keukenrenovatie Geraardsbergen

Keukens Geraardsbergen

De keuken is één van de meest gebruikte ruimtes in huis. Voor een optimaal woongenot is het van belang dat keukens volledig voldoen aan uw wensen. Waar de één het liefst een grote leefkeuken met kookeiland heeft, wil een ander graag een praktische kleine keukenruimte. Is de keuken niet volledig naar wens? Schakel dan een keukenspecialist uit Geraardsbergen in om u te helpen bij het renoveren of verbouwen van de ruimte.

Bent u op zoek naar een erkend specialist uit uw regio? Laat ons u helpen! Wij zijn een netwerk van specialisten, werkzaam in heel Vlaanderen. Als u bij ons een offerteaanvraag doet sturen wij u niet één, maar tot wel 5 offertes toe! Dit heeft als voordeel dat u de prijzen van diverse aanbieders met elkaar kunt vergelijken. Let niet alleen op de totaalprijs, maar kijk ook naar de voorwaarden en kwaliteit. Zo kiest u eenvoudig het bedrijf met de scherpste prijs, dat het beste bij u past! Zo bespaart u bovendien tot wel 30% op de totale kosten!


keuken renoverenGeraardsbergen

Keukenrenovatie of nieuwe keuken?

Een keukenspecialist uit Geraardsbergen staat u met plezier bij in het geval van een verbouwing. Doorgaans heeft u de keuze uit twee opties: een keukenrenovatie of het plaatsen van een nieuwe keuken. De vakman kan u hierover adviseren. Wanneer u tevreden bent over de indeling van de ruimte en juist de keukenkastjes en –deurtjes wilt renoveren, dan is een keukenrenovatie een goede optie. Dit is vele malen voordeliger omdat het schrijnwerk van de bestaande keukens behouden wordt. Het plaatsen van nieuwe keukens is geschikt voor klanten graag de indeling willen omgooien. Hierbij heeft u vele opties, omdat al het schrijnwerk wordt vervangen.

renovatie keukens Geraardsbergen

Keukenrenovatie

Vele van onze klanten overwegen het plaatsen van nieuwe keukens, maar ook het renoveren van de ruimte kan een grote impact hebben op uw woongenot. In sommige gevallen is een renovatie zelfs erg eenvoudig uit te voeren, waardoor u hiermee een hoop geld bespaart. Bij een keukenrenovatie wordt een deel van het schrijnwerk opnieuw gebruikt. U bepaalt zelf in welke mate. Zo is het mogelijk om te renoveren zonder daarbij breekwerk uit te voeren, maar u kunt er ook voor kiezen om gedeeltelijk te slopen om zo een grondige keukenrenovatie uit te voeren. Een keukenspecialist uit Geraardsbergen kan u adviseren over de diverse mogelijkheden.

keukenrenovatie voordelen

Voordelen keukenrenovatie

Er zijn voldoende redenen waarom het renoveren van keukens een goede optie is voor het vernieuwen van de ruimte. Met kleine veranderingen, zoals het schilderen van de keukenkastjes, kan u het geheel erg eenvoudig vernieuwen. Dit bespaart u bovendien een hoop geld, omdat het verven van de keukendeurtjes vele malen voordeliger is dan het slopen en opnieuw opbouwen van het schrijnwerk. Ook is een keukenrenovatie uit te voeren in aanzienlijk minder tijd dan een volledige verbouwing. Dit houdt in dat u minder overlast ervaart! Wij zetten de belangrijkste voordelen graag voor u op een rijtje:

  • Een renovatie is stukken goedkoper dan het plaatsen van nieuwe keukens
  • Een keukenrenovatie is in korte tijd uit te voeren
  • De keukens krijgen toch een compleet ander uiterlijk

Keukenrenovatie met of zonder breekwerk?

Een keukenrenovatie wordt in Geraardsbergen doorgaans op twee manieren uitgevoerd: met of zonder breekwerk. Met breekwerk houdt in dat een gedeelte van de keukens wordt gesloopt en opnieuw wordt opgebouwd. Denk hierbij bijvoorbeeld aan verouderde keukenfrontjes die u laat vervangen, of zelfs het vernieuwen van het keukenblad.

Uiteraard is een renovatie met breekwerk doorgaans duurder dan renoveren zonder breekwerk. U zou er daarom ook voor kunnen kiezen om de keukendeurtjes goed recht te laten hangen en deze eventueel te schilderen of wrappen. Dit geeft tevens de indruk dat u andere keukenfrontjes heeft laten plaatsen, zonder dat u teveel geld heeft hoeven uitgeven.

Keuken renoveren tips

Overweegt u het renoveren van de ruimte, maar weet u niet waar u moet beginnen? Een aantal specialisten uit Geraardsbergen hebben de volgende tips voor u opgesteld:

  • Start met de keukenkastjes. De kastdeurtjes bepalen voor een grote deel de sfeer in de ruimte, dus hang deze recht en laat ze eventueel schilderen.
  • Heeft u standaard vierkante tegels als achterwand? Vervang deze door andere tegels of kies een moderne achterwand van glas. Dit is een klein verschil, maar maakt de ruimte compleet.
  • Heeft het keukenblad z’n beste tijd gehad? Vraag een keukenspecialist dan naar de mogelijkheden van een nieuw aanrechtblad. Er zijn vele verschillende materialen, waarmee u de ruimte de uitstraling geeft die u wenst.
keukenkasten renoveren Geraardsbergen

Keukenkastjes renoveren

Zoals wij al eerder toelichtten, zijn de keukenkastjes een grote invloed op de uitstraling van keukens. Als er maar één deurtje in slechte staat is, doet dit af aan de volledige ruimte. Bij een keukenrenovatie heeft u verschillende opties wat betreft het vernieuwen van de keukenkastjes. Als deze in erg slechte staat zijn dan is het uiteraard mogelijk om deze volledig te vervangen. Is de verflaag in slechte staat of laat de folie langzamerhand los? Dan kunt u er ook voor kiezen om keukenfrontjes te plaatsen, of om de keukendeurtjes te verven. Een specialist uit ons netwerk in Geraardsbergen kan u informeren over de mogelijkheden en prijzen, zodat u al snel weet wat de beste mogelijkheid voor u is.

keukendeuren vervangen Geraardsbergen

Keukendeurtjes vervangen

Passen de keukendeurtjes niet goed meer binnen uw interieur? Of zijn deze na verloop van tijd zodanig beschadigd dat het tijd is om ze te vervangen? Dan heeft u bij vele vakmannen uit Geraardsbergen de keuze uit een breed aanbod aan keukendeurtjes. Veel leveranciers hanteren een standaardmaat die niet altijd passen op uw kastjes. De keukenspecialisten uit ons netwerk zullen u persoonlijk adviseren en kunnen de deurtjes op maat voor u produceren. Bovendien is het aan te raden om de installatie van uw keukendeurtjes over te laten aan een expert. Zo weet u zeker dat de deurtjes goed en stevig hangen.

vervangen keukenfrontjes

Keukenfrontjes vernieuwen

Bij de meeste keukens wordt gebruik gemaakt van keukenfrontjes op de deurtjes, om deze zo een andere uitstraling te geven. Door deze te vernieuwen is het erg eenvoudig om de ruimte op te knappen. Wilt u ze graag vervangen? Dan heeft u de keuze uit vele verschillende soorten: bijvoorbeeld houten fronten, glazen frontjes of zelfs roestvrijstalen frontjes. Onze ervaring leert dat klanten het meest geïnteresseerd zijn in foliefronten. Het voordeel van keukenfrontjes met folie, is dat deze verkrijgbaar zijn in een groot aanbod aan kleuren en patronen. Hiermee is het eenvoudig iets te kiezen dat goed past bij de rest van uw woning. Ook kunt u het folie na verloop van tijd laten vervangen als u toe bent aan een andere kleur.

renovatie keukenblad

Keukenblad renoveren

Een andere manier waarop wij keukens een compleet andere uitstraling geven, is met het renoveren van het keukenblad. Een keukenblad is verkrijgbaar in vele verschillende materialen. Als uw betonnen- of houten keukenblad er niet meer mooi uit ziet, dan is het mogelijk om deze te herstellen. Heeft u een natuurstenen keukenblad waar u op uitgekeken bent? Dan is het uiteraard ook mogelijk om deze volledig te vervangen. De vakman maakt uw keukenblad volledig op maat, waardoor deze in slechts één werkdag geplaatst kan worden. Omdat er een breed aanbod aan materialen en kleuren is, is het eenvoudig om te kiezen voor een blad dat goed bij u past.

Oude keuken, nieuw kleurtje

Als het schrijnwerk van keukens in Geraardsbergen nog volledig op orde is, dan is het ook een mogelijkheid om een renovatie uit te voeren door te schilderen. De keukenkastjes en –deurtjes kunnen op deze manier eenvoudig een andere kleur krijgen. Het verven kunt u overlaten aan een expert uit Geraardsbergen. Hij kan de ondergrond goed behandelen en weet precies welke verfsoort het meest geschikt is. Dit zorgt ervoor dat het schilderwerk strak en netjes aangebracht wordt. Zo hoeft u het de komende jaren niet opnieuw te verven. Wilt u het liever niet laten verven? Ook door de keukenfrontjes te wