Zoekt u een specialist voor het verwijderen van uw trapbekleding?

Bij ABC-Renovation vindt u de beste kwaliteit voor de scherpste prijs!

trapbekleding verwijderen

Trapbekleding verwijderen

Wilt u uw trap renoveren? Dan moet eerst de oude trapbekleding eraf gehaald worden. Het verwijderen van de oude trapbekleding en de lijmresten is geen makkelijke klus. Afhangend van de trapbekleding zijn er verschillende manieren waarop u dit het beste doet. Hebt u hulp nodig bij het wegnemen van uw trapbekleding en de lijmresten? Bij ons zit u goed! Wij zijn een netwerk van traprenovatie experts in heel Vlaanderen, hierdoor zit er altijd een vakman bij u in de regio. Via het contactformulier vraagt u kosteloos en geheel vrijblijvend meerdere offertes aan. Door ze met elkaar te vergelijken kunt u altijd voor het bedrijf met de laagste prijs en de beste voorwaarden kiezen.

Lijmresten verwijderen

Na het weghalen van de trapbekleding blijven er altijd lijmresten achter. Voordat u de trap voorziet van nieuwe vloerbedekking moet u de lijmresten verwijderen. Probeer eerst de grote stukken lijmresten zelf te verwijderen met behulp van een bot plamuurmes. Lukt het niet goed? Giet dan eerst een beetje cola over de treden. Laat dit een aantal minuten intrekken en probeer het daarna opnieuw. Het is eventueel mogelijk om lijmresten te verwijderen met behulp van lijmverwijderaar. Gebruik wel een speciale versie die de ondergrond van de trap niet beschadigd. Een andere optie is het weghalen van lijm met een schuurmachine.


Vastgeniet of genageld

Als de trapbekleding is vastgeniet of genageld dan hebt u geluk. Het wegnemen van de trapbekleding gaat in dat geval een stuk makkelijker. Het enige wat u hoeft te doen is het verwijderen van de nietjes of nagels. U doet dit eenvoudig met behulp van een klauwhamer, nijptang of koevoet. Nadat u ze hebt losgemaakt trekt u eenvoudig de trapbekleding los. Op de plekken waar de nietjes of nageltjes hebben gezeten blijven gaatjes achter. Deze vult u eenvoudig op met behulp van kneedbaar hout of plamuur. Een groot voordeel is dat u geen vervelende lijmresten hoeft weg te halen. Het is dus mogelijk om direct verder te gaan met het opnieuw bekleden.

Soorten trapbekleding

Met behulp van trapbekleding kunt u uw trap eenvoudig in een nieuw kleedje stoppen. Er zijn verschillende soorten trapbekleding waardoor u deze helemaal naar uw smaak kunt afwerken. Een trap bekleden met tapijt is erg populair omdat het lekker zacht is en geluid dempt, een nadeel is dat het moeilijk schoon te maken is. Een andere steeds populairdere manier om een trap te bekleden is met vinyl of pvc. Zowel vinyl als pvc maakt u erg makkelijk schoon. Bovendien heeft pvc een hoge slijtvastheid dus het gaat lang mee. Met behulp van overzettreden kunt u eenvoudig en snel uw trap bekleden met pvc.

lijmresten trap verwijderen

Tapijt van trap verwijderen

U hebt geluk als het tapijt vastzit met speciale nagels of tapijthouders. Het verwijderen is erg gemakkelijk: u haalt gewoon de nagels weg en trekt het tapijt los. Als het tapijt is vastgemaakt met lijm dan heeft u minder geluk. Ook in dit geval moet u het tapijt lostrekken, maar het is belangrijk dat u dit heel voorzichtig doet, zonder aan het tapijt te rukken. Als dit niet lukt dan heeft u de hulp van iemand anders nodig. Terwijl de eerste persoon het tapijt aanspant steekt de tweede persoon dit voorzichtig los. Doe dit met een bot plamuurmes zodat het hout onbeschadigd blijft.

laminaat trapbekleding verwijderen

Laminaat verwijderen

Sommige trappen zijn bekleedt met laminaat. Het weghalen van laminaat gaat in sommige gevallen makkelijk maar soms erg moeilijk. Als het laminaat niet is vastgeplakt met lijm dan zal het weghalen redelijk makkelijk gaan. Wanneer er lijm is gebruikt dan zal het echter iets moeilijker gaan. Bij laminaat wordt gebruik gemaakt van een plamuurmes en een sloophamer. Het weghalen van laminaat gebeurt met de hand, het is een zware klus. Er wordt daarom vaak gekozen om dit over te laten aan een vakman. Deze heeft ervaring en de juiste apparatuur waardoor uw trap snel en vakkundig vrij is van laminaat.

Vinyl verwijderen

Naast laminaat en vloerbedekking kan uw trap tevens bekleed zijn met vinyl. Bij het verwijderen van vinyl is het belangrijk dat u direct de onderlaag meeneemt. Het is namelijk erg moeilijk om later alsnog alleen de onderlaag weg te halen. Vinyl zit vastgeplakt aan de ondergrond waardoor het lastig te verwijderen is. Hoe meer lijm gebruikt is bij het aanbrengen van de trapbekleding, hoe moeilijker het is om de bekleding te verwijderen. Vinyl verwijdert u door stroken te snijden. Dit wordt echter ook allemaal handmatig gedaan. Het kost veel tijd en het is een zware klus. Het is daarom verstandig om het weghalen van vinyl aan een traprenovatie expert over te laten.

Kosten

Het wegwerken van uw oude trapbekleding is vaak een vervelende klus. Het moet op de juiste manier gebeuren zodat de ondergrond onbeschadigd blijft. Vanwege deze redenen is het wellicht verstandig om een specialist in te huren om de oude trapbekleding en de lijmresten te verwijderen. U bent natuurlijk benieuwd naar de kosten voor het weghalen van onder andere lijmresten. De kosten hangen af van verschillende factoren zoals de grootte van de trap, of het een open of dichte trap is en de soort trapbekleding. Voor de meest exacte kosten van uw klus kunt u het beste offertes aanvragen.

Trap weer bekleden

Wilt u uw trap voorzien van nieuwe vloerbedekking? Het is verstandig om dit over te laten aan een traprenovatie bedrijf. Het opnieuw bekleden is namelijk geen makkelijke klus. Bovendien is het belangrijk dat het bekleden erg goed wordt gedaan. Een trap wordt immers vaak gebruikt en u wilt niet dat de bekleding los gaat laten wat ongelukken kan veroorzaken. Als u opzoek bent naar iemand die u kan helpen bij het opnieuw aanbrengen van vloerbedekking dan zit u bij ons goed. Wij zijn een netwerk van trappenmakers werkzaam in heel Vlaanderen. Via het contactformulier vraagt u kosteloos en geheel vrijblijvend offertes aan. Door ze met elkaar te vergelijken kunt u altijd de vakman met de beste voorwaarden en de laagste kosten kiezen.

vloerbedekking trap verwijderen