ABC Traprenovatie Vilvoorde: scherpe geprijsd vakwerk!

Netwerk van trappenmakers met ruim 25 jaar ervaring. Maak vrijblijvend kennis met onze vakmannen!

Traprenovatie Vilvoorde

Trappen Vilvoorde

Wilt u de trappen in uw huis vervangen door nieuwe exemplaren? Bent u van plan om bij een traprenovatie de trapbekleding te vernieuwen, of bent u op zoek naar een trappenmaker die voor u een trap op maat kan maken? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij werken samen met menig trappenmaker uit Vilvoorde die u met alle plezier van dienst is bij het ontwerpen, repareren of vervangen van trappen. Onze trappenmakers kunnen zowel houten als stalen en metalen trappen creëren, of informeren u over de opties voor glas of natuursteen. Of u nu op zoek bent naar een zwevende trap, wenteltrap of spiltrap. Bent u benieuwd naar de prijzen voor een trap naar uw wensen? Aarzel dan niet om ons contactformulier in te vullen. Wij informeren u met alle plezier over de mogelijkheden en sturen u desgewenst een aantal vrijblijvende offertes toe. Kies zo voor de trappenmaker die het beste bij u past!

Offertes aanvragen

U ontvangt maximaal 5 vrijblijvende offertesGewenst materiaal (*)

Omschrijving (*)trap renoveren Vilvoorde

Traprenovatie, wat zijn de mogelijkheden?

De term traprenovatie staat voor vele klussen die ervoor zorgen dat uw trap weer in optimale staat komt. Een traprenovatie kan bestaan uit het vervangen van de trapbekleding of het plaatsen van een trapleuning. Daarnaast kan een trappenmaker uit Vilvoorde natuurlijk ook zorgen voor een volledig nieuwe trap bij uw woning of bedrijfspand. Wilt u weten wat de kosten worden voor een traprenovatie naar uw wensen? Vul dan vandaag nog het webformulier in. Wij sturen vervolgens een aantal prijsopgaven toe, of komen bij u langs om de mogelijkheden voor een traprenovatie bij u thuis te bespreken. Wij helpen u met alle plezier aan de vernieuwing van uw trap.

trappenmaker Vilvoorde

Erkend trappenmaker

Elke trappenmaker die zich bij ons heeft aangesloten heeft een ruime ervaring binnen het vakgebied, en is uitstekend gediplomeerd. Dit betekent dat onze professionals u niet alleen van dienst kunnen zijn bij de standaard klussen zoals het herstellen van een houten trede, maar ook speciale trappen voor u willen ontwerpen en plaatsen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een natuurstenen trapmodel, of speciale glazen traptreden. Om welke klus het ook gaat, of het nu een kleine traprenovatie is, of een volledige aanpassing van de trapbekleding, wij garanderen dat elke trappenmaker u snel en vakkundig van dienst zal zijn in Vilvoorde, tegen aantrekkelijke prijzen.

trapbekleding Vilvoorde

Trapbekleding

Bij zowel houten, als stalen en betonnen trappen is het mogelijk om de traptreden te bekleden met diverse materialen. Door trapbekleding aan te brengen verkleint u ten eerste het risico op glij- en valpartijen. Een tweede voordeel van het bekleden van de trap is het voorkomen van slijtage van de onderliggende treden. Een derde positief punt is dat u met trapbekleding de aanblik van de constructie verbetert. Voorbeelden van trapbekleding die gebruikelijk zijn, zijn laminaat, tapijt en linoleum. Bent u van plan om bij een traprenovatie de traptreden te bekleden? Laat u dan door een trappenmaker informeren over het te kiezen materiaal.

houten trapleuning

Trapleuning

Een trapleuning is onmisbaar, en zal dan ook de nodige aandacht moeten krijgen bij een traprenovatie. Trapleuningen worden meestal van hetzelfde materiaal gemaakt als de trap zelf, alhoewel houten leuningen de voorkeur krijgen. Wilt u zelf de trapleuning plaatsen? Dan moet u de bevestigingspunten op maximaal één meter van elkaar bevestigen. Enkel op deze manier bent u zeker van een stevige bevestiging. Wilt u zeker weten dat de trapleuning stevig geplaatst is? Laat dan een trappenmaker uit ons netwerk in Vilvoorde de traprenovatie voor ui uitvoeren. Via het contactformulier vraagt u vrijblijvend meerdere prijsopgaven aan van specialisten uit de regio.

houten trap Vilvoorde

Houten trappen

Houten trappen zijn zeer gemakkelijk te maken, en daarom traditioneel ook de meest geplaatste variant. Het voordeel van houten trappen is bovendien dat deze op eenvoudige wijze te herstellen zijn, of van een andere kleur te voorzien. Voor houten treden geldt echter dat ze relatief snel slijten, wat betekent dat u deze verhoudingsgewijs eerder moet laten herstellen. Wilt u graag een houten trap in uw woning? Dan hebt u de keus uit diverse houtsoorten. Het is afhankelijk van uw eisen op het gebied van duurzaamheid en design voor welke variant u het beste kunt kiezen.

stalen trap Vilvoorde

Stalen of metalen trap

Naast houten trappen zijn bij onze professionals ook stalen en metalen trappen te bestellen. Stalen producten hebben als voordeel dat ze stevig zijn, en uit eenvoudige lijnen bestaan. Het nadeel van metalen en stalen bouwproducten is dat deze een vrij industriële look hebben. Hierdoor worden de meeste metalen trappen bij bedrijven geplaatst, waarbinnen dit een passend design is. Het monteren van een stalen trapmodel is eenvoudig, hierdoor zijn de prijzen relatief laag. Door het staal te bedekken met trapbekleding als tapijt of laminaat, kunt u nog variëren in de aanblik van de trap. Wij zijn u hierbij graag van dienst.

sisal trapbekleding Vilvoorde

Tapijt

Eén van de meest gekozen materialen voor trapbekleding is tapijt. Tapijt is bij onze leveranciers uit Vilvoorde zowel in hoogpolige als lage variant verkrijgbaar. Daarnaast hebt u uiteraard de keuze uit diverse kleuren en designs, waarmee u de trap een volledig andere aanblik kunt geven. Wilt u weten welke tapijtsoorten er beschikbaar zijn binnen uw budget? Geef dan vandaag nog uw wensen door via ons contactformulier. Wij zorgen ervoor dat u spoedig een aantal vrijblijvende offertes krijgt toegestuurd, die u zelf kunt vergelijken op basis van prijs en aanbod. Kies zo voor een tapijt dat exact aansluit bij uw wensen.

trapbekleding van laminaat

Laminaat

Linoleum is een tweede product dat gebruik kan worden als trapbekleding. Het toepassen van linoleum is een goede keuze vanwege verschillende redenen. Zo is linoleum een zeer duurzaam product, dat 100 procent natuurlijk is. Een tweede positief punt is dat linoleum niet gemakkelijk te beschadigen is. Het wordt daarom veel toegepast op trappen die veel belopen worden. Een derde voordeel dat we hier willen benoemen is dat het materiaal anti-allergisch is, en zorgt voor weinig stof. Het linoleum is verkrijgbaar in stroken of tegels, waardoor u indien gewenst dit deel van de traprenovatie eigenhandig kunt uitvoeren. Wij bieden u graag de nodige ondersteuning.

linoleum trapbekleding Vilvoorde

Linoleum

Linoleum is een tweede product dat gebruik kan worden als trapbekleding. Het toepassen van linoleum is een goede keuze vanwege verschillende redenen. Zo is linoleum een zeer duurzaam product, dat 100 procent natuurlijk is. Een tweede positief punt is dat linoleum niet gemakkelijk te beschadigen is. Het wordt daarom veel toegepast op trappen die veel belopen worden. Een derde voordeel dat we hier willen benoemen is dat het materiaal anti-allergisch is, en zorgt voor weinig stof. Het linoleum is verkrijgbaar in stroken of tegels, waardoor u indien gewenst dit deel van de traprenovatie eigenhandig kunt uitvoeren. Wij bieden u graag de nodige ondersteuning.

aluminium trappen Vilvoorde

Aluminium

Een derde materiaal waarvan wij de trapconstructie kunnen maken is aluminium. Aluminium heeft diverse voordelen als bouwmateriaal. Zo is het ten eerste zeer gemakkelijk te verkrijgen, dus blijven de prijzen laag. Daarnaast is aluminium zeer licht, terwijl het een groot gewicht kan dragen. Er kan dus een elegantere constructie worden gemaakt, dan bij metaal het geval is. Aluminium trappen worden met name ingezet in de bouw, onder meer als ladders. Wilt u graag in huis een aluminium trapconstructie? Laat u dan op voorhand goed informeren door een erkend trappenmaker. Deze kan u laten zien wat de diverse mogelijkheden zijn en bijbehorende kosten.

Wilt u zeker weten dat een traprenovatie snel en vakkundig wordt uitgevoerd?

Schakel dan een trappenmaker uit ons netwerk in Vilvoorde in. Wij zijn u met alle plezier van dienst!

Trapbekleding offertes
betonlook trapbekleding

Soorten trappen

Wij gaven eerder al aan dat er vele soorten trappen verkrijgbaar zijn bij een trapspecialist. Voorbeelden van trappen die wij regelmatig plaatsen zijn wenteltrappen, spiltrappen, zoldertrappen, zwevende trappen en Z trappen. Welke trapvorm voor u de beste keuze is, hangt af van diverse factoren. Zo is ten eerste de ruimte in uw woning of bedrijfspand te Vilvoorde van belang. Hoe meer ruimte, hoe meer variatie er mogelijk is. Daarnaast is ook het hoogteverschil van invloed op de trapvorm. Zo kan een spiltrap een grote afstand overbruggen. Wilt u weten welke trapsoort toepasbaar is bij u thuis? Vraag dan één van onze experts om advies.

trapspecialist Vilvoorde

Betonnen trap

Een laatste materiaal dat we hier willen benoemen is beton. Betonnen trappen brengen qua uitstraling weinig mee, maar zijn in korte tijd te plaatsen. Bovendien kunnen betonnen trappen op eenvoudige wijze van trapbekleding worden voorzien. Hoewel betonnen trappen over het algemeen bij bedrijven worden geplaatst, is het tevens een optie om deze in particuliere woningen neer te zetten tijdens een traprenovatie. Ook voor buitentrappen is beton een geschikte keus. Het is hierbij wel van belang om deze van goed onderhoud te voorzien, om problemen met de draagkracht te voorkomen. Bij de meeste trappenfabrieken zijn betonnen trappen in vele soorten en maten verkrijgbaar.

zwevende trap plaatsen Vilvoorde

Zwevende trap

Wij gaven eerder al aan dat er vele soorten trappen verkrijgbaar zijn bij een trapspecialist. Voorbeelden van trappen die wij regelmatig plaatsen zijn wenteltrappen, spiltrappen, zoldertrappen, zwevende trappen en Z trappen. Welke trapvorm voor u de beste keuze is, hangt af van diverse factoren. Zo is ten eerste de ruimte in uw woning of bedrijfspand te Vilvoorde van belang. Hoe meer ruimte, hoe meer variatie er mogelijk is. Daarnaast is ook het hoogteverschil van invloed op de trapvorm. Zo kan een spiltrap een grote afstand overbruggen. Wilt u weten welke trapsoort toepasbaar is bij u thuis? Vraag dan één van onze experts om advies.

wenteltrap woonkamer

Wenteltrap

Een wenteltrap is een traditionele trapvorm, die al in oude kastelen en kerktorens werd toegepast. Wenteltrappen draaien langzaam naar boven, waarbij de treden aan de buitenzijde tegen de muur vast zitten. Het voordeel van wenteltrappen is dat deze snel een grote hoogte kunnen overbruggen, terwijl er weinig ruimte in beslag wordt genomen. Wenteltrappen zijn zowel in een houten als metalen variant verkrijgbaar. Daarnaast is het in overleg mogelijk om natuursteen of beton als basisproduct te kiezen. Bij de wenteltrappen die wij aanbieden zit over het algemeen aan beide zijden een trapleuning, zodat u altijd veilig ondersteund naar boven en beneden kunt.

