ABC Traprenovatie Leuven: scherpe geprijsd vakwerk!

Netwerk van trappenmakers met ruim 25 jaar ervaring. Maak vrijblijvend kennis met onze vakmannen!

Traprenovatie Leuven

Trappen Leuven

Wilt u graag de trap in uw woning renoveren, of bent u van plan om in uw bedrijfspand een unieke wenteltrap te laten plaatsen? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij werken samen met menig trappenmaker in Leuven, welke u allen kunnen helpen bij het ontwerpen, produceren en plaatsen van trappen in vele soorten en maten. Daarnaast bent u bij ons op de goede plek voor het aanvragen van trapbekleding of het monteren van speciale trapverlichting. Wilt u weten wat een trappenmaker voor u zou kunnen betekenen of hebt u een vraag over de prijs voor een traprenovatie? Aarzel dan niet om vandaag nog ons contactformulier in te vullen. Geef hierop uw wensen aan, en wij sturen u spoedig een aantal vrijblijvende offertes toe, die u zelf met elkaar kunt vergelijken p basis van prijs en aanbod. Op deze manier kiest u altijd voor de trappenmaker uit Leuven die het beste bij u past.

Offertes aanvragen

U ontvangt maximaal 5 vrijblijvende offertesGewenst materiaal (*)

Omschrijving (*)

Gelieve dit veld leeg te laten.


trapbekleding Leuven

Traprenovatie, wat zijn de mogelijkheden?

Regelmatig krijgen wij van onze klanten de vraag wat de mogelijkheden zijn op het gebied van de traprenovatie. De term traprenovatie staat voor alle verschillende werkzaamheden die onze specialisten uit Leuven kunnen uitvoeren om de kwaliteit van de trap te verbeteren. U kunt hierbij onder andere denken aan het herstellen van de trapleuning of het vervangen van de trapbekleding. Een traprenovatie kan op alle soorten trappen worden uitgevoerd: zowel houten als metalen en stalen trappen kunnen door onze specialisten van onderhoud worden voorzien. Bent u benieuwd naar de prijs voor een traprenovatie? Vul dan vrijblijvend ons webformulier in.

ABC renovation trappenmaker Leuven

Erkend trappenmaker

Wij werken samen met menig trappenmaker uit Vlaanderen. Dit betekent dat wanneer u een vraag heeft voor een specifieke trapsoort, er altijd een trappenmaker in de regio is die u hierbij snel en vakkundig van dienst kan zijn. Of het nu gaat om het stofferen van een houten trap of het produceren van glazen trappen, wij verbinden u met de specialist die hier een adequaat antwoord op kan geven. Wij garanderen dat elke trappenmaker uit ons netwerk in Leuven een ruime ervaring heeft binnen het vakgebied, en uitstekend gediplomeerd is. Wilt u meer weten over onze werkwijze? Neem dan contact met ons op. Wij garanderen dat uw traprenovatie bij ons in goede handen is en helpen u met alle plezier.

trap bekleden met hout Leuven

Trapbekleding

De term trapbekleding staat voor alle vormen van bekleding waar u trappen van kunt voorzien. Zo bestaat er houten trapbekleding, die verkrijgbaar is bij menig trappenmaker in Leuven. Daarnaast zijn er ook verschillende soorten lopers verkrijgbaar, waarmee u enkel een deel van de treden bedekt. Een derde optie is om de traptreden te stofferen. Het stofferen kan met standaard tapijt, maar ook met linoleum of laminaat. Het is afhankelijk van uw wensen op het gebied van veiligheid, en het beschikbare budget voor welke vorm u het beste kunt kiezen. Een trappenmaker uit ons netwerk informeert u desgewenst graag over de mogelijkheden voor traprenovatie.

trapleuning plaatsen Leuven

Trapleuning

Bij een traprenovatie zal onze trappenmaker niet alleen kijken naar de trapbekleding of de staat van de treden, ook de trapleuning hoort bij de renovatie. Een trapleuning moet op de juiste hoogte zijn geplaatst, en bovendien stevig vastzitten. Wilt u graag een tweede trapleuning, of vreest u dat de leuning niet stevig zit? Geen probleem. Onze professionals kunnen u snel en vakkundig van dienst zijn. Zij zullen de trapleuning naar uw wensen aanpassen of installeren en zorgen ervoor dat u binnen korte tijd weer geniet van een optimaal wooncomfort. Desgewenst bieden zij bovendien de nodige informatie voor als u zelf de trapleuning wilt installeren.

trap van hout

Houten trappen

De meest standaard trapvariant is de houten trap. Houten trappen worden in vele soorten en maten geproduceerd, en zijn dan ook al snel leverbaar. Hebt u specifieke eisen voor de houtsoort of het model? Dan kan het nodig zijn dat de houten trap op maat moet worden gemaakt. Het kan dan langer duren voordat deze bij u thuis geplaatst kan worden. Het voordeel van hout ten opzichte van andere materialen is dat het eenvoudig bij te werken is bij een beschadiging. Daarentegen staat dat houten bouwonderdelen waarop gelopen wordt relatief snel slijten. U zult deze dan ook eerder moeten onderhouden voor een optimale veiligheid.

metalen trappen Leuven

Stalen of metalen trap

Bij een traprenovatie kunt u tevens kiezen voor stalen of metalen trappen. De meeste particulieren uit Leuven kiezen niet voor stalen of metalen trappen in verband met de industriële uitstraling die dit biedt. Kiest men toch voor een onderliggende trapconstructie, dan wordt er gekozen voor een houten trapbekleding, of het stofferen van de traptreden. Bij bedrijfspanden zijn metalen trappen veel gebruikelijker. Ze zijn bijvoorbeeld eenvoudig te plaatsen. Door de combinatie van verschillende materialen met het staal, zoals glas, creëert u een uniek resultaat. Wilt u weten wat de kosten zijn voor het plaatsen van een stalen trapconstructie? Vraag vrijblijvend offertes aan.

stoffen trapbekleding Leuven

Tapijt

Eén van de materialen waarmee trappen bekleed kunnen worden, is tapijt. Tapijt heeft als voordeel dat het uitglijden voorkomt, en zorgt er tevens voor dat u altijd warme voeten houdt op de trap. Voor het bekleden van de treden kunnen onze professionals gebruik maken van hoogpolig en kort tapijt. Het is afhankelijk van uw wensen welke vorm het beste past. Daarnaast hebt u bij elke tapijtleverancier uit Leuven natuurlijk de keuze uit een ruim assortiment aan kleuren en designs. Vraag eventueel naar verschillende voorbeelden bij onze professionals. Hebt u een keuze gemaakt? Dan zullen wij de trapbekleding vakkundig voor u plaatsen.

laminaat trapbekleding Leuven

Laminaat

Een andere product dat door onze klanten uit Leuven zeer vaak wordt gekozen is laminaat. Laminaat bestaat uit verschillende lagen, en heeft een stevige toplaag die stoot- en boenvast is. Het andere voordeel van laminaat is de lage prijs die hierbij komt kijken. Bent u van plan een traprenovatie uit te voeren en zoekt u nog naar de beste vorm van trapbekleding? Overweeg dan om laminaat toe te passen. Wilt u eerst meer informatie over de verschillende mogelijkheden? Ook dan bent u bij ons aan het juiste adres. Onze experts voorzien u met alle plezier van de benodigde informatie over voor- en nadelen van dit materiaaltype en de bijbehorende prijzen.

marmoleum trapbekleding plaatsen Leuven

Linoleum

Vindt u het belangrijk dat de trap gemakkelijk schoon te krijgen is? Dan is linoleum wellicht de meest geschikte oplossing voor het bedekken van uw traptreden. Linoleum is een steeds vaker gebruikt materiaal bij een traprenovatie, doordat het zeer duurzaam is. Dankzij het linoleum zal het trapoppervlak niet zo snel beschadigen. Bovendien is het een 100% natuurlijk materiaal, en daarom een zeer milieuvriendelijke oplossing. Het is bij een bekleding met linoleum wel belangrijk dat u anti-slip strips op de buitenzijde van de treden aanbrengt. Zo worden gevaarlijke situaties en eventuele valpartijen voorkomen. Vraag via het contactformulier naar de prijzen en voorwaarden.

aluminium trap

Aluminium

Een (zwevende) trap kan van diverse materialen worden gemaakt, waaronder aluminium. Aluminium als bouwmateriaal heeft diverse voordelen. Zo is het eenvoudig te verkrijgen en in grote hoeveelheden beschikbaar. Dit zorgt ervoor dat aluminium een zeer duurzaam product is. Een tweede voordeel van aluminium is dat het grote gewichten kan dragen, terwijl de bouwconstructie simpel en licht is. Een trappenmaker uit Leuven helpt u desgewenst met alle plezier bij het ontwerpen van een aluminium wenteltrap of zwevende trap, die uitstekend past binnen het interieur van uw bedrijfspand. Wij garanderen dat aluminium een uitstekende keuze is.

Bent u op zoek naar een traprenovatie expert uit Leuven?

Onze trappenmakers hebben een ruime ervaring en helpen u snel en vakkundig tegen een scherpe prijs!

Traprenovatie offertes
betonnen trap Leuven

Soorten trappen

Er zijn vele verschillende trapsoorten, die allen hun eigen uitstraling hebben, en een ander voordeel hebben. De meest gebruikelijke trapvorm is de rechte trap. Deze loopt van boven naar beneden in één rechte lijn, en neem daarmee weinig ruimte in. Een rechte trapvorm is echter lang niet altijd mogelijk. Daarom bestaan er diverse trappen met bochten of hoeken er in. Dit zijn onder andere de wenteltrap, de Z trap en de spiltrap. Het is goed om voordat u aan een traprenovatie begint goed te kijken naar de mogelijkheden en het eventuele ruimtebesparende effect van een andere trapvorm.

traprenovatie prijs Leuven

Betonnen trap

Wie een goedkope oplossing zoekt voor het monteren van trappen is een betonnen model wellicht een goede optie. Betonnen trappen zijn eenvoudig te plaatsen en brengen lage prijzen met zich mee. Het nadeel van betonnen trappen is dat deze een weinig elegante aanblik bieden. Het is daarom ook nodig om de betonnen modellen te stofferen of op een andere manier te bekleden. Een mogelijke optie is om losse houten trapbedekking te zetten. Dit kunt u zelf doen of een trappenmaker laten afhandelen. Door de trap los te bekleden bespaart u in eerste instantie op de kosten voor het zetten van de trap.

zwevende trap plaatsen

Zwevende trap

Een zwevende trap is een trapvorm die door veel mensen wordt gekozen die graag een moderne uitstraling aan hun woonruimte willen meegeven. Een zwevende trap bestaat uit losse traptreden, die enkel aan één kant tegen een muur zijn vast gezet. Dit geeft een zeer open en ruimtelijk effect. Het nadeel van zwevende trappen is dat u hieronder geen kast kunt maken, dus dat u redelijk wat ongebruikte ruimte heeft. Daarnaast adviseren wij onze klanten met kinderen meestal om geen zwevend trapmodel te kiezen doordat er ook maar aan één zijde een trapleuning is. Meer weten? Onze trappenmaker informeert u met alle plezier.

wenteltrappen Leuven

Wenteltrap

Een wenteltrap is een zeer bekende vorm voor het bouwen van trappen. Wenteltrappen zijn al sinds oudsher in gebruik. In de meeste kastelen en oude torens vindt u een wenteltrap, doordat dit de enige manier was waarop men snel hoogteverschil kon maken. Een wenteltrap cirkelt dan ook naar boven, waarbij de traptreden over de hele breedte even groot blijven. Wanneer u voor een wenteltrap kiest, dan is het goed om aandacht te besteden aan de trapbekleding. Wij raden aan om met behulp van tapijt of anti slip oplossingen te voorkomen dat er gevaarlijke situaties ontstaan. Vraag via het contactformulier naar de prijzen.

metalen spiltrap Leuven

Spiltrap

Een spiltrap lijkt sterk op een wenteltrap. Het grote verschil is dat een spiltrap draait om een centrale kolom (de spil genoemd). Aan deze kolom worden de traptreden bevestigd. De spiltrap heeft daardoor treden die aan de binnenzijde smaller zijn dan aan de buitenzijde. Vanwege de unieke vormgeving is de spiltrap eenvoudig te combineren met andere trapvormen. Om te voorkomen dat de treden te smal worden, is het noodzakelijk dat deze aan de buitenzijde minimaal 80 centimeter zijn. Een trapspecialist uit Leuven kan u hierover verdere informatie geven. Wij ontwerpen desgewenst een (houten of metalen) spiltrap die binnen uw wensen past.

metalen z-trap Leuven

Z-trap

Een andere trapvorm waarover wij u willen informeren is de Z trap. Met deze trapvorm kunnen twee verschillende soorten trappen worden aangegeven. De eerste is een trap waarbij twee bochten zijn ingebracht, één naar elke zijde. Het voordeel van deze trapsoort is dat u veel ruime bespaart, en onder de trap vaak nog kastruimte kunt laten creëren. De andere mogelijkheid is een trapsoort waarbij het normaal verticale stootbord in een hoek wordt geplaatst. Hierdoor zal de bovenzijde van een trede iets naar voren hangen, wat een speels effect geeft. Daarnaast zult u met deze methode een veiligere looplijn creëren. Een trappenmaker informeert u graag.

opvouwbare zoldertrap Leuven

Zoldertrap

Naar de zolder is in de meeste gevallen geen vaste trap geplaatst. Om wel efficiënt van de zolderruimte gebruik te kunnen maken, is het daarom handig om een zoldertrap te installeren. Een zoldertrap bestaat dan uit meerdere delen die opgevouwen kunnen worden. Over het algemeen kiezen onze klanten uit Leuven voor een zoldertrap in drie delen, maar ook twee- en vierdelige trappen zijn bij ons verkrijgbaar. Traditioneel waren zoldertrappen houten creaties, tegenwoordig wordt er echter steeds vaker gekozen voor een stalen oplossing. Wilt u weten of een zoldertrap binnen uw budget past, en bij u thuis kan worden geplaatst? Vul dan het contactformulier in.

verlichting in de trap Leuven

Trapverlichting

Eén van de nieuwe mogelijkheden bij een traprenovatie is het monteren van trapverlichting. Trapverlichting brengt diverse voordelen met zich mee. Zo is het ten eerste een praktische oplossing, voor wanneer u ’s nachts naar het toilet moet. Door de trapverlichting hoeft u geen groot licht aan te doen waarmee u anderen wakker maakt. Daarnaast heeft trapverlichting ook een sfeervol effect. De verlichting wordt meestal gerealiseerd met behulp van speciale LED strips. Het is aan u om te besluiten of u kiest voor een automatische of op sensoren gebaseerde verlichting. Voor welke variant u ook kiest, wij plaatsen deze met alle plezier in Leuven.

trappenmaker offerte Leuven

Vrijblijvend contact met specialisten uit Leuven

Bent u op zoek naar een trappenmaker uit Leuven die u kan ondersteunen bij het uitvoeren van een renovatie of reparatie aan uw wenteltrap of spiltrap? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Elke trappenmaker uit ons netwerk kan zowel houten als metalen en stalen trappen bij u plaatsen tegen een aantrekkelijk tarief. Bent u op zoek naar een speciale trapsoort, met bijvoorbeeld glas of natuursteen als basis, ook daarbij kunnen wij u van dienst zijn. Aarzel niet om het contactformulier in te vullen, en wij sturen u enkele vrijblijvende offertes toe. ABC Renovation is ook gespecialiseerd in keukenrenovaties!