ABC Traprenovatie Brussel: scherpe geprijsd vakwerk!

Netwerk van trappenmakers met ruim 25 jaar ervaring. Maak vrijblijvend kennis met onze vakmannen!

Traprenovatie Brussel

Trappen Brussel

Bij het bouwen van een nieuwbouwpand of het renoveren van een bestaand pand wordt er vaak weinig aandacht besteed aan de trappen. Het is echter wel belangrijk om na te denken over het soort trap dat u wilt plaatsen in uw nieuwe woning in Brussel, of over de kwaliteit van uw huidige houten of metalen trap. Het is namelijk zeer waarschijnlijk dat uw trappen na verloop van tijd zullen slijten. Er zijn veel verschillende soorten trapbekleding die u op uw trap kunt (laten) plaatsen. Omdat de trap meestal een prominente plaats in uw huis heeft is het belangrijk een gedegen keuze te maken. Bent u dan ook op zoek naar een erkend trappenmaker die u kan helpen bij het herstellen van de trapleuning of het bekleden van uw traptreden tijdens een traprenovatie? Dan bent u bij ABC Renovation aan het juiste adres. Vraag een erkend trapspecialist om advies en een kostenoverzicht. Onze specialisten zijn u met alle plezier van dienst. Uw trappen zijn bij ons in goede handen.

Offertes aanvragen

U ontvangt maximaal 5 vrijblijvende offertesGewenst materiaal (*)

Omschrijving (*)trap renoveren Brussel

Traprenovatie, wat zijn de mogelijkheden?

Regelmatig krijgen wij van onze klanten uit Brussel de vraag wat de exacte mogelijkheden zijn op het gebied van een traprenovatie. Een trapspecialist heeft deze daarom voor u op een rijtje gezet. Het is bij een traprenovatie ten eerste mogelijk om de gehele trapconstructie te vervangen door een zwevende trap of zelfs een wenteltrap. Een tweede vorm van traprenovatie is het aanbrengen van trapbekleding. Tot slot is het een optie om bij de traprenovatie een trapleuning te laten plaatsen door een trappenmaker uit ons netwerk. Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn voor een traprenovatie bij u thuis? Wij informeren u graag.

erkend trappenmaker Brussel

Erkend trappenmaker

Wanneer u zich in verbinding stelt met een trapspecialist via ons netwerk, dan garanderen wij dat u geholpen wordt door een erkend trappenmaker. Elke trappenmaker die zich bij ons aansluit heeft een ruime ervaring binnen het vakgebied en is uitstekend gediplomeerd. Dit betekent dat een trappenmaker u vakkundig van dienst kan zijn bij het plaatsen van een trapleuning, het bekleden van de trap, of het fabriceren van een volledig nieuwe houten wenteltrap. Bent u benieuwd naar de diensten die een trappenmaker uit Brussel voor u kan uitvoeren, of hebt u een vraag over de prijzen? Aarzel dan niet om het contactformulier in te vullen.

trap bekleden Brussel

Trapbekleding

Het bekleden van trappen kan met behulp van verschillende materialen, zoals tapijt, laminaat en linoleum. Het voordeel van het stofferen van de traptreden is dat u hiermee de onderliggende constructie beschermt, en deze daarom ook een langere levensduur zal kennen. Bij een traprenovatie is het dan enkel nodig om de huidige trapbekleding te vervangen door een ander exemplaar. Dit zal zeer veel in de kosten schelen. Heeft u een zwevende trap? Dan is het bekleden van de treden relatief lastig. Laat daarom altijd een trappenmaker uit Brussel de trapbekleding voor u aanbrengen. Zo voorkomt u problemen op de lange termijn.

trapleuning Brussel

Trapleuning

Een trapleuning is één van de onderdelen van een traprenovatie die snel vergeten wordt. Toch kan het monteren of herstellen van een trapleuning tot een sterk verhoogd wooncomfort leiden. Een trapleuning kan aan zowel de wandzijde of de vrije zijde worden geplaatst. Kiest u voor de wandzijde? Dan is het eventueel mogelijk om zelf de trapleuning te monteren. Onze trapspecialisten uit Brussel adviseren hiervoor om op een afstand van maximaal een meter van elkaar de bevestigingspanelen te plaatsen. Een trapleuning aan de vrije zijde leidt tot een verlaagd risico op valpartijen, maar brengt wel hogere plaatsingskosten met zich mee.

houten trappen Brussel

Houten trappen

Traditioneel werd in veel woningen in Brussel gebruik gemaakt van houten trappen. Houten trappen hebben als voordeel dat zij een warme en authentieke uitstraling bieden. Daarnaast zijn houten trapconstructies gemakkelijk te repareren, en kunt u deze snel van een andere kleur voorzien. Daarnaast is een houten trap ook eenvoudig schoon te maken. Naast houten trappen kunt u bij een trappenmaker uit ons netwerk ook kiezen voor stalen, metalen en betonnen trappen. Bent u benieuwd naar het verschil in voordelen en prijzen? Wij bieden u met alle plezier een offerte op maat aan.

metalen trap

Stalen of metalen trap

Zoals gezegd is het naast houten trappen ook mogelijk om te kiezen voor een stalen of metalen trapconstructie. Een stalen of metalen trap is minder geschikt voor een woning, maar in bedrijfspanden is het zeker een goede optie. Dit komt onder andere doordat stalen en metalen trappen goedkoper zijn dan de houten variant. Bovendien is creëert u een zeer moderne uitstraling door een stalen trap te combineren met glas of wit marmer. Wilt u meer weten over de metalen waarvan een trappenmaker uit Brussel een trap kan maken? Neem dan contact met ons op via het webformulier en wij informeren u snel.

tapijt trapbekleding Brussel

Tapijt

Eén van de mogelijk materialen om uw traptreden mee te bekleden is tapijt. De voordelen van deze vorm van trapbekleding zijn ten eerste: warme voeten. Daarnaast zult u dankzij het tapijt minder kans lopen op uitglijden. Natuurlijk heeft vloerbedekking als trapbekleding ook nadelen. De grootste is dat het lastig te plaatsen is, waardoor u de kans loopt op bobbels in de traptreden. Een tweede nadeel is het schoonmaakwerk. Zeker hoogpolig tapijt is lastig te reinigen, waardoor dit klachten als astma en allergieën kan verergeren. Kies bij onze specialisten uit Brussel uit een ruim assortiment aan soorten en maten stoffen trapbekleding.

laminaat trapbekleding

Laminaat

Veel van onze klanten weten niet dat ook laminaat een mogelijke vorm van trapbekleding is bij een traprenovatie. Door uw traptreden van laminaat te voorzien beschermt u deze tegen slijtage, waardoor een volgende traprenovatie een stuk goedkoper kan uitvallen. De voordelen van laminaat zijn onder andere een verbeterde uitstraling en een gemakkelijker onderhoud. Het nadeel is dat laminaten oppervlakken relatief glad zijn. Zeker wanneer u kinderen heeft, raden onze specialisten uit Brussel aan om bij laminaat antislip-strips aan te brengen. Wilt u graag uw trap bekleden met laminaat? Dan hebt u bij de meeste specialisten een ruime keuze uit kleuren, en designs.

marmoleum trapbekleding Brussel

Linoleum

Nog een product dat regelmatig wordt ingezet voor het stofferen van trappen is linoleum. Het bekleden van de trap met linoleum brengt diverse positieve kanten met zich mee: zo heeft het product geen verende eigenschappen en een grote indrukvastheid. Linoleum bestaat uit een mengsel van lijnzaadolie, kurk en hars, dat op een ondergrond van jute wordt geplaatst. Waar standaard linoleum een vrij goedkope uitstraling kan hebben, is het ook mogelijk om te kiezen voor marmoleum. Dit biedt een marmerachtige structuur waardoor het wat luxueuzer overkomt. Via het contactformulier kunt u een vrijblijvende prijsopgave aanvragen voor het plaatsen van marmoleum.

aluminium trapbekleding

Aluminium

Zoals aangegeven zijn er diverse metalen geschikt voor het maken van trappen en het uitvoeren van een traprenovatie. Eén van deze metalen is aluminium. Het voordeel van aluminium is dat dit een zeer licht product is, slijtvast en bestand tegen corrosie. Daarnaast is aluminium een zeer duurzaam product omdat het gemakkelijk te vinden is, en een lange levensduur kent. Met aluminium is het bijvoorbeeld mogelijk om een zwevende- of wenteltrap te maken. Wilt u meer weten over de eigenschappen van dit materiaal of heb u een vraag over de kosten voor het uitvoeren van een traprenovatie met aluminium? Wij informeren u met alle plezier.

Benieuwd naar de mogelijkheden en prijzen?

Vraag gerust een vrijblijvende offerte aan. Wij voeren jaarlijks voor vele klanten een traprenovatie uit.

Traprenovatie offertes
betonnen trapbekleding

Betonnen trap

Wie maar een beperkt budget heeft doet er goed aan betonnen trappen te overwegen. Een betonnen trap kan tegen aantrekkelijke prijzen worden geplaatst. Blijkt aan het einde van de renovatie dat u geld overhoudt, dan is het mogelijk om over de betonnen traptreden een speciale houten trapbekleding aan te brengen. Hiermee creëert u de uitstraling van een houten trap, terwijl de prijzen aanzienlijk lager zijn. Wilt u weten of een betonnen trap past binnen uw interieur, of hebt u een vraag over de voor- en nadelen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via het contactformulier.

houten traprenovatie prijzen Brussel

Prijzen

De prijzen voor het ontwerpen, produceren en plaatsen van een trap zijn afhankelijk van meerdere factoren. Zo is onder andere de grootte van de trap van invloed op de prijs, maar ook het materiaal waar u voor kiest, en het model dat wordt verwacht. Een wenteltrap is bijvoorbeeld over het algemeen duurder dan een recht trapmodel. Hebt u vragen over de kosten voor een wenteltrap naar uw wensen? Vul dan vandaag nog ons contactformulier in. Geef hierop aan wat u wenst, en wij sturen u spoedig een aantal vrijblijvende offertes toe van specialisten uit Brussel. Vergelijk deze zelf op basis van prijs en aanbod.

zwevende trap

Zwevende trap

Zwevende trappen zijn de laatste tijd zeer populair in Brussel. Dit is niet verwonderlijk, omdat zwevende trapconstructies een elegant en subtiel effect hebben. Bij een zwevende trap worden de traptreden aan één zijde in de wand gemonteerd of aan een trapboom. De andere zijde hangt vrij in de ruimte waardoor deze eruitzien alsof ze zweven. Omdat een zwevende trapconstructie zorgt voor een uniek effect raden wij aan deze in de woonruimte te plaatsen, of bij de entree van een bedrijfspand. Zo maakt u grote indruk op al uw bezoekers. Laat altijd een erkend trappenmaker u helpen bij het monteren van een zwevende trap.

wenteltrap Brussel

Wenteltrap

Een andere speciale trapconstructie is de wenteltrap. Over het algemeen wordt een wenteltrap gemaakt rondom een verticale paal die midden in de ruimte staat. Het is echter ook mogelijk om een vrije wenteltrap te laten plaatsen. De kosten voor het installeren van een wenteltrap zijn relatief hoog, doordat er vaak veel moet gebeuren voordat een dergelijke traprenovatie kan worden uitgevoerd. Bij een trappenmaker uit Brussel bent u aan het juiste adres voor zowel stalen, houten als metalen wenteltrappen. Wilt u weten wat de mogelijkheden voor een wenteltrap bij u thuis? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.

spiltrappen Brussel

Spiltrap

Er zijn veel soorten trappen, die allemaal eigen voor- en nadelen hebben. Een spiltrap is een variant binnen de categorie wenteltrappen. Een spiltrap is daarbij een trap die aan één zijde vast zit, aan de spil (as). Het voordeel van een spiltrap is dat deze minder sterk draait, waardoor er grotere hoogtes overbrugd kunnen worden. Voor het plaatsen van spiltrappen gelden wel enkele regels. Zo moet het breedste gedeelte van de trede minimaal tachtig centimeter bedragen, en is het aan te raden de bovenste trede te laten overhangen. Houdt bovendien rekening met de overlap van de treden, zolang de scheen maar niet gestoten wordt.

houten z-trap Brussel

Z-trap

Naast spiltrappen zijn ook zogeheten Z-trappen verkrijgbaar bij menig trappenmaker uit Brussel. Met de term Z-trap kunnen twee soorten trappen worden aangeduid. Bij het eerste model is vanaf de bovenzijde een ‘Z’ te herkennen in de vorm van de trap. Dit betekent dat er twee bochten zijn, die elk een kant op gaan. Bij de tweede variant zitten de traptreden in een Z met elkaar verbonden, doordat de normaal verticale stootborden bij dit model in een hoek zijn geplaatst. Het voordeel hiervan is dat u zo een veiligere looplijn creëert. In de eerste variant zorgt u voor een zo efficiënt mogelijk ruimte gebruik. Wij helpen u graag.

zoldertrap plaatsen Brussel

Zoldertrap

In veel woningen in Brussel zit wel een zolder, maar is er geen ruimte (gemaakt) voor een trap. Er zijn daarom diverse soorten zoldertrappen verkrijgbaar bij onze leveranciers. Een zoldertrap moet over het algemeen zo klein mogelijk kunnen worden opgevouwen, zodat deze in het plafond kan worden weggewerkt. Wij bieden onder andere zoldertrappen aan die in vier delen op te vouwen zijn. Ook de standaard driedelige en iets grotere tweedelige zoldertrap is bij ons te bestellen. U hebt daarbij tevens de keuze uit verschillende materialen. Metalen en houten trappen zijn hierbij het meest populair. Vraag via het contactformulier naar mogelijkheden en voorwaarden.

traptrede verlichting Brussel

Trapverlichting

Het verlichten van trappen brengt diverse voordelen met zich mee. Zo ziet men ten eerste in het donker exact waar de trap zich bevindt, en weet men ten tweede hoeveel treden er zijn. Met een trapverlichting is het bovendien niet meer nodig om een andere vorm van verlichting in de hal aan te brengen tijdens de nacht. Trapverlichting kan zowel statisch als op basis van bewegingssensoren worden aangebracht. Wij adviseren om hierbij gebruik te maken van LED strips die u aan de bovenzijde van de traptrede of vlak onder de overhangende trede worden aangebracht. Vraag eventueel onze specialisten uit Brussel om advies.

trappenmaker offerte

Vrijblijvend contact met specialisten uit Brussel

Bent u op zoek naar een erkend trappenmaker bij u in de buurt, die u kan helpen bij het bekleden van een houten trap met marmoleum? Hebt u een vraag over de kosten voor het monteren van een stalen trap? Of bent u benieuwd naar de opties voor een traprenovatie bij u thuis? Neem dan contact met ons op via het contactformulier. Geef hierop uw wensen of vragen aan, en wij beantwoorden uw hulpvraag zo spoedig mogelijk. Desgewenst sturen we u bovendien geheel vrijblijvend één of meerdere offerte toe. Naast trappen ligt onze expertise ook bij het renoveren van keukens. Wij helpen u met alle plezier verder!