spiltrap plaatsen Vilvoorde

Spiltrap

Een spiltrap is vergelijkbaar met een wenteltrap. Spiltrappen draaien ook naar boven, maar in tegenstelling tot wenteltrappen hebben die niet twee trapbomen, maar een centrale kolom (spil genoemd). Langs deze spil worden de tredendragers bevestigd, en bevindt zich één trapleuning aan de buitenzijde van de trap. Spiltrappen zijn zowel in een open als gesloten variant aan te schaffen. Daarnaast zijn spiltrappen te combineren met vele andere trapvormen. Wilt u graag een spiltrap in uw woning of bedrijfspand in Vilvoorde? Vul dan vandaag nog het contactformulier in, en wij sturen u snl een aantal vrijblijvende offertes toe.

metalen z-trap Vilvoorde

Z-trap

Een trapvorm die bij veel minder van onze klanten bekend is, is de Z trap. Met deze term worden twee verschillende trapsoorten aangeduid. De eerste vorm is een trap waarbij de treden door een schuin geplaatst stootbord zijn verbonden. Dit zorgt ervoor dat de trede een beetje overhangt, waardoor een veiligere looproute wordt gecreëerd. Bij de andere variant is de richting van de bochten reden voor de benaming. In een dergelijke Z trap is er naar beide richtingen een bocht, waardoor van bovenaf een Z te zien is. Het voordeel van deze variant is dat dit een zeer ruimtebesparende oplossing is. Wij zijn u graag van dienst in Vilvoorde.

zoldertrap maken Vilvoorde

Zoldertrap

Een goede zoldertrap is noodzakelijk wanneer u van de zolder meer maakt dan enkel een opslagplaats. Er zijn twee soorten zoldertrappen. De eerste is een vaste variant. Een dergelijke zoldertrap kan alleen tijdens een renovatie worden geplaatst, omdat het een vrij grote verbouwing vereist. Daarom is er als alternatief de losse zoldertrap. Zulke zoldertrappen zijn in meerdere delen opvouwbaar, en kunnen daarom ook weggewerkt worden achter een luik. Hoewel de meeste mensen kiezen voor een zoldertrap in drie delen, zijn er ook twee- en vierdelige zoldertrappen te leveren. Een trappenmaker uit ons netwerk in Vilvoorde informeert u met alle plezier over de opties.

trap verlichten Vilvoorde

Trapverlichting

Er worden steeds nieuwe ontwikkelingen gedaan door trapspecialisten, zo is er bijvoorbeeld speciale trapverlichting verkrijgbaar. De trapverlichting heeft zowel een decoratieve als praktische functie. Zo hoeft u dankzij de trapverlichting in de nacht geen andere lampen aan te doen als u naar beneden moet, of zorgt u er bij uw bedrijf voor dat de trap altijd elegant verlicht wordt. Bij onze leveranciers is de trapverlichting in dunne LED strips te koop. Daarbij hebt u de keus uit verlichting die u in en uit kunt schakelen, en trapverlichting die op bewegingssensoren werkt. Het is daarbij aan u om te bepalen hoe fel het licht wordt.

traprenovatie prijzen

Vrijblijvend contact met specialisten uit Vilvoorde

Wilt u weten wat u moet doen om de trappen in huis goed te onderhouden? Hebt u een vraag over de mogelijkheden voor de traprenovatie in combinatie met de renovatie van de keuken? Of bent u benieuwd naar het verschil tussen een RVS en aluminium trapconstructie? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Elke trappenmaker die zich bij ons netwerk heeft aangesloten, heeft een ruime ervaring met het installeren, en repareren van trappen. Hebt u een vraag over de prijzen? Geef dan uw wensen zo nauwkeurig mogelijk aan op het contactformulier en vergelijk de verkregen prijsoffertes. Wij helpen u ook graag met het renoveren van uw keuken!