keukens Schoten

Keukens Schoten

Het renoveren van keukens wordt tegenwoordig steeds vaker toegepast bij woningen in Schoten. Door te kiezen voor een keukenrenovatie is het mogelijk om de levensduur van zowel de apparatuur als de verschillende keukenonderdelen aanzienlijk te verlengen. Wilt u graag de stijl van uw keuken aanpassen met goedkope oplossingen? Ook daar kunnen wij u bij ondersteunen. Wij adviseren u met alle plezier over het verven van keukenkastjes, het vervangen van de keukendeurtjes en goedkope oplossingen voor nieuw keukenbeslag.

Wilt u graag meer weten over het renoveren van keukens tegen een aantrekkelijke prijs? Of hebt u een vraag over de opties voor het schilderen van uw keukenblad? Aarzel dan niet en vraag vrijblijvend meerdere offertes aan via het offerteformulier. Wij zijn u met alle plezier van dienst en garanderen een snelle en vakkundige hulp bij al uw vragen op het gebied van keukenrenovatie. Al onze vakmensen uit Schoten hebben een ruime ervaring binnen het vakgebied en leveren een hoge kwaliteit werk tegen lage tarieven.


renoveren keuken Schoten

Keukenrenovatie of nieuwe keuken?

Bent u niet langer tevreden met uw huidige keuken? Er zijn twee manieren waarop u de ruimte flink kunt opknappen: met het plaatsen van een nieuwe keuken of met het uitvoeren van een renovatie. In beide gevallen bent u bij één van de keukenspecialisten uit ons netwerk in Schoten aan het juiste adres. Bent u geïnteresseerd in het plaatsen van een nieuwe keuken, dan helpen de experts uit Schoten u vanaf het ontwerp tot de montage. Bij een renovatie kunt u denken aan diverse werkzaamheden die de uitstraling verbeteren: het verven van keukenkastjes bijvoorbeeld, of het vernieuwen van het keukenblad.

keukenrenovatie Schoten

Keukenrenovatie

Veel van onze klanten denken dat een keukenrenovatie direct een hele verbouwing in moet houden. Het renoveren van keukens kan echter ook in kleine stapjes of met maar enkele aanpassingen worden uitgevoerd. Dit betekent dat een keukenrenovatie niet perse zeer hoge kosten met zich meebrengt. Denk bij dergelijke kleine renovaties aan het verven van de keukenkastjes en keukenfrontjes of het plaatsen van nieuw keukenbeslag. In beide gevallen kan onze specialist de keukenrenovatie binnen een dag of enkele dagen afhandelen, zodat u al snel weer van een optimaal wooncomfort geniet bij uw woning in Schoten. Start zelf met renoveren en verven om kosten te besparen.

voordelen renovatie keuken

Voordelen keukenrenovatie

Eén van de belangrijkste redenen waarom klanten uit Schoten kiezen voor een renovatie, is omdat dit een stuk voordeliger is dan het vernieuwen van complete keukens. Hoewel de buitenkant er misschien niet meer helemaal goed uitziet, is het schrijnwerk vaak nog wel op orde. Door de goede elementen opnieuw te gebruiken bespaart u een hoop geld. Dit zorgt er tevens voor dat de renovatie weinig tijd in beslag neemt en u de keukenruimte dus eerder weer in gebruik kunt nemen. Al met al zijn dit de belangrijkste voordelen van een renovatie:

  • De ruimte krijgt een compleet nieuwe uitstraling
  • U bespaart een hoop geld
  • Een renovatie neemt minder tijd in beslag dan een complete verbouwing

Keukenrenovatie met of zonder breekwerk?

Kiest u voor een keukenrenovatie? Dan heeft u tevens de keuze uit een renovatie met of zonder breekwerk. Breekwerk houdt in dat u een gedeelte afbreekt. Als u niet meer tevreden bent over de keukenkastjes bijvoorbeeld, maar het schrijnwerk nog wel in orde is dan kunt u ervoor kiezen alle keukenkastjes te slopen en het schrijnwerk te laten staan.

Het is echter ook mogelijk om zonder breekwerk de ruimte flink op te knappen. Dit doet u door een specialist in te schakelen. Hij zal keukendeurtjes weer recht hangen en eventueel spuiten of wrappen om ze een frisse kleur te geven.

Keuken renoveren tips

Als u een specialist uit Schoten inschakelt voor het uitvoeren van uw keukenrenovatie, dan zal hij u ongetwijfeld voorzien van een persoonlijk advies zodat uw nieuwe keukenruimte volledig naar uw smaak is. Om u op de renovatie voor te bereiden geven wij u graag een aantal tips.

  • Overweeg uw aanrechtblad te vernieuwen! Deze wordt intensief gebruikt en het blad bepaalt voor een groot deel de sfeer in de ruimte
  • Vervang uw kraan voor een nieuwer model. Dit ziet er niet alleen mooi uit, maar is ook erg praktisch omdat de kraan het gebruikersgemak verhoogd
  • Is uw keukenapparatuur verouderd? Door nieuwe apparatuur te plaatsen ontstaat er al snel een moderne sfeer
keukenkastjes renoveren Schoten

Keukenkastjes renoveren

Hoewel de meeste keukenkastjes lange tijd meegaan, kan het voorkomen dat er na verloop van tijd enige slijtage ontstaat. Zo is het mogelijk dat de kastjes enigszins scheef gaan hangen, of dat de scharnieren van de deur niet helemaal soepel meer werken. Het renoveren van de keukenkastjes kan dan ook variëren van het loodrecht hangen van de bodem tot het aanbrengen van olie op de scharnieren of het schilderen van de keukenkastjes in een nieuwe kleur. Door de kleur te veranderen kan u de uitstraling van uw keuken al geheel veranderen, zonder dat u hiervoor drastische maatregelen hoeft te nemen. Eventueel is het aanbrengen van speciaal keukenfolie of keukenbeslag een alternatieve mogelijkheid.

keukendeurtjes vervangen Schoten

Keukendeurtjes vervangen

Een andere budgettaire oplossing voor het aanpassen van de uitstraling van keukens is het vervangen van de keukendeurtjes. Het is een optie om in plaats van houten klassieke deurtjes te kiezen voor glazen keukendeurtjes die een moderne sfeer teweegbrengen. Wilt u meer weten over de opties voor een keukenrenovatie door het vervangen van de keukendeurtjes? Aarzel dan niet om u in verbinding te stellen met een renovatiespecialist uit Schoten. Deze kan u informeren over de mogelijkheden en de prijzen die daarbij horen. Desgewenst komen we bij u langs om ontwerpen van diverse keukens aan u te tonen voor inspiratie.

keukenfrontjes vernieuwen

Keukenfrontjes vernieuwen

Het vernieuwen van de keukenfrontjes is een laatste oplossing op het gebied van budget mogelijkheden. De keukenfrontjes worden vaak verwisseld met de keukendeurtjes, en worden door menig keukenspecialist uit Schoten ook door elkaar gebruikt als termen. Een frontje is echter enkel een onderdeel van een keukendeur. Wanneer u ervoor kiest om tijdens het renoveren van de keuken de keukenfrontjes te vernieuwen, dan laten wij het stevige gedeelte van de deur zitten, en vervangen wij alleen de opleg. Dankzij het vernieuwen van de keukenfrontjes wordt uw keukenruimte weer als nieuw, terwijl u dit al tegen een zeer laag tarief kan laten uitvoeren.

renoveren keukenblad

Keukenblad renoveren

Bent u iemand die graag uitgebreid kookt? Dan zult u profiteren van zoveel mogelijk werkruimte. U creëert meer werkruimte door het keukenblad te renoveren en het oppervlak hiervan uitbreiden. Een keukenblad kan gemaakt worden van diverse materialen. De meeste mensen denken dat alleen kunststof mogelijk is, het is echter tevens een mogelijkheid om te kiezen voor natuursteen of zelfs een (steiger)houten werkblad. De keuze voor het materiaal van het werkblad is van invloed op de algehele sfeer die in keukens ontstaat. Hout zorgt bijvoorbeeld voor een rustiek gevoel, terwijl een glazen werkblad zorgt voor een wat koelere en elegantere uitstraling.

Oude keuken, nieuw kleurtje

Het renoveren van een keuken is in veel opzichten variabel. Het is een mogelijkheid om geen enkel keukenonderdeel te renoveren, maar enkel de vloeren en het plafond te schilderen. Door keukens in een ander kleurtje te verven wordt een oude keukenruimte weer als nieuw. Kies er voor om wit af te wisselen met een enkele signaalkleur. Dit heeft een ruimtelijk gevoel tot gevolg terwijl de kleur zorgt voor afwisseling en een vrolijke uitstraling. Veel van onze klanten uit Schoten kiezen ervoor om een aantal elementen zoals de keukenkastjes of het keukenblad geel te verven, uw keukenruimte krijgt zo een warme en zonnige sfeer.

Keuken opknappen met klein budget

Wij begrijpen dat u wellicht maar een kleine hoeveelheid geld hebt om een keukenrenovatie mee uit te voeren. Hoewel u met een klein bedrag niet een volledige keukenrenovatie kunt toepassen, bestaan er wel vele mogelijkheden die het wooncomfort zullen verhogen. Zo is het bijvoorbeeld een optie om veel van het werk zelf af te handelen. Schuren en verven van keukenfrontjes kost wel tijd, maar is niet heel ingewikkeld. Bij de meeste specialisten is het bovendien een optie om een soort 3D model te maken van uw ideeën. U heeft dan advies van een expert uit Schoten en u krijgt meer inzicht in de mogelijkheden.

Keukenspecialist gezocht in Schoten?

Vergelijk vrijblijvend offertes en bespaar tot 30% op uw nieuwe keuken!

Vrijblijvende offertes aanvragen!

Keukenbeslag vernieuwen

Willen de keukenkastjes niet meer goed open, hebt u een probleem met vastzittende laden of zijn er andere problemen die u regelmatig tegenkomt in de keukenruimte? Het klinkt heel simpel, maar meestal is dit op te lossen door het keukenbeslag te vervangen. Onder het keukenbeslag verstaan wij niet alleen de handgrepen, maar ook bijvoorbeeld de scharnieren en ladegeleiders. Door al deze zaken te vernieuwen zorgt u ervoor dat elk onderdeel weer soepel opent en sluit, waardoor uw wooncomfort met sprongen vooruitgaat. Het vervangen of vernieuwen van het keukenbeslag is een klus waarvoor u de hulp van een keukenrenovatie professional uit Schoten niet perse nodig heeft.

Keuken renoveren met folie

Wist u dat het mogelijk is om keukens in één dag een andere aanblik te geven, zonder dat u veel overlast ondervindt van een verbouwing? Het enige wat hiervoor nodig is, is speciaal keukenfolie. Dit keukenfolie is verkrijgbaar in een groot aantal designs en kleuren, in zowel mat als glans variant. Voor een renovatie met keukenfolie geeft u de maten van uw keukendeurtjes door aan de vakman. Daarnaast dient u uw wensen voor kleur en afwerking door te geven. De vakman zal op de verbouwdag de keukenonderdelen ontvetten en het folie aanbrengen. Het aanbrengen van keukenfolie is een zeer goedkope maar effectieve oplossing.

keukenapparatuur

Keukenapparatuur vernieuwen

In alle keukens staan verscheidene apparaten die het kookgemak bevorderen. Onder de term keukenapparatuur vallen bijvoorbeeld de koelkast en het gasfornuis, maar ook de afzuigkap, het koffiezetapparaat en de blender. Hoewel keukenapparatuur over het algemeen lange tijd meegaat, is het zaak om goed te kijken naar de werking en het energieverbruik. Zelfs wanneer een afzuigkap nog prima werkt, is het mogelijk dat deze veel energie verbruikt, waarop u aanzienlijk zou kunnen besparen. Op een gegeven moment geldt bovendien dat te lang gebruikte apparaten, hoe schoon u ze ook houdt, risico’s op het gebied van hygiëne en gezondheid met zich meebrengen.

keuken opknappen

Spatwand keuken vervangen

Tijdens het koken spat er nog wel eens wat eten tegen de muur naast of achter het gasfornuis. Om te voorkomen dat u de vlekken niet meer uit het oppervlak krijgt, is een spatwand aan te raden. Een spatwand bestaat over het algemeen uit glas, maar kan ook gecreëerd worden met behulp van een speciale coating over de achterwand. Deze coating maakt het gemakkelijk om etensresten weg te vegen, en zal de muur beschermen. Na verloop van tijd raden keukenspecialisten uit Schoten wel aan om de spatwand ter vernieuwen. Hierdoor blijft de hygiëne gewaarborgd, wat uzelf en uw huisgenoten ten goede komt.

Keuken spuiten of wrappen

Als u de kastjes een andere kleur wilt geven dan kunt u er voor kiezen om deze op traditionele wijze te schilderen. Tegenwoordig is het in Schoten echter ook een optie om de deurtjes te spuiten of zelfs wrappen. Met wrappen doelen we op het aanbrengen van een speciale folie. Hiermee verandert u niet alleen de kleur, maar eventueel ook de structuur. Zo kunt u een matte keuken goed wrappen in een folie met een hoogglans of andersom. Spuiten is een goede optie als u geen zin heeft om het folie geregeld te onderhouden. Spuiten is een stuk sneller dan verven, waardoor u flink op de arbeidskosten bespaart.

Renovatie eiken keuken

In het verleden was eiken een populaire keuze als basismateriaal voor vele keukens. Tegenwoordig zijn klanten uit Schoten echter niet meer zo gecharmeerd van eiken keukens. Eikenhout heeft een heel specifiek uiterlijk wat in de keuken niet altijd goed tot z’n recht komt. Het laat de ruimte een stuk kleiner lijken en heeft vaak een ouderwetse uitstraling. Het is zonde om in dat geval te kiezen voor een compleet nieuwe keuken, omdat het eiken vaak nog van goede kwaliteit is. Door enkel het eiken te schilderen kunt u de ruimte eenvoudig transformeren. Vraag een vakman uit Schoten naar de mogelijkheden.

Video: resultaat van een keukenrenovatie

Prijzen keukenrenovatie

De prijzen voor het renoveren van keukens zijn afhankelijk van diverse factoren. Zo is een keukenrenovatie in Schoten op relatief goedkope wijze uit te voeren, onder meer door het schilderen van enkele onderdelen. Het renoveren van keukens kan echter ook aanzienlijk hoge prijzen hebben. Dit is bijvoorbeeld het geval als u een nieuw, kostbaar aanrechtblad wilt laten plaatsen. In de tabel hieronder vindt u een indicatie van de prijzen. Het renoveren van een kleine keuken kost ongeveer €400,- tot €1.000,-, afhankelijk van het soort renovatie dat u uit laat voeren. Voor nieuwe keukens van hetzelfde formaat ligt de prijs inclusief plaatsen gemiddeld rond de €6.000,-. Een keukenrenovatie van grote keukens kost gemiddeld €1.000,- tot €3.000,- en het plaatsen van grote keukens op maat kost daarentegen al snel gemiddeld €25.000,-.

Prijstabel: keukenrenovatie

Type keukenrenovatie: Bestaande uit (inclusief handgrepen en scharnieren): Gemiddelde prijs, inclusief btw en arbeidskosten:
Kleine keuken 1 koelkastpaneel
3 keukendeuren
3 ladefronten
€400,- tot €1.000,-
Gemiddelde keuken 1 koelkastpaneel
1 vaatwasserpaneel
5 ladefronten
8 keukendeuren
€900,- tot €2.000,-
Grote keuken 1 koelkastpaneel
1 vaatwasserpaneel
7 ladefronten
12 keukendeuren
€1.000,- tot €3.000,-

*Let op dit zijn gemiddelde prijzen. Vraag voor exacte prijsberekeningen vrijblijvende offertes aan!

Keukenrenovatie van A tot Z!

Vind een betaalbare keukenspecialist in Schoten via ons offerteformulier!

Gratis offertes aanvragen

Nieuwe keuken

Wanneer de ruimte ernstig verouderd is, is het aanschaffen van een compleet nieuwe keuken uiteraard ook een optie. Doordat alles gesloopt wordt heeft u de keuze uit een nieuwe indeling, waardoor u veel ruimte kunt winnen. Alle verouderde apparatuur wordt bovendien ingeruild moderne apparatuur, waardoor ook het gebruiksgemak flink zal stijgen. Hoewel het plaatsen van een nieuwe keuken een stuk kostbaarder is, heeft u hierbij verreweg de meeste keuzes wat betreft indeling, materiaal en uitstraling. De keukens worden door een specialist uit Schoten volledig op maat gemaakt , zodat u betrokken bent bij het gehele proces.

Prijstabel: nieuwe keuken

Nieuwe keuken Omschrijving Gemiddelde prijs, inclusief plaatsing*
Kleine keuken Eenvoudige keuken, met standaard apparatuur. €6.000,-
Gemiddelde keuken Merkkeuken met afwasmachine, koelkast en combimagnetron. €15.000,-
Grote keuken (maatwerk) Kwalitatief hoogwaardige keuken met luxe apparatuur. €25.000,-

*Let op dit zijn gemiddelde prijzen. Vraag voor exacte prijsberekeningen vrijblijvende offertes aan!


landelijke keukens

Landelijke, moderne of design keuken

Laat u een nieuwe keuken plaatsen of kiest u ervoor de huidige ruimte te renoveren? In beide gevallen krijgt u de keuze uit diverse designs die de uitstraling van de keukenruimte beïnvloeden. De meest gebruikelijke stijlen zijn de landelijke stijl en de moderne stijl. Bij het landelijke design moet u denken aan houten keukenfrontjes en de combinatie van witgeverfd hout met ruw houten oppervlakken. In de moderne stijl combineert men strakke oppervlakken van diverse materialen met elkaar. Een voorbeeld hiervan is de combinatie van glas en chroom. Tegenwoordig plaatsen wij steeds vaker moderne keukens in Schoten, vanwege de stijlvolle uitstraling.

kleine keuken

Mogelijkheden van een kleine keuken

Hoewel de meeste keukens in Schoten een aardige grootte hebben, kan het voorkomen dat u slechts over een kleine keukenruimte beschikt. Voor kleine ruimtes, of het nu gaat om keukens of badkamers, is het van belang dat u de beschikbare ruimte zo efficiënt mogelijk inzet. Kies daarom voor aangepaste kasten die in een hoek passen en laat geen ruimte ongebruikt. Om de keuken optisch groter te laten lijken adviseren wij u om bij een keukenrenovatie de muren en het plafond wit te verven. Dit heeft een vergrotend effect, en hoeft maar weinig te kosten. Wij ondersteunen u hier desgewenst met alle plezier bij.

keukens op maat Schoten

Keukens op maat

Wanneer uw huidige keuken niet meer aan uw eisen voldoet, dan hebt u feitelijk de keuze uit twee mogelijkheden: het vervangen van de volledige keuken, of het uitvoeren van een keukenrenovatie door het aanpassen van deurbeslag of het schilderen van de keukenfrontjes. Wilt u graag de hele stijl van de ruimte veranderen en hebt u genoeg budget? Dan adviseren wij om een keuken op maat te laten maken. Keukens op maat kunnen in een groot aantal designs, kleuren en vormen worden gemaakt. Kies bijvoorbeeld voor een kookeiland, of keukenkastjes in een klassieke stijl. Wij helpen u desgewenst bij het ontwerpen maar tevens bij het daadwerkelijke schilderen en verbouwen.

keukeneiland

Keukeneiland of kookeiland?

Regelmatig krijgen wij de vraag wat het verschil is tussen een keukeneiland en een kookeiland. Hoewel dit termen zijn die bijna hetzelfde betekenen, zit er daadwerkelijk wel een verschil tussen. Een kookeiland bestaat namelijk uit een gasfornuis, eventueel gekoppeld met een enkel werkblad. Keukens met een kookeiland hebben vaak nog meerdere werkbladen aan de muurzijde. Een keukeneiland daarentegen is het hele kook- en werkgedeelte. In het keukeneiland zit dan zowel de gootsteen als het kookgedeelte en de werkbladen. Het is een uitstekende optie voor open keukens. Soms is het een optie om de muren open te breken om een open keuken te creëren.

Voordelen van showroomkeukens

Voor mensen die graag hun keuken willen vervangen tegen lage prijzen, is het bestellen van een showroomkeuken een goedkope en goede opties. Showroomkeukens zijn keukens die uit het vorige seizoen komen, en die in de winkel hebben gestaan als showmodel. Showroomkeukens kunnen wij vaak dan ook alleen in dat design, met de getoonde keukendeurtjes en keukenbeslag leveren. Het is dus een goedkope optie, maar u hebt daarbij weinig keus en eigen inbreng. Een andere goedkope optie is het bestellen van keukens in een outletwinkel. Ook hier vindt u showroomkeukens en andere losse onderdelen die in het vorige seizoen niet verkocht zijn.

Open keuken maken

Bij de meeste oude panden in Schoten is er sprake van een losse keuken naast de woonkamer. Hoewel dit op het gebied van geluid en geur zeer praktisch is, geeft het tevens een afgesloten en soms hokkerig gevoel. Dit verhelpt u door tijdens een renovatie te kiezen voor een open keuken. Onze professionals kunnen relatief eenvoudig open keukens creëren. Dit doen zij over het algemeen door de wanden tussen de living en kookruimte open te breken. Hiervoor zullen zij wel eerst de dragende functie van de muur controleren. Het is belangrijk dat een dragende wand niet zomaar verwijderd wordt.


keukenspecialist

Keukenspecialist nodig?

Bent u op zoek naar een keukenspecialist uit Schoten? Laat ons u helpen! Wij werken samen met een groot netwerk aan keukenspecialisten, werkzaam in heel Vlaanderen. Het inschakelen van een keukenspecialist maakt uw keukenrenovatie een stuk gemakkelijker. U bespaart een hoop tijd en energie en u bent verzekerd van vakwerk. Zeker als u weinig ervaring heeft met klussen kan het renoveren van de keuken een flinke klus zijn. Bovendien zal een keukenspecialist uit Schoten met u meedenken wat betreft een praktische indeling en of het eventueel mogelijk is om leidingen te verleggen. Vraagt u zich nog steeds af waarom u een keukenspecialist moet inschakelen?

  • U bent verzekerd van vakwerk
  • Dankzij jarenlange kennis en ervaring weet de keukenspecialist uit Schoten een praktische en ruimtelijke indeling te ontwerpen
  • De renovatie neemt veel minder tijd in beslag dan wanneer u zelf aan de slag gaat.

Besparen? Vergelijk offertes!

Wilt u graag weten wat de mogelijkheden zijn voor een keukenrenovatie bij u thuis? Hebt u een vraag over het vervangen of vernieuwen van keukendeurtjes? Of bent u benieuwd naar de prijs voor het laten schilderen van alle wanden? Via het offerteformulier komt u gemakkelijk en snel in contact met menig keukenspecialist uit Schoten. Vergelijk vrijblijvend meerdere aanbiedingen bij keukenspecialisten uit ons netwerk. Ook voor het renoveren van trappen bent u bij ons aan het juiste adres. Onze professionals uit Schoten staan voor u klaar en helpen u met plezier!

aanvragen offertes keukenrenovatie