkrijgbaar in verschillende kleuren en motieven. Tegenwoordig heeft deze bekleding vaak een natuurlijke uitstraling. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om de trapbekleding met een houtlook te bestellen. Door structuren en dessins lijken vele soorten op echte houten vloeren. Naast houtmotieven heeft u tevens een ruime keuze uit steen-, marmer- of tegelmotieven. In de meeste gevallen is het verschil tussen het origineel erg klein. Door de trap op een speciale manier te bekleden is het mogelijk om verschillende motieven te creëren, zoals het honingraat motief. Hiernaast kunt u kiezen uit verschillende kleuren. Een lichte of donkere trap, er is met deze trapbekleding voor ieder wat wils.

traprenovatie met pvc overzettreden

Verschil met vinyl en laminaat

Laminaat, vinyl en PVC lijken veel op elkaar qua uiterlijk. Er zijn echter een paar verschillen. Het verschil tussen vinyl en laminaat zit hem onder andere in de onderkant: PVC heeft een stevige/harde onderkant terwijl vinyl een geschuimde rug heeft. Hierdoor kan vinyl iets comfortabeler aanvoelen. Een ondergrond van PVC is erg duurzaam en gaat lang mee dankzij een beschermlaag van polyurethaan. Bij vinyl hangt de levensduur af van de kwaliteit en de dikte van de toplaag, het gaat vaak minder lang mee. Verschillen tussen laminaat en PVC zijn dat laminaat niet heel goed tegen vocht kan. Bovendien moet u met laminaat zonder de juiste ondervloer rekening houden met veel meer geluidsoverlast.

PVC overzettreden

Een traprenovatie met behulp van overzettreden is snel en budgetvriendelijk. Bent u erover uit dat PVC de juiste bekleding is bij uw traprenovatie? Het bekleden van een trap is heel eenvoudig door het gebruik van overzettreden. Overzettreden worden simpelweg over de bestaande treden geplaatst. Op deze manier hoeft u niet eerst de oude treden te slopen en hebt u vrijwel geen afval wanneer u klaar bent met het leggen. Het is mogelijk om zelf uw trap te bekleden met behulp van PVC overzettreden. Een zelfbouwpakket bestaat vaak uit overzettreden en stootborden. Bij zelfbouwpakketten is de zijkant van de trap vaak niet in hetzelfde materiaal te bekleden.

Zelf trap bekleden met PVC

Zou een traprenovatie in uw woning geen overbodige luxe zijn? Met behulp van overzettreden is het zelf leggen niet moeilijk. Het enige waar u op moet letten is het op maat zagen van de treden. Het is namelijk belangrijk dat de treden goed tegen de muur aansluiten om kieren te voorkomen. Bij het zelf leggen is de juiste lijm ook belangrijk. Een lijm van goede kwaliteit voorkomt dat de overzettreden loslaten wanneer u op de trap loopt. Ziet u het zelf leggen van overzettreden niet helemaal zitten? Of wilt u maximale kwaliteit? Het is mogelijk om hiervoor een vakman in te schakelen. Bijkomend voordeel is dat u garantie op de werkzaamheden heeft.

kosten pvc trapbekleding leggen

Kosten

U bent natuurlijk benieuwd naar de kosten van een traprenovatie met PVC trapbekleding. Wanneer u het bekleden zelf gaat doen dan bent u gemiddeld een prijs van €75,- per overzettrede met stootbord kwijt. Wilt u ook de zijkanten van de trap bekleed hebben of is het zelf bekleden niets voor u? Een professional voorziet uw trap binnen een dag van een nieuwe look voor een prijs van gemiddeld €125,- per trede. De exacte kosten voor het bekleden hangen echter af van een aantal factoren zoals de hoeveelheid treden, of de trap open of dicht is, of er een bocht in zit en de afwerkingen.

zelf pvc trapbekleding leggen

Vrijblijvend offertes aanvragen

U begrijpt dat u uw trap eenvoudig en snel van een nieuwe look kunt voorzien met behulp van de juiste trapbekleding. Bent u op zoek naar iemand die u kan helpen met het bekleden? Bij ons zit u goed! Wij zijn een netwerk van traprenovatie experts in heel Vlaanderen, hierdoor zit er altijd iemand bij u in de buurt. Via het contactformulier vraagt u bij ons offertes aan. Door ze met elkaar te vergelijken kunt u altijd de trappenmaker met de beste voorwaarden en de laagste prijs voor uw klus kiezen. Het aanvragen van offertes is kosteloos en geheel vrijblijvend. We helpen u graag bij het bekleden van uw trap!