ABC Traprenovatie Stabroek: scherp geprijsd vakwerk!

Zoekt u een vakman voor een traprenovatie of nieuwe trap? De specialisten helpen u graag!

traprenovatie Stabroek

Trappen Stabroek

De trap is een heuse blikvanger in uw hal en één van de eerste elementen die uw gasten bij binnenkomst te zien krijgen. Daarom is het zo zonde dat zoveel trappen in Stabroek niet goed onderhouden worden. Dat is niet alleen nadelig voor de uitstraling van uw woning, maar ook voor de veiligheid van de trap! Door slijtage worden houten traptreden glad, waardoor de kans op uitglijden vele malen groter is dan bij een nieuwe trap. Gelukkig kunt u een trappenmaker uit Stabroek inschakelen voor een volledige traprenovatie. Laat bijvoorbeeld een nieuw exemplaar plaatsen of laat uw bestaande model renoveren door middel van nieuwe trapbekleding. Wij zijn een netwerk van trapspecialisten door heel Vlaanderen. Bij een trappenmaker uit ons netwerk bent u verzekerd van een traprenovatie tegen de scherpste prijzen. Bent u benieuwd wat het u gaat kosten? Door ons contactformulier in te vullen vraagt u eenvoudig tot wel 5 offertes aan van trapspecialisten uit uw buurt. Vergelijk op prijs en aanbod om zo tot wel 30% op de totale kosten te besparen!


trappenmaker inschakelen Stabroek

Kom in contact met een erkend trappenmaker

Het uitvoeren van een traprenovatie lijkt misschien een klus die u zelf zou kunnen uitvoeren. Uiteraard is dit een mogelijkheid, maar onderschat het niet. Het gaat om een groot oppervlak en als u dit handmatig wilt schuren en verven bent u waarschijnlijk meerdere dagen bezig. Om zowel spierpijn en tijd te besparen raden wij u aan om op zoek te gaan naar een erkend trappenmaker. Terwijl u aan het werk gaat of geniet van uw weekend zal de trappenmaker uw trap compleet herstellen of bekleden. In een korte tijd krijgt uw hal dus een compleet ander uiterlijk! En wat wellicht nog belangrijker is: u vergroot de veiligheid van uw trap enorm! De kans op uitglijden is dankzij uw nieuwe trapbekleding al een stuk kleiner. Elke trappenmaker die bij ons netwerk is aangesloten is ervaren met het plaatsen van verschillende trapmodellen. U bent dan ook verzekerd van de beste kwaliteit zonder dat u daarvoor de hoofdprijs hoeft te betalen! Doordat u de prijzen van meerdere aanbieders met elkaar vergelijkt bepaalt u zelf wat de juiste prijs is.

mogelijkheden trap renoveren

Traprenovatie, wat zijn de mogelijkheden?

Als wij het hebben over een traprenovatie, dan doelen we op alle mogelijke manieren waarop u de trap kunt herstellen. In eerste instantie is dit natuurlijk het vervangen van het complete model. De trappenmaker uit Stabroek produceert dan een model volledig naar uw wensen, waarna hij het snel en professioneel plaatst. Zo ervaart u zo weinig mogelijk overlast en kan u dezelfde avond nog naar uw slaapkamer op de eerste verdieping. Een andere mogelijkheid is het herstellen van het oude exemplaar. De trap ziet er na verloop van tijd nou eenmaal verouderd uit: verf begint af te bladderen en de traptreden en trapleuning gaan slijten. Het is belangrijk om dit te herstellen, zodat u verzekerd bent van de hoogste veiligheid op uw trap. Bij een houten model ligt het voor de hand om te schuren en schilderen. Wilt u echter nog meer zekerheid dat u niet uitglijdt? Laat de traptreden dan door een erkend trappenmaker bekleden. De keus in verschillende materialen is enorm: van tapijt tot hout, er is zeker een optie die goed bij de uitstraling van uw woning past.

soorten trapbekleding

De voordelen van trapbekleding

Vaak denken klanten uit Stabroek bij een traprenovatie aan schilderen. Dit is bij houten trappen zeker een optie, maar er is nog veel meer mogelijk. Steeds meer klanten zien de voordelen van trapbekleding. In de meeste gevallen is dit minder arbeidsintensief dan schuren en schilderen, waardoor u een stuk voordeliger uit bent. Daar komt bij dat u bij trapbekleding veel meer opties hebt wat betreft de afwerking van de trappen, terwijl u bij schilderen enkel invloed heeft op de kleur. Wilt u een warme, natuurlijke afwerking? Kies dan voor trapbekleding van hout. Heeft u juist een strak en modern interieur? Dan past een stalen trapbekleding daar uitstekend bij. In de meeste gevallen is de trapbekleding slijtvast, zodat het uw traptreden beschermt tegen slijtage. Hierdoor gaat uw trap langer mee dan gemiddeld.

trap bekleden met hout Stabroek

Trap bekleden met hout

Heeft u een betontrap maar verlangt u naar de warme uitstraling van hout? Kies dan voor trapbekleding van hout. Hiermee geeft u trappen toch de warme uitstraling zonder dat u een compleet nieuwe trappen hoeft aan te schaffen. Hout heeft een aantal voordelen ten opzichte van andere materialen. Allereerst: de duurzaamheid. Hoewel het iets meer onderhoud vereist, gaat echt hout jaren langer mee dan laminaat, of vinyl. Omdat het erg sterk is, is het ook minder gevoelig voor krassen of putjes. Mochten er toch beschadigingen op komen dan is dit eenvoudig te herstellen door de traptrede te schuren en lakken. U heeft de keuze uit diverse houtsoorten. Eikenhout is één van de meest gebruikte soorten en heeft een grijze tint. Wilt u liever een warmere gloed, dan is beukenhout de juiste keuze.

trap bekleden met laminaat

Bekleden met laminaat

Hoewel houten trapbekleding meerdere voordelen heeft, is het toch duurder dan andere materialen. Als u een beperkt budget heeft dan is bekleden met laminaat een optie. Naast de lagere aanschafprijs, is laminaat tevens mooi en onderhoudsvriendelijk. U hoeft het niet te schuren of schilderen en het blijft lang mooi. Schoonmaken gebeurt eenvoudig met een vochtige doek en eventueel een sopje. Daarbij is laminaat in verschillende motieven verkrijgbaar, waardoor u toch de houten look creëert terwijl u een stuk goedkoper uit bent. De prijzen per vierkante meter starten vanaf €30,-, wat maar liefst €40,- voordeliger is dan echt hout.

hoogpolig of standaard tapijt voor trap?

Hoogpolig of standaard tapijt?

Tapijt is één van de bekendere materialen voor trapbekleding. Niet gek, want het is goedkoop, relatief eenvoudig te plaatsen en geluiddempend. Tapijt is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Klanten vragen ons regelmatig of zij hun trappen met hoog- of laagpolig tapijt moeten bekleden. Dit is volledig afhankelijk van uw persoonlijke smaak. Hoogpolig is erg zacht en fijn om op te lopen, maar heeft als nadeel dat er snel vuil in vast blijft zitten. Daarom moet dit vaker gestofzuigd worden dan laagpolig tapijt. Daar komt bij dat u het tapijt na verloop van tijd plat loopt, wat de luxere uitstraling teniet doet.

Nieuwe trapbekleding laten aanbrengen?

Vraag gerust vrijblijvende offertes aan. De specialisten helpen u graag in Stabroek.

Vrijblijvende offertes
linoleum trapbekleding

Linoleum trapbekleding

Bent u op zoek naar een voordelig, natuurlijk materiaal om uw trappen mee te bekleden? Kies dan voor linoleum. Dit is een natuurlijk vloerbedekking bestaand uit lijnzaadolie, kurk of houtmeel, hars en jute. Het heeft een lange levensduur en er is maar weinig onderhoud nodig. Het plaatsen van linoleum is niet iets wat u eenvoudig zelf doet. De trappenmaker lijmt stroken of tegels op de traptreden, waarna hij de kieren dichtlast. Dit doet hij om te zorgen dat er geen water onder de trapbekleding terecht komt. Zodra dit wel gebeurt, laat het linoleum los wat op trappen erg gevaarlijk kan zijn.

trap bekleden met pvc

Trap bekleden met PVC

Vinyl en PVC worden in Stabroek nog regelmatig door elkaar gehaald, maar het zijn wel twee verschillende materialen. Over het algemeen is PVC trapbekleding iets harder dan vinyl. Hierdoor is het iets gevoeliger voor krassen, maar u merkt het verschil vooral wanneer u eroverheen loopt. Vinyl voelt namelijk zachter en warmer aan. De kostprijs voor PVC en vinyl ligt rond de €50,- per vierkante meter, waarmee het nog steeds voordeliger is dan houten trapbekleding. Het is verkrijgbaar in vele verschillende motieven en in sommige gevallen is het zelfs mogelijk om het naderhand te verven. In principe wordt PVC of vinyl geplaatst in de vorm van overzettreden. Deze worden tijdens het plaatsen op maat gemaakt en daarna vastgeplakt aan de bestaande traptrede.

trapleuning monteren Stabroek

Trapleuning plaatsen

Een trapleuning in uw woning is niet verplicht, maar elke trappenmaker uit ons netwerk zal u aanraden om toch een trapleuning te plaatsen. Dit is uw houvast bij het op- en aflopen van trappen. Een trapleuning heeft al vele mogelijke valpartijen voorkomen. Gelukkig kan u de trapleuning zien als een extra designelement. U bent niet beperkt tot een standaard model, er is genoeg keuze op het gebied van materiaal en vorm zodat u de trapleuning kan afstemmen met de rest van de trap. Bij moderne stalen trappen is een trapleuning in blauwstaal wellicht een goede keuze. Wilt u graag gebruik maken van hout maar toch iets unieks? Kies dan een vierkante leuning.

trapverlichting plaatsen

Sfeer en veiligheid: trapverlichting

Wellicht bent u bekend met trapverlichting: onder elke traptrede plaatst de trappenspecialist verlichting. Dit geeft een prachtig sfeervol resultaat, wat de trap nog eens extra doet opvallen. Daarnaast is trapverlichting tevens erg veilig. In het donker stapt u namelijk snel mis, waardoor de kans op uitglijden altijd aanwezig is. Met de luxe trapverlichting heeft u altijd zicht op de trappen. Dit is volledig aan te passen aan de stijl van uw trappen. U hoeft natuurlijk niet perse de treden zelf te verlichten, ronde of vierkante verlichting aan de zijkant van de trappen is ook mogelijk. Een trappenspecialist geeft u een advies over welk type verlichting het beste bij uw trappen past.

renovatie met overzettreden Stabroek

Trap renoveren met overzettreden

Klanten in Stabroek denken vaak dat het aanbrengen van overzettreden een eenvoudige doe-het-zelf klus is. De overzettreden maken het inderdaad gemakkelijk om zelf de trappen te renoveren, maar men vergeet vaak dat trappen veelal op maat gemaakt zijn. Heeft u geen rechte trappen? Dan is er al geen kant-en-klare overzettrede verkrijgbaar. Bij het bevestigen zal u de treden dus op maat moeten zagen. Dit is een secure klus die veel bewoners in Stabroek graag overlaten aan een ervaren trappenspecialist. Als u de traprenovatie zelf verkeerd uitvoert is de kans op een ongeluk een stuk groter, met de hulp van een trappenspecialist bent u verzekerd van een stevig resultaat.

trap zandstralen

Traprenovatie: zandstralen

Wilt u een traprenovatie laten uitvoeren door uw houten trappen eens goed te laten schilderen? Laat uw trappen dan zandstralen door een trappenmaker uit Stabroek. Voordat u begint met schilderen, zal u het houten oppervlak goed moeten schuren. Zelfs met een professionele schuurmachine is dit een ingewikkelde, en zware klus. Een trap bevat vele kleine hoeken waar u met een schuurmachine niet goed bij kan. Door middel van zandstralen worden alle kleine hoeken perfect geschuurd. Het is daarom een eenvoudige manier om alle oude en afbladderende verflagen te verwijderen. Het zandstralen dient zorgvuldig te gebeuren en moet afgestemd worden op de kwaliteit van de trappen. Daarom raden wij u aan om dit onderdeel van de traprenovatie over te laten aan een trappenmaker uit Stabroek.

Wilt u zeker weten dat de traprenovatie snel & vakkundig wordt uitgevoerd?

Schakel dan een trappenmaker uit ons netwerk in Stabroek in. Wij zijn u met alle plezier van dienst!

Vakman inschakelen
nieuwe trap plaatsen

Wat voor nieuwe trap wilt u in de woning?

Zou u ook zo graag uw rechte molenaarstrap willen vervangen met een prachtige wenteltrap? Natuurlijk is het altijd mogelijk om een compleet nieuwe trap aan te schaffen. Alleen is niet elk model geschikt in elke situatie. Een wenteltrap vereist bijvoorbeeld erg veel ruimte, terwijl de gemiddelde hal in Stabroek hier niet voldoende plek voor heeft. Een rechte molenaarstrap is juist erg geschikt voor kleinere ruimtes, omdat het maar weinig ruimte in beslag neemt. Dit is echter niet altijd een optie, omdat trappen in Stabroek vaak een kwartslag moeten draaien om op de juiste plek uit te komen. Bent u benieuwd welk trapmodel geschikt is voor uw hal? Vul dan ons contactformulier in en ontvang meerdere, vrijblijvende offertes.

zwevende trap Stabroek

Elegant en subtiel: zwevende trap

In de afgelopen jaren zijn zwevende trappen steeds populairder geworden. Dit is een echte blikvanger, verkrijgbaar in diverse materialen. Het gaat om een open trap, waarbij de treden uit de muur lijken te komen. Hierdoor geeft het de illusie dat het zweeft, waardoor er een open en minimalistische uitstraling ontstaat. Voor de zwevende trap is hout een populaire materiaalkeuze, maar als u echt een eyecatcher wilt dan is glas of steen een optie. Dit is echter een stuk kostbaarder dan houten of stalen treden, waardoor het in Stabroek maar weinig wordt toegepast. Een gemiddelde zwevende trap kost ongeveer €5.200,-

wenteltrap Stabroek width=

Wenteltrap in huis

Zoals wij hierboven al vermeldden, is een wenteltrap een prachtig trapmodel dat helaas niet geschikt is voor elke standaard woning. Een wenteltrap geeft een luxueuze uitstraling en staat centraal in uw hal. Vaak gaat een wenteltrap samen met prachtige, authentieke balustrades. Klanten vergelijken een wenteltrap vaak met een spiltrap, maar het gaat wel om twee verschillende modellen. Een wenteltrap draait namelijk niet om een centrale as, maar om zichzelf, waardoor het een grotere ruimte vereist. Heeft u minder ruimte beschikbaar, dan is een spiltrap een goed alternatief. De gemiddelde prijzen voor een wenteltrap liggen rond de €2.500,-.

spiltrap

Bespaar ruimte met een spiltrap

In tegenstelling tot een wenteltrap draait een spiltrap wel om één centrale as. Hierdoor blijft de ruimte die het in beslag neemt beperkt. Daarom is een spiltrap juist geschikt voor een kleine hal. Heeft u een vlizotrap naar zolder en wilt u deze vervangen door een vaste trap? In de meeste gevallen is een spiltrap dan de beste keuze. Het is in de meeste gevallen een open model, wat een erg ruimtelijk gevoel creëert. De loopruimte is over het algemeen smaller, omdat alleen de buitenkant van de trede breed genoeg is om fatsoenlijk op te kunnen lopen. Voor een huishouden met kleine kinderen is dit model daarom niet erg geschikt.

nieuwe z-trap

Wat is een Z-trap?

Een ander model is de Z-trap. Dit noemt men in Stabroek ook wel een muizentrap, omdat het lijkt op de muizentrappetjes die van papier gevouwen worden. Normaal gesproken staan de traptreden in een hoek van 90 graden. Bij een Z-trap staan de stootborden schuin. Vanaf de zijkant gezien ziet dit eruit als een ‘Z’. Het voordeel van Z-traptreden is dat de treden niet over elkaar heen hangen. Bij een normale trap kan het gebeuren dat uw voet hier achter blijft haken, maar bij een Z-model is dit risico niet aanwezig. Daarom is het vooral geschikt voor ouderen en kinderen.

zoldertrap plaatsen

Zoldertrap plaatsen

In Stabroek hebben de meeste woningen een vlizotrap naar zolder. Dit maakt de zolder niet erg toegankelijk, zeker niet wanneer u slecht ter been bent. Bovendien heeft u vaak al een ladder nodig om de vlizotrap naar beneden te trekken. Indien er voldoende ruimte is, zou u ook kunnen overwegen om een vaste zoldertrap te laten plaatsen. Een trappenmaker zal in dat geval eerst een trapgat op zolder realiseren. Dankzij de zoldertrap zou u de zolder nu kunnen inzetten als werkkamer of slaapkamer, waardoor u uw woon- en leefruimte enorm uitbreidt. Een trappenmaker uit Stabroek kan u naar aanleiding van een korte inspectie vertellen of er ruimte is voor een vaste zoldertrap.

Open of dichte trap?

Bij de aanschaf van een trap kunt u kiezen uit een open of gesloten model. Welke variant u kiest is afhankelijk van uw eigen voorkeuren, beide hebben hun eigen voor- en nadelen. Een dichte trap geeft bijvoorbeeld de mogelijkheid van een gesloten trapkast en is over het algemeen veiliger voor kleine kinderen. Vaak kiezen klanten in Stabroek juist voor een open trap wanneer deze zich in de woonkamer bevindt. Open trappen geven een ruimtelijk gevoel, waardoor de woonkamer groter en lichter oogt. Daarbij is een open trap gemakkelijker schoon te maken, omdat u er via de achterkant bij kan komen.

open of dichte trap?

Verschillende materiaalsoorten voor een nieuwe trap

Als u een traprenovatie overweegt en daarom een volledig nieuw model wilt aanschaffen, oriënteer u dan op de verschillende materiaalsoorten. Vaak liggen houten trappen voor de hand, maar er is zoveel meer keuze. Overweeg een metalen hoektrap, bijvoorbeeld. Het voordeel van metalen treden is dat het enorm sterk is, een paar centimeter is voldoende voor het gewicht van een volwassen persoon. Metalen traptreden worden daardoor erg dun gemaakt, waardoor het erg minimalistisch oogt. Doordat het niet werkt zullen metalen trappen niet kraken als u eroverheen loopt en is onderhoud slechts eens in de 5 tot 10 jaar nodig. Andere mogelijkheden zijn onder andere een betonnen-, stenen- of zelfs glazen trap.

materiaalsoorten voor trap
Trappenmaker inschakelen
houten trappen Stabroek

Houten trappen

In Stabroek komen voornamelijk houten trappen voor. Dit geeft een prachtige, warme uitstraling die goed past bij elk interieur. Wel zult u met een aantal aspecten rekening houden. Hout is een natuurproduct, wat betekent dat het gaat werken. Dit houdt in dat er elke paar jaar onderhoud vereist is om een optimale levensduur te garanderen. Daarnaast maken houten trappen meer geluid dan andere materialen. Toch blijft hout populair vanwege z’n charme. Bent u de kleur na een paar jaar zat? Dan is deze eenvoudig aan te passen. De prijzen voor houten trappen liggen ongeveer rond de €2.500,-.

metalen trap

Stalen of metalen trap

Wij krijgen van klanten regelmatig te horen dat een stalen- of metalen trap te koel is, dat het geen karakter heeft. Wij zijn het hier niet helemaal mee eens. Er is ontzettend veel mogelijk qua vorm en afwerking, waardoor het juist een uniek karakter krijgt. Stalen en metalen trappen komen in Stabroek nog voornamelijk voor in bedrijfspanden, maar passen naar onze mening erg goed in een strak en modern interieur. Zowel staal als metaal is enorm sterk, waardoor de trappen vaak erg slank ogen. Zeker vergeleken met betonnen- of houten modellen. Met beide materialen creëert u dus een echte blikvanger.

aluminium trappen

Een trap van aluminium

Bent u geïnteresseerd in een zwevende trapconstructie? Eén van de meest geschikte materialen voor dit model is aluminium. Dat komt omdat het een erg licht product is, maar toch erg sterk. Aluminium is slijtvast en kent daardoor een hele lange levensduur. Natuurlijk is het mogelijk om aluminium te gebruiken bij andere trapmodellen. Een spiltrap van aluminium neemt maar weinig ruimte in beslag en oogt heel open en ruimtelijk. Daarnaast is aluminium goed te combineren met andere materialen, zoals staal of metaal, maar ook hout. Wilt u meer weten over de mogelijkheden van een aluminium trap voor uw woning of bedrijfspand in Stabroek? Neem dan contact met ons op.

betonnen trap

Creëer een industriële look: betonnen trap

De één vindt een betontrap maar kil en koud en wil deze het liefst volledig bekleed zien met hout terwijl een ander dol is op beton in het interieur. Het industriële interieur heeft de afgelopen jaren in Stabroek een echte opmars gemaakt, en beton is onmisbaar in deze inrichting. Een betonnen trap is ontzettend duurzaam en gaat jarenlang mee. Wel is de constructie erg zwaar, waardoor niet iedere woning geschikt is. Het produceren gaat door middel van een mal of bekisting, waarin een trappenmaker het beton stort. Houd er rekening mee dat u de trap pas weer kunt gebruiken als deze goed uitgehard is.

Hoe zijn de prijzen opgebouwd?

Bent u geïnteresseerd in een nieuwe trap? Logisch dat u wilt weten wat u dit gaat kosten. Van tevoren is het echter lastig in te calculeren, omdat het in de meeste gevallen om maatwerk gaat. Wat een traprenovatie gaat kosten is afhankelijk van een aantal factoren: het arbeidsloon, het model, het materiaal en eventuele extra opties. Hoe complexer het model, des te hoger de prijzen. Logisch, want dan is er meer materiaal nodig. Voor een rechte, simpele trap liggen de gemiddelde prijzen rond de €1.000,-. Een draaitrap van hetzelfde materiaal kost al €1.250,- en een wenteltrap €2.500,-. Bent u geïnteresseerd in het bekleden van de treden? Over het algemeen is dit een voordelige manier om uw traprenovatie uit te voeren. Afhankelijk van het materiaal kosten de overzettreden €30,- tot €70,- per trede. Houd er rekening mee dat hier de arbeidskosten nog overheen komen. Dit is ongeveer 10% van de totaalprijs. Omdat het arbeidsloon per bedrijf verschilt, bespaart u tot wel 30% van de totale kosten als u meerdere offertes vergelijkt voordat u een trappenmaker uit Stabroek kiest.

traprenovatie prijzen
Gratis offertes aanvragen

Nieuwe trap

Soort nieuwe trap Gemiddelde kosten Omschrijving
Molenaarstrap €1.000,- Rechte, simpele trap
Draaitrap/spiltrap €1.250,- Draait rond een spil naar boven
Wenteltrap €2.500,- Gaat in een spiraal naar boven, niet rond één as
Open trap €4.500,- Open trap heeft geen stootborden
Zwevende trap €5.200,- Rechtstreeks aan muur bevestigd, vaak geen trapleuning

Traprenovatie

Traprenovatie Prijs Omschrijving
Zandstralen €25,- tot €40,- per m2 D.m.v. een straalmiddel wordt de trap gespoten
Verven €17,- tot €22,- per m2 Herschilderen van de trap
Stofferen €40,- tot €50,- per traptrede Leggen van een loper of volledige stoffering
Trapverlichting €10,- tot €30,- per spotje Met spotjes of LED verlichting plaatsen
Trapleuning €50 tot €120,- per trap Trapleuningen plaatsen

Overzettreden

Traprenovatie met overzettreden Prijs (inclusief BTW, excl. plaatsen)
Laminaat Vanaf €30,- per trede
Linoleum Vanaf €40,- per trede
PVC/Vinyl Vanaf €50,- per trede
Houten (eik) Vanaf €70,- per trede
offerte trap Stabroek

Vrijblijvend contact met specialisten uit Stabroek

Bent u inmiddels overtuigd van de voordelen van een traprenovatie? Laat ons u helpen bij de zoektocht naar een erkend trappenmaker in Stabroek. Of u nu de trappen wilt laten bekleden of op zoek bent naar een compleet nieuw trapmodel: wij helpen u met het vinden van een geschikte specialist. Geef uw persoonlijke wensen door via ons contactformulier. U ontvangt dan al snel meerdere offertes (max. 5) van erkende bedrijven uit uw regio. Vergelijk de verschillende aanbieders op prijs en aanbod zodat u zeker weet dat u de juiste prijs betaalt. Dankzij deze werkwijze bespaart u tot wel 30% op de totale kosten van uw traprenovatie! Tip: ons netwerk bestaat tevens uit keukenspecialisten.