ABC Traprenovatie Limburg: scherp geprijsd vakwerk!

Zoekt u een vakman voor een traprenovatie of nieuwe trap? De specialisten helpen u graag!

traprenovatie Limburg

Trappen Limburg

Wanneer u een nieuwbouwpand laat bouwen in Vlaanderen, of als u op zoek bent naar een erkend trappenmaker die u van dienst kan zijn bij een traprenovatie, dan bent u bij ABC Renovation aan het juiste adres. Wij werken samen met diverse vakmannen uit Limburg die u snel en vakkundig van dienst kunnen zijn. De professionals die zich bij ons netwerk hebben aangesloten zijn gespecialiseerd in onder andere het aanbrengen van trapbekleding, het plaatsen van een trapleuning of het fabriceren van een volledige houten, metalen of stalen trap. Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Of bent u benieuwd wat de kosten worden voor een wenteltrap? Aarzel dan niet om ons contactformulier in te vullen. Wij zijn u graag van dienst. Nadat wij uw aanvraag hebben ontvangen nemen wij op korte termijn contact met u op om de mogelijkheden door te nemen. De service is zonder enige verplichting en bovendien geheel kosteloos.


trappenmaker Limburg

Kom in contact met een erkend trappenmaker

In Limburg staan trappen vrijwel altijd in de hal. Dit betekent dat dit één van de eerste blikvangers is. Wanneer het niet goed onderhouden is geeft dit een slordige indruk. Daarnaast is onderhoud noodzakelijk om de veiligheid te kunnen garanderen. Als uw overzettreden los zitten dan is de kans op uitglijden enorm, dat wilt u uiteraard voorkomen. Wanneer u contact opneemt met een trappenmaker uit ons netwerk, dan bent u verzekerd van de hulp van een erkend trappenmaker. Een erkend vakman betekent voor ons dat de trappenmaker ruime ervaring heeft binnen het vakgebied en dat deze over de juiste diploma’s beschikt. Door middel van een traprenovatie transformeert hij uw standaard traptreden in echte blikvangers. Het is echter ook mogelijk om een geheel nieuwe trap te laten plaatsen. Zo bent u gegarandeerd van de beste kwaliteit en heeft u de keuze uit een nieuw model. Wij garanderen u dat u altijd snel en vakkundig geholpen wordt. Heeft u behoefte aan meer informatie over onze werkwijze? Of bent u benieuwd wat de diensten van een ervaren trappenmaker precies kosten? Aarzel dan niet om vrijblijvende offertes aan te vragen via ons contactformulier.

trap renoveren Limburg

Traprenovatie, wat zijn de mogelijkheden?

Vaak denken klanten bij een traprenovatie enkel aan verven. Een renovatie beperkt zich echter niet tot schilderen alleen, als u ervoor kiest om uw trappen te renoveren dan heeft u volop keuze uit verschillende mogelijkheden. De meest eenvoudige vorm van een traprenovatie bestaat uit het bekleden van de traptreden. Door overzettreden van hout te laten plaatsen krijgt het een compleet andere uitstraling en verhoogt u de veiligheid. U kunt ervoor kiezen om enkel de treden te laten bekleden, maar voor een strak geheel laat u ook de stootborden en trapbomen uitwerken. Heeft u een prachtige, klassieke trap? Laat deze dan in ere herstellen voor een authentieke uitstraling. Specialisten uit Limburg zullen de treden zorgvuldig schuren en schilderen. Door middel van zandstralen bijvoorbeeld, brengt de trappenmaker het hout terug in de originele staat zonder het te beschadigen. Daarnaast kan een traprenovatie bestaan uit het vervangen van de trapleuning. Kiest u voor een uitgebreide traprenovatie bij een erkend trappenmaker uit Limburg? Dan is het tevens een goede optie om de volledige trap te vernieuwen. Elke trappenmaker werkt met diverse materialen, waardoor de mogelijkheden bijna oneindig zijn.

nieuwe trapbekleding Limburg

De voordelen van trapbekleding

Het aanbrengen van trapbekleding wordt door klanten in Limburg vooral gezien als een verbetering van de uitstraling. Er bestaan tal van verschillende materialen, zodat u de treden de door u gewenste uitstraling kunt geven. Menig trappenmaker bekleedt nog regelmatig met tapijt, omdat dit lekker warm aanvoelt en geluiden dempt. Andere mogelijkheden zijn vinyl, natuursteen, glas en hout. Het voordeel hiervan is dat u tegen relatief lage prijzen een compleet nieuwe trap in huis hebt! De werkzaamheden zijn daarnaast eenvoudig en snel uit te voeren, waardoor de renovatie al binnen een dag is afgerond. Toch is dit niet het enige voordeel van de bekleding. Waarschijnlijk ligt het grootste voordeel in de verhoogde veiligheid. De trapbekleding maakt de traptrede namelijk veel minder glad, waardoor de kans op uitglijden verkleint wordt.

trap bekleden met hout

Trap bekleden met hout

Tegenwoordig is trapbekleding van hout één van de populairste materialen bij een traprenovatie. Niet gek, want dit natuurlijke materiaal biedt een warme en authentieke uitstraling. In moderne woningen is het warme uiterlijk een fijne afwisseling van het koele interieur en bij oudere, klassieke woningen in Limburg past het juist goed bij de andere houten elementen. Nieuwbouwwoningen krijgen tegenwoordig vaak betontrappen. Deze transformeert u eenvoudig met houten overzettreden. De trappenmakers uit Limburg zullen de trapbekleding volledig op maat aanbrengen, zodat het naadloos op elkaar aansluit. Gasten zullen het geheel niet van een echte houten trap kunnen onderscheiden! Er is keuze uit diverse houtsoorten. Eiken hout is het meest klassieke materiaal en wordt in Limburg voornamelijk toegepast. Wilt u graag een strak geheel? Kies dan een donkere houtsoort.

laminaat trapbekleding Limburg

Bekleden met laminaat

Een derde materiaal voor het bedekken van traptreden is laminaat. Laminaat kan zowel op een zwevende trapconstructie worden toegepast, als op een wenteltrap. Het is bij laminaat wel zo dat u moet uitkijken voor valpartijen: het is een zeer glad materiaal. Onze specialisten uit Limburg adviseren daarom meestal om aan de uiteinden van de treden een strip te plaatsen die glijden bemoeilijken. Het voordeel van laminaat is dat u dit gemakkelijk schoonmaakt, en dat het dan ook een zeer hygiënische keuze is. Bovendien is laminaat vrij goedkoop, ideaal voor mensen met een beperkt budget.

tapijt trapbekleding

Hoogpolig of standaard tapijt?

Tapijt is de meest standaard vorm van trapbekleding. Net als voor vloeren is er ook voor het bekleden van trappen zowel hoogpolig als standaard tapijt beschikbaar. Het voordeel van een trapbekleding van tapijt is dat u hierop lekker warme voeten houdt, en u tevens het risico op uitglijden sterk vermindert. Het nadeel van vloerbedekking over de trap is dat het lastig schoon te houden is, en dat het relatief snel zal verslijten. U dient dan ook regelmatig de treden opnieuw te bekleden. Bent u benieuwd naar de prijzen voor het plaatsen van tapijt? Wij sturen u desgewenst een geheel vrijblijvende offerte toe.

Nieuwe trapbekleding laten aanbrengen?

Vraag gerust vrijblijvende offertes aan. De specialisten helpen u graag in Limburg.

Vrijblijvende offertes
linoleum trapbekleding

Linoleum trapbekleding

Het stofferen van de treden kan eveneens met behulp van linoleum. Dit is een vorm van vloerbedekking die bestaat uit een combinatie van lijnzaadolie, kurk (of houtmeel) en hars, dat op een onderlaag van jute wordt geplaatst. Het voordeel van linoleum is dat dit een natuurproduct is zonder verende eigenschappen. Daarnaast heeft het een grote indrukvastheid. Wilt u graag een vorm van linoleum die een luxueuze uitstraling biedt? Dan is marmoleum een goede optie. Dit heeft namelijk een marmerstructuur. Het plaatsen van deze vorm van trapbekleding kunt u het beste overlaten aan een trappenmaker uit Limburg om problemen op lange termijn te voorkomen.

trapbekleding pvc

Trap bekleden met PVC/vinyl

Een ander populair materiaal is PVC of Vinyl. Dit is een kunststof en wordt met name gekozen voor de lage prijzen. PVC is namelijk een stuk voordeliger dan andere materialen en doordat het verkrijgbaar is met diverse motieven krijgt u toch de gewenste uitstraling. Altijd al gedroomd van houten trappen maar heeft u het budget niet? Kies dan voor Vinyl met een houten motief. Het voordeel van PVC ten opzichte van hout, is dat het veel gemakkelijker te onderhouden is. Het is namelijk slijtvast en waterbestendig. Echt hout zal u na verloop van tijd moeten schuren en eventueel schilderen, PVC hoeft u enkel met een sopje te reinigen. Vanaf slechts €50,- per trede heeft u een compleet getransformeerde trap.

nieuwe trapleuning

Trapleuning plaatsen

Om het afdalen van trappen te vergemakkelijken, is het adviseerbaar om een trapleuning te installeren. Een trapleuning kan eenvoudig tegen de muur worden geplaatst, of in een houten of metalenconstructie aan de losstaande trapkant. Het voordeel van de eerste variant is dat de installatie van de trapleuning relatief goedkoop is, en snel kan worden uitgevoerd. Het plaatsen van een trapleuning aan de losse zijde heeft als voordeel dat het vallen van de trap wordt voorkomen. Wilt u weten wat de beste keus is voor de trappen bij uw pand in Limburg? Wij adviseren u graag over de mogelijkheden.

trapverlichting plaatsen Limburg

Sfeer en veiligheid: trapverlichting

Voor bedrijven en grote instellingen, maar ook voor particulieren kan het handig zijn om te kiezen voor trapverlichting. Bij een trapverlichting worden de traptreden verlicht, het liefst vanaf de onderzijde van de bovenliggende trede. Hiervoor kunt u gebruik maken van LED strips. Dergelijke LED strips kunnen zorgen voor een statische trapverlichting, of één op basis van bewegingssensoren. U bepaalt in dit laatste geval zelf wat de verlichtingstijd en intensiteit is. Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Aarzel dan niet om contact op te nemen met onze specialisten. Deze informeren u met alle plezier over de prijzen voor een trapverlichting naar uw wensen.

overzettreden Limburg

Trap renoveren met overzettreden

Overzettreden zijn als het ware nieuwe traptreden, die u over de oude treden heen plaatst. Om geld te besparen kunt u ervoor kiezen om deze klus zelf uit te voeren, maar vaak zal u de nieuwe overzettreden nog op maat moeten zagen. Dit vraagt om grote precisie en nauwkeurigheid, daarom raden wij u aan hiervoor een trappenmaker uit Limburg in te schakelen. Alleen dan bent u verzekerd van het beste resultaat en weet u zeker dat de treden niet loskomen als u de trap op loopt. Als de treden op maat gezaagd zijn zal de trappenmaker ze zorgvuldig vastlijmen op de bestaande treden. Hierdoor is er geen breekwerk, waardoor er ook geen vuil in huis is.

trap zandstralen

Traprenovatie: zandstralen

Jaren ’30 woningen staan bekend om hun houten elementen in huis, ook rondom de trap en balustrades. Door deze te herstellen creëert u een authentieke uitstraling die perfect aansluit op de rest van het huis. Het schuren van deze houten elementen kan best wat voeten in de aarde hebben, daarom zullen trappenmakers ervoor kiezen om het hout te zandstralen. Hierbij spuiten zij een straalmiddel onder een hoge druk op het oppervlak, wat een schurende werking heeft. Alle kleine kieren en hoekjes worden op deze manier in een korte tijd goed geschuurd. Houd er rekening mee dat er tijdens het zandstralen heel wat stof vrij komt. Haal indien mogelijk de hal leeg en dek alles goed af.

Traprenovatie laten uitvoeren in Limburg?

De trappenspecialisten helpen u graag bij het renoveren van uw trap. Vakwerk tegen een scherpe prijs!

Vakman inschakelen
nieuwe trap Limburg

Wat voor nieuwe trap wilt u in de woning?

In sommige gevallen bent u simpelweg toe aan nieuwe trappen. Misschien omdat uw huidige trapmodel te steil is of misschien omdat u de lelijke, oude wenteltrap wilt vervangen door een luxe houten model. U heeft de keuze uit tal van trapmodellen, die de trappenmaker uit Limburg met u zal bespreken. Het meest standaard model is de molenaarstrap, een steile rechte trap in huis. Deze is geschikt voor de meeste woningen in Limburg, maar neemt aardig wat ruimte in beslag. Eén van de nieuwste modellen is de zwevende trap, deze geeft een elegante maar subtiele uitstraling, die goed past in een minimalistische inrichting. Heeft u ondanks de beperkte ruimte toch behoefte aan een vaste trap naar zolder? Overweeg dan de wenteltrap of spiltrap!

zwevende trappen Limburg

Elegant en subtiel: zwevende trap

Tegenwoordig zijn zwevende trappen zeer populair in Limburg. Dat is ook niet vreemd, omdat een zwevende trap elegant en subtiel is. Bij deze constructie worden de traptreden aan één zijde in de wand of een trapboom gemonteerd door een trappenmaker. Aan de andere zijde zweven ze vrij in de ruimte. Wilt u graag een traprenovatie toepassen? En staat uw trap in de woonkamer of een ruime entree? Dan is een zwevend model het overwegen waard. Deze vorm van traprenovatie kan met behulp van diverse materialen worden uitgevoerd zoals hout, natuursteen en glas.

wenteltrap

Wenteltrap in huis

Bent u op zoek naar een manier waarop u van uw trapconstructie een blikvanger in huis kan maken? Dan is het plaatsen van een wenteltrap wellicht een optie voor u. Het installeren van een wenteltrap vereist een vrij sterke traprenovatie. Het resultaat is echter ongekend. Wilt u weten wat de voordelen van een wenteltrap zijn ten opzichte van andere constructies? Bent u benieuwd naar de prijzen die de traprenovatie met zich meebrengt? Of wilt u weten of een traprenovatie binnen uw woning in Limburg past? Aarzel dan niet om uw vragen via het webformulier te stellen.

spiltrap Limburg

Bespaar ruimte met een spiltrap

Veel van onze klanten weten niet dat een bepaalde soort wenteltrap ook wel wordt aangeduid met de term spiltrap. Een spiltrap is een wenteltrap waarbij alle treden aan één zijde vast zitten (aan de spil). Het voordeel van deze spiltrap is dat er minder ronding in de trap zit, waardoor het geschikt is voor grotere hoogteverschillen. Er worden diverse eisen aan een spiltrap gesteld. Zo moet de breedte van de treden minimaal 80 centimeter zijn, en de bovenste trede enigszins uitsteken. De looplijn van een spiltrap ligt aan de buitenzijde, omdat die aan de binnenzijde niet breed genoeg is.

z-trap Limburg

Wat is een Z-trap?

De term Z-trap kan toegepast worden op twee soorten trappen. Het kan ten eerste gaan over een trap die vanaf de bovenzijde gezien een z-vorm krijgt. Het gaat dan om een kwartdraaitrap, die twee keer een bocht heeft: één keer in elke richting. Daarnaast kan de z-trap ook een term zijn die slaat op de vorm van de traptreden. Een normale trapvorm heeft traptreden die horizontaal zijn, terwijl de stootborden verticaal staan. Een z-vorm heeft echter schuine stootborden. Hierdoor worden de treden op een unieke manier met elkaar verbonden. Het grote voordeel van Z-trappen is het efficiënte ruimtegebruik.

zoldertrap plaatsen

Zoldertrap plaatsen

Hebt u een zolder bij uw woning in Limburg, en kunt u hiervoor geen vaste trap installeren? Dan is het zaak om te kijken naar diverse zoldertrappen. Een zoldertrap kan over het algemeen in meerdere delen worden gevouwen. De meest gebruikelijke variant is een driedelige zoldertrap. Onze leveranciers bieden echter ook twee- en vierdelige trappen. Wilt u graag een zoldertrap bestellen? Dan kunt u kiezen uit metalen en houten zoldertrappen, die bovendien van extra functies kunnen worden voordien. Zo is het onder andere mogelijk om te kiezen voor een zoldertrap die thermisch geïsoleerd is. Benieuwd naar de kosten en mogelijkheden? Vraag dan vrijblijvend offertes aan.

Open of dichte trap?

Bij de aanschaf van een nieuw trapmodel zult u veelal moeten kiezen tussen een open en een dicht model. Bij een dicht model zijn er stootborden aanwezig, terwijl diezelfde ruimte bij een open model niet dichtgemaakt is. In Limburg kiezen jonge gezinnen vaak voor een dicht model. Dit komt goed van pas bij kleine kinderen, omdat zij met hun kortere benen sneller van de trap kunnen struikelen dan volwassenen. Met behulp van stootborden verkleint u dus de kans op een ongeluk. Daarnaast oogt een open model erg mooi, maar het is wel een oorzaak van warmte verlies. Wilt u toch graag een open trapmodel maar het warmteverlies beperken? Sluit dan de bovenverdieping af met een tussendeur.

open of dichte trap?

Verschillende materiaalsoorten voor een nieuwe trap

Heeft u besloten om een nieuw trapmodel te laten plaatsen? Dan is er volop de keuze uit diverse materiaalsoorten. Houd er rekening mee dat de prijs voor een groot deel beïnvloed wordt door uw materiaalkeuze. Hout is in Limburg erg populair, maar hiervan liggen de prijzen vaak een stuk hoger dan andere materialen. Woningbezitters kiezen niet vaak voor metalen trappen, maar dit is in een bedrijfspand wel een praktische keuze. De prijs hiervoor ligt gemiddeld tussen de €2.500,- en €5.000,- per trap. Een andere populaire keuze is de betontrap. Dit is één van de meest voordelige materialen en geeft een industriële uitstraling.

materiaalsoorten nieuwe trap
Trappenmaker inschakelen
houten trap Limburg

Houten trappen

Houten trappen zijn traditioneel de meest geïnstalleerde trappen in Vlaanderen. Tegenwoordig hebt u echter de keus uit een groot assortiment aan materialen voor een traprenovatie. Zo plaatsen wij onder andere metalen en stalen trappen, en kunnen deze voorzien van laminaat, linoleum of tapijt als trapbekleding. Houten trappen hebben echter nog steeds hun eigen voordelen. Zo bieden houten trappen een zeer authentieke en warme uitstraling, en zijn deze eenvoudig te reinigen. Daarnaast is het mogelijk om een houten trap binnen korte tijd van een andere kleur te voorzien. De prijzen voor de installatie van houten trappen zijn wel aan de hoge kant.

stalen trap Limburg

Stalen of metalen trap

Voor de meeste woningen in Limburg wordt niet gekozen voor een stalen of metalen trap. Of als dit wel het geval is, dan kiezen de meeste van onze klanten ervoor om deze te laten bekleden door een trappenmaker. Voor bedrijfspanden zijn stalen en metalen trappen echter wel een uitstekende keuze. Een metalen trap zorgt voor een industriële uitstraling en, wanneer gecombineerd met de juiste materialen en kleuren, kan tevens een moderne look bieden aan de entree van uw bedrijf. Wilt u een uniek resultaat? Maak dan de keuze voor een zwevende trapconstructie of een wenteltrap. Wij dienen u graag van advies!

aluminium trappen

Een trap van aluminium

We spraken al over de mogelijkheden voor het plaatsen van een stalen zwevende trapconstructie. Hetzelfde geldt voor het monteren van een aluminium model. Aluminium is een product dat zeer duurzaam is door de eenvoudige vindbaarheid en beschikbaarheid. Aluminium kan bovendien zeer zware gewichten dragen, terwijl de constructie zelf eenvoudig en licht is. Bent u benieuwd naar de diverse metalen waarvan een wenteltrap kan worden gemaakt? Of wilt u de voor- en nadelen met elkaar vergelijken? Geef dan uw wensen aan via het contactformulier en onze specialisten uit Limburg dienen u graag van advies, of komen bij u langs om de opties te bespreken.

betonnen trappen

Creëer een industriële look: betonnen trap

Een trappenmaker uit ons netwerk in Limburg kan vele verschillende trapsoorten leveren. Wij hebben hierboven al verscheidene trapsoorten benoemd, en ook aangegeven dat er meerdere materialen zijn waarvan een trap kan worden gemaakt. Eén van de vormen waarover we u nog geen additionele informatie hebben gegeven is de betonnen variant. Betonnen trappen bieden een industriële look, en zijn verkrijgbaar tegen aantrekkelijke kosten. Wilt u graag besparen op de plaatsing van trappen, dan is het betonnen model een goede keuze. Eventueel kunt u later nog extra trapbekleding plaatsen voor het houtdesign. Vraag via het contactformulier naar de bijbehorende prijzen.

Hoe zijn de prijzen opgebouwd?

De prijzen voor het monteren en produceren van trappen worden beïnvloedt door verschillende factoren. Over het algemeen kunt u ervan uitgaan dat ongeveer 10% van de totale kosten naar de arbeidskosten gaan. Daarnaast is voornamelijk het model een grote invloed, evenals het materiaal dat u kiest. Zo is een molenaarstrap relatief voordelig, gemiddeld kost dit €1.000,-. Dat komt mede doordat er maar weinig materiaal nodig is. In het geval van een draaitrap is er al meer materiaal nodig, waardoor de prijs rond de €1.250,- ligt. Hetzelfde geldt voor de keuze voor een open of gesloten model. Voor de stootborden betaalt u ongeveer €100,- voor het geheel. Bent u nog niet toe aan een nieuw model, maar wilt u graag een traprenovatie laten uitvoeren? Voor het zandstralen betaalt u gemiddeld €25,- tot €40,- per vierkante meter. Laat u dit ook verven, dan kost dit €17,- tot €22,- per vierkante meter. Voor het laten plaatsen van trapbekleding ligt de prijs rond de €40,- tot €50,- per trede.

traprenovatie prijzen
Gratis offertes aanvragen

Nieuwe trap

Soort nieuwe trap Gemiddelde kosten Omschrijving
Molenaarstrap €1.000,- Rechte, simpele trap
Draaitrap/spiltrap €1.250,- Draait rond een spil naar boven
Wenteltrap €2.500,- Gaat in een spiraal naar boven, niet rond één as
Open trap €4.500,- Open trap heeft geen stootborden
Zwevende trap €5.200,- Rechtstreeks aan muur bevestigd, vaak geen trapleuning

Traprenovatie

Traprenovatie Prijs Omschrijving
Zandstralen €25,- tot €40,- per m2 D.m.v. een straalmiddel wordt de trap gespoten
Verven €17,- tot €22,- per m2 Herschilderen van de trap
Stofferen €40,- tot €50,- per traptrede Leggen van een loper of volledige stoffering
Trapverlichting €10,- tot €30,- per spotje Met spotjes of LED verlichting plaatsen
Trapleuning €50 tot €120,- per trap Trapleuningen plaatsen

Overzettreden

Traprenovatie met overzettreden Prijs (inclusief BTW, excl. plaatsen)
Laminaat Vanaf €30,- per trede
Linoleum Vanaf €40,- per trede
PVC/Vinyl Vanaf €50,- per trede
Houten (eik) Vanaf €70,- per trede
trap offerte

Vrijblijvend contact met specialisten uit Limburg

Bent u op zoek naar een trappenmaker uit Limburg die u van dienst kan zijn bij het installeren van een metalen trapleuning? Het vervangen van een houten trap, of de renovatie van een zwevende constructie? Hebt u een vraag over het inschakelen van de trappenmaker voor een traprenovatie bij uw thuis? Of bent u benieuwd naar de prijzen voor het aanschaffen van een stalen trapleuning? Dan bent u bij ABC Renovation aan het juiste adres. Via ons webformulier komt u snel in contact met specialisten bij u in de regio. Zij bieden u geheel vrijblijvend prijsopgaven aan. Wij zijn ook gespecialiseerd in keukenrenovaties!