ABC Traprenovatie Kortrijk: scherpe geprijsd vakwerk!

Netwerk van trappenmakers met ruim 25 jaar ervaring. Maak vrijblijvend kennis met onze vakmannen!

Traprenovatie Kortrijk

Trappen Kortrijk

Wanneer u een nieuwbouwpand laat bouwen in Vlaanderen, of als u op zoek bent naar een erkend trappenmaker die u van dienst kan zijn bij een traprenovatie, dan bent u bij ABC Renovation aan het juiste adres. Wij werken samen met diverse vakmannen uit Kortrijk die u snel en vakkundig van dienst kunnen zijn. De professionals die zich bij ons netwerk hebben aangesloten zijn gespecialiseerd in onder andere het aanbrengen van trapbekleding, het plaatsen van een trapleuning of het fabriceren van een volledige houten, metalen of stalen trap. Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Of bent u benieuwd wat de kosten worden voor een wenteltrap? Aarzel dan niet om ons contactformulier in te vullen. Wij zijn u graag van dienst. Nadat wij uw aanvraag hebben ontvangen nemen wij op korte termijn contact met u op om de mogelijkheden door te nemen. De service is zonder enige verplichting en bovendien geheel kosteloos.

Offertes aanvragen

U ontvangt maximaal 5 vrijblijvende offertesGewenst materiaal (*)

Omschrijving (*)trap renovatie Kortrijk

Traprenovatie, wat zijn de mogelijkheden?

Wanneer u ervoor kiest om uw trappen te renoveren, dan hebt u de keuze uit veel verschillende mogelijkheden. De meest eenvoudige traprenovatie bestaat uit het herstellen van de houten traptreden, of het opnieuw bekleden van de trap. Daarnaast kan een traprenovatie bestaan uit het vervangen van de trapleuning. Kiest u voor een uitgebreide traprenovatie bij een erkend trappenmaker uit Kortrijk? Dan is het tevens een optie om de volledige trap te vernieuwen. Wij kunnen onder andere nieuwe metalen, laminaat of stalen treden maken, of een zwevende trapconstructie plaatsen tegen aantrekkelijke prijzen.

trappenmaker Kortrijk

Erkend trappenmaker

Wanneer u contact opneemt met een specialist uit ons netwerk, dan bent u verzekerd van de hulp van een erkend trappenmaker. Een erkend vakman betekent voor ons dat de werknemer een ruime ervaring heeft binnen het vakgebied, en dat deze over de juiste diploma’s beschikt. Zo kunnen wij u garanderen dat u altijd snel en vakkundig geholpen wordt. Hebt u behoefte aan meer informatie over onze werkwijze? Of bent u benieuwd wat de diensten van een ervaren trappenmaker kosten? Aarzel dan niet om meer informatie te vragen via het contactformulier. En wij zijn u binnen korte tijd van dienst.

trapbekleding Kortrijk

Trapbekleding

Het aanbrengen van trapbekleding kunt u bij de meeste trapspecialisten vinden onder de term stofferen. Het stofferen van trappen kan zowel met tapijt als met laminaat of linoleum gebeuren. Het is mogelijk om zelf deze trapbekleding aan te brengen. Het is hierbij echter wel van belang dat u de bekleding zeer exact aanbrengt in de hoeken en randen. Zo voorkomt u onder andere dat het laminaat gaat bollen, en worden ook risico’s als uitglijden voorkomen. Hebt u liever de hulp van een specialist uit Kortrijk bij het aanbrengen van trapbekleding? Stel u dan met ons in verbinding via het webformulier.

trapleuning

Trapleuning

Om het afdalen van trappen te vergemakkelijken, is het adviseerbaar om een trapleuning te installeren. Een trapleuning kan eenvoudig tegen de muur worden geplaatst, of in een houten of metalenconstructie aan de losstaande trapkant. Het voordeel van de eerste variant is dat de installatie van de trapleuning relatief goedkoop is, en snel kan worden uitgevoerd. Het plaatsen van een trapleuning aan de losse zijde heeft als voordeel dat het vallen van de trap wordt voorkomen. Wilt u weten wat de beste keus is voor de trappen bij uw pand in Kortrijk? Wij adviseren u graag over de mogelijkheden.

houten trap Kortrijk

Houten trappen

Houten trappen zijn traditioneel de meest geïnstalleerde trappen in Vlaanderen. Tegenwoordig hebt u echter de keus uit een groot assortiment aan materialen voor een traprenovatie. Zo plaatsen wij onder andere metalen en stalen trappen, en kunnen deze voorzien van laminaat, linoleum of tapijt als trapbekleding. Houten trappen hebben echter nog steeds hun eigen voordelen. Zo bieden houten trappen een zeer authentieke en warme uitstraling, en zijn deze eenvoudig te reinigen. Daarnaast is het mogelijk om een houten trap binnen korte tijd van een andere kleur te voorzien. De prijzen voor de installatie van houten trappen zijn wel aan de hoge kant.

stalen trap Kortrijk

Stalen of metalen trap

Voor de meeste woningen in Kortrijk wordt niet gekozen voor een stalen of metalen trap. Of als dit wel het geval is, dan kiezen de meeste van onze klanten ervoor om deze te laten bekleden door een trappenmaker. Voor bedrijfspanden zijn stalen en metalen trappen echter wel een uitstekende keuze. Een metalen trap zorgt voor een industriële uitstraling en, wanneer gecombineerd met de juiste materialen en kleuren, kan tevens een moderne look bieden aan de entree van uw bedrijf. Wilt u een uniek resultaat? Maak dan de keuze voor een zwevende trapconstructie of een wenteltrap. Wij dienen u graag van advies!

tapijt trapbekleding

Tapijt

Tapijt is de meest standaard vorm van trapbekleding. Net als voor vloeren is er ook voor het bekleden van trappen zowel hoogpolig als standaard tapijt beschikbaar. Het voordeel van een trapbekleding van tapijt is dat u hierop lekker warme voeten houdt, en u tevens het risico op uitglijden sterk vermindert. Het nadeel van vloerbedekking over de trap is dat het lastig schoon te houden is, en dat het relatief snel zal verslijten. U dient dan ook regelmatig de treden opnieuw te bekleden. Bent u benieuwd naar de prijzen voor het plaatsen van tapijt? Wij sturen u desgewenst een geheel vrijblijvende offerte toe.

laminaat trapbekleding Kortrijk

Laminaat

Een derde materiaal voor het bedekken van traptreden is laminaat. Laminaat kan zowel op een zwevende trapconstructie worden toegepast, als op een wenteltrap. Het is bij laminaat wel zo dat u moet uitkijken voor valpartijen: het is een zeer glad materiaal. Onze specialisten uit Kortrijk adviseren daarom meestal om aan de uiteinden van de treden een strip te plaatsen die glijden bemoeilijken. Het voordeel van laminaat is dat u dit gemakkelijk schoonmaakt, en dat het dan ook een zeer hygiënische keuze is. Bovendien is laminaat vrij goedkoop, ideaal voor mensen met een beperkt budget.

linoleum trapbekleding Kortrijk

Linoleum

Het stofferen van de treden kan eveneens met behulp van linoleum. Dit is een vorm van vloerbedekking die bestaat uit een combinatie van lijnzaadolie, kurk (of houtmeel) en hars, dat op een onderlaag van jute wordt geplaatst. Het voordeel van linoleum is dat dit een natuurproduct is zonder verende eigenschappen. Daarnaast heeft het een grote indrukvastheid. Wilt u graag een vorm van linoleum die een luxueuze uitstraling biedt? Dan is marmoleum een goede optie. Dit heeft namelijk een marmerstructuur. Het plaatsen van deze vorm van trapbekleding kunt u het beste overlaten aan een trappenmaker uit Kortrijk om problemen op lange termijn te voorkomen.

aluminium trapbekleding

Aluminium

We spraken al over de mogelijkheden voor het plaatsen van een stalen zwevende trapconstructie. Hetzelfde geldt voor het monteren van een aluminium model. Aluminium is een product dat zeer duurzaam is door de eenvoudige vindbaarheid en beschikbaarheid. Aluminium kan bovendien zeer zware gewichten dragen, terwijl de constructie zelf eenvoudig en licht is. Bent u benieuwd naar de diverse metalen waarvan een wenteltrap kan worden gemaakt? Of wilt u de voor- en nadelen met elkaar vergelijken? Geef dan uw wensen aan via het contactformulier en onze specialisten uit Kortrijk dienen u graag van advies, of komen bij u langs om de opties te bespreken.

Benieuwd naar de mogelijkheden en prijzen?

Vraag gerust een vrijblijvende offerte aan. Wij voeren jaarlijks voor vele klanten een traprenovatie uit.

Traprenovatie offerte
betonnen trap

Betonnen trap

Een trappenmaker uit ons netwerk in Kortrijk kan vele verschillende trapsoorten leveren. Wij hebben hierboven al verscheidene trapsoorten benoemd, en ook aangegeven dat er meerdere materialen zijn waarvan een trap kan worden gemaakt. Eén van de vormen waarover we u nog geen additionele informatie hebben gegeven is de betonnen variant. Betonnen trappen bieden een industriële look, en zijn verkrijgbaar tegen aantrekkelijke kosten. Wilt u graag besparen op de plaatsing van trappen, dan is het betonnen model een goede keuze. Eventueel kunt u later nog extra trapbekleding plaatsen voor het houtdesign. Vraag via het contactformulier naar de bijbehorende prijzen.

traprenovatie prijzen Kortrijk

Prijzen

De prijzen voor het monteren en produceren van trappen zijn afhankelijk van vele factoren. Zo is onder andere het model van de trap van invloed op de prijs, en ook het materiaal waarvan u deze laat maken. Een trappenmaker uit Kortrijk baseert zijn prijzen bovendien op de bereikbaarheid van de locatie, en eventuele sloopwerkzaamheden die moeten worden uitgevoerd. Hebt u een vraag over onze werkzaamheden of wilt u een overzicht van de prijzen ontvangen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via het contactformulier. Wij informeren u met alle plezier, en sturen u desgewenst een aantal vrijblijvende offertes toe.

zwevende trap Kortrijk

Zwevende trap

Tegenwoordig zijn zwevende trappen zeer populair in Kortrijk. Dat is ook niet vreemd, omdat een zwevende trap elegant en subtiel is. Bij deze constructie worden de traptreden aan één zijde in de wand of een trapboom gemonteerd door een trappenmaker. Aan de andere zijde zweven ze vrij in de ruimte. Wilt u graag een traprenovatie toepassen? En staat uw trap in de woonkamer of een ruime entree? Dan is een zwevend model het overwegen waard. Deze vorm van traprenovatie kan met behulp van diverse materialen worden uitgevoerd zoals hout, natuursteen en glas.

wenteltrap

Wenteltrap

Bent u op zoek naar een manier waarop u van uw trapconstructie een blikvanger in huis kan maken? Dan is het plaatsen van een wenteltrap wellicht een optie voor u. Het installeren van een wenteltrap vereist een vrij sterke traprenovatie. Het resultaat is echter ongekend. Wilt u weten wat de voordelen van een wenteltrap zijn ten opzichte van andere constructies? Bent u benieuwd naar de prijzen die de traprenovatie met zich meebrengt? Of wilt u weten of een traprenovatie binnen uw woning in Kortrijk past? Aarzel dan niet om uw vragen via het webformulier te stellen.

spiltrap Kortrijk

Spiltrap

Veel van onze klanten weten niet dat een bepaalde soort wenteltrap ook wel wordt aangeduid met de term spiltrap. Een spiltrap is een wenteltrap waarbij alle treden aan één zijde vast zitten (aan de spil). Het voordeel van deze spiltrap is dat er minder ronding in de trap zit, waardoor het geschikt is voor grotere hoogteverschillen. Er worden diverse eisen aan een spiltrap gesteld. Zo moet de breedte van de treden minimaal 80 centimeter zijn, en de bovenste trede enigszins uitsteken. De looplijn van een spiltrap ligt aan de buitenzijde, omdat die aan de binnenzijde niet breed genoeg is.

z-trap Kortrijk

Z-trap

De term Z-trap kan toegepast worden op twee soorten trappen. Het kan ten eerste gaan over een trap die vanaf de bovenzijde gezien een z-vorm krijgt. Het gaat dan om een kwartdraaitrap, die twee keer een bocht heeft: één keer in elke richting. Daarnaast kan de z-trap ook een term zijn die slaat op de vorm van de traptreden. Een normale trapvorm heeft traptreden die horizontaal zijn, terwijl de stootborden verticaal staan. Een z-vorm heeft echter schuine stootborden. Hierdoor worden de treden op een unieke manier met elkaar verbonden. Het grote voordeel van Z-trappen is het efficiënte ruimtegebruik.

zoldertrap Kortrijk

Zoldertrap

Hebt u een zolder bij uw woning in Kortrijk, en kunt u hiervoor geen vaste trap installeren? Dan is het zaak om te kijken naar diverse zoldertrappen. Een zoldertrap kan over het algemeen in meerdere delen worden gevouwen. De meest gebruikelijke variant is een driedelige zoldertrap. Onze leveranciers bieden echter ook twee- en vierdelige trappen. Wilt u graag een zoldertrap bestellen? Dan kunt u kiezen uit metalen en houten zoldertrappen, die bovendien van extra functies kunnen worden voordien. Zo is het onder andere mogelijk om te kiezen voor een zoldertrap die thermisch geïsoleerd is. Benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag dan om meer informatie.

trapverlichting Kortrijk

Trapverlichting

Voor bedrijven en grote instellingen, maar ook voor particulieren kan het handig zijn om te kiezen voor trapverlichting. Bij een trapverlichting worden de traptreden verlicht, het liefst vanaf de onderzijde van de bovenliggende trede. Hiervoor kunt u gebruik maken van LED strips. Dergelijke LED strips kunnen zorgen voor een statische trapverlichting, of één op basis van bewegingssensoren. U bepaalt in dit laatste geval zelf wat de verlichtingstijd en intensiteit is. Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Aarzel dan niet om contact op te nemen met onze specialisten. Deze informeren u met alle plezier over de prijzen voor een trapverlichting naar uw wensen.

traprenovatie offerte

Vrijblijvend contact met specialisten uit Kortrijk

Bent u op zoek naar een trappenmaker uit Kortrijk die u van dienst kan zijn bij het installeren van een metalen trapleuning? Het vervangen van een houten trap, of de renovatie van een zwevende constructie? Hebt u een vraag over het inschakelen van de trappenmaker voor een traprenovatie bij uw thuis? Of bent u benieuwd naar de prijzen voor het aanschaffen van een stalen trapleuning? Dan bent u bij ABC Renovation aan het juiste adres. Via ons webformulier komt u snel in contact met specialisten bij u in de regio. Zij bieden u geheel vrijblijvend prijsopgaven aan. Wij zijn ook gespecialiseerd in keukenrenovaties!