ABC Renovation: netwerk van trappenmakers

Vakwerk voor een scherpe prijs. Maak vrijblijvend kennis met onze vakmannen!


Soorten trappen

Soorten trappen

In iedere woning met meerdere verdiepingen zitten trappen. Er zijn verschillende soorten trappen, zodat er altijd één is die bij uw woning en wensen past. Denk daarbij aan een spiltrap voor een kleine ruimte en bijvoorbeeld een mooie, authentieke wenteltrap in een wat grotere en oudere woning. Het kan ook zijn dat u nog geen trap heeft die vast is naar de zolder, dan heeft u de optie voor een zoldertrap. Tegenwoordig is de zwevende trap een populaire keus, vanwege de strakke, moderne en minimalistische uitstraling. Er zijn dus veel verschillende soorten en opties voor trappen. Bent u op zoek naar een nieuwe trap? Neem dan contact met ons op.

Vast, open of dicht

Als u een nieuwe trap laat plaatsen, heeft u de keuze uit een open trap of één die dicht zit. Bij een open trap is de ruimte tussen de treden open, en bij een trap die dicht zit is deze ruimte dicht. Daarnaast zijn trappen vaak vast. Bijvoorbeeld een zoldertrap zit vaak los, deze kan naar boven en beneden gehaald worden. Een trap die vast zit kan niet omhoog of omlaag gehaald worden. Bent u benieuwd naar de soorten trappen, zoals een open trap of één die dicht zit? Of misschien een trap die vast zit voor naar de zolder? Neem dan contact met ons op, onze trappenmaker komt graag bij u langs.

Gratis – Vrijblijvend

Wenteltrap

Er zijn verschillende soorten trappen met een draai, zo is er de wenteltrap en de spiltrap. Een wenteltrap draait dus omhoog, maar zit niet vast aan een centrale spil, wat bij een spiltrap wel zo is. De klassiekere trappen zijn vaak een vorm van een wenteltrap, al zijn er tegenwoordig ook moderne en strakke versies van de wenteltrap. Een wenteltrap past prima in een kamer waar minder ruimte is voor een trap. Door de draai zorgt een wenteltrap ervoor dat deze minder ruimte inneemt. Een wenteltrap is verkrijgbaar in verschillende soorten en materialen. Onze trappenmaker komt graag bij u langs om een wenteltrap te plaatsen.

Zwevende trap

Er zijn dus veel verschillende soorten trappen. Zo zijn er varianten die vast zitten, open of dicht zijn en er zijn zwevende soorten. Bij zwevende trappen lijkt het alsof deze zweeft, het zijn zwevende treden die uit de muur lijken te komen. Vaak worden deze treden bevestigd door beugels die niet zichtbaar zijn. De treden zijn verkrijgbaar in diverse soorten materialen, zoals hout of natuursteen. Doordat er mindere materiaal wordt gebruikt, kunnen zwevende trappen goedkoper uitvallen dan andere soorten. Dit hangt natuurlijk wel af van de keuze van het materiaal. Wilt u meer weten over deze zwevende variant of wilt u één laten plaatsen? Neem dan contact met ons op.

Steektrap
Zwevende trap

Steektrap

Als u een zolder heeft en weinig ruimte voor trappen, dan is een steektrap ideaal. Een steektrap is een variant die bijna recht omhoog gaat. Er zijn veel mogelijkheden voor een steektrap en deze kan op maat gemaakt worden. Een steektrap kan zowel open als dicht gemaakt worden. Vaak wordt een steektrap van hout gemaakt, maar in principe kunt u kiezen voor andere materialen. Wilt u meer weten over de opties voor een steektrap of over andere soorten trappen? Onze trappenmaker komt graag bij u langs om u te informeren en om trappen te plaatsen.

Zoldertrappen

Een zoldertrap is vaak erg handig. Zo kan een zoldertrap omhoog en naar beneden gehaald worden, waardoor deze nauwelijks ruimte inneemt. Als u niet elke dag naar de zolder hoeft, is een zoldertrap ideaal. In principe hoeft een zoldertrap niet duur te zijn en zijn deze soorten trappen ook zelf te maken. Ziet u dit niet zitten en schakelt u liever een vakman in of wilt u meer informatie over een zoldertrap en de opties? Neem dan contact met ons op. Onze trappenmaker komt graag bij u langs om meer informatie te geven over de diverse soorten trappen.

Spiltrap

Een spiltrap is ook één van de verschillende soorten draaitrappen. In tegenstelling tot een wenteltrap, draait de spiltrap wel om één centrale spil. De naam zegt het ook al. Een spiltrap is een veelgebruikte trap in een krappe ruimte, omdat deze trap niet veel ruimte inneemt. Ook een spiltrap is verkrijgbaar in verschillende soorten, maten en materialen. Vaak is een spiltrap een open trap, maar wel één die vast zit. Een wenteltrap is vaker dicht dan een spiltrap. Wilt u meer weten over een spiltrap en wilt u één laten plaatsen? Of wilt u meer weten over de verschillende soorten trappen met een draai, zoals de wenteltrap en spiltrap? Neem dan contact met ons op.

Draaitrap

Een draaitrap is verkrijgbaar in meerdere varianten. De twee meest bekende soorten zijn een wenteltrap en een spiltrap. Bij een spiltrap draait deze om een centrale spil, de andere variant heeft dit niet en is een stuk vrijer van vorm. Bij kleine ruimtes is een draaitrap ideaal. Doordat deze omhoog draait, neemt een draaitrap niet veel ruimte in. Hierdoor kunt u een ruimte optimaal benutten. Een draaitrap is verkrijgbaar in diverse materialen, waardoor er altijd een variant is die bij uw smaak aansluit. Een draaitrap is tegenwoordig nog steeds één van de meest gebruikte trapsoorten. Neem voor meer informatie en het plaatsen van deze variant contact op.

Trap soorten

Contact met een trappenmaker

Wilt u een trap laten plaatsen of wilt u meer weten over de soorten trappen? Denkt u aan het plaatsen van een wenteltrap of een spiltrap of wilt u meer weten over traprenovatie? Neem dan contact met ons op. Onze trappenmaker komt bij u langs om een zwevende, open of dichte trap te plaatsen. Daarnaast geeft hij informatie over de soorten trappen, zodat u een weloverwogen keuze kan maken voor een nieuwe trap. Wilt u meer weten over een wenteltrap, een spiltrap of een steektrap? Onze trappenmaker komt bij u langs voor het plaatsen en geeft u informatie. Vul het offerteformulier in en ontvang een vrijblijvende offerte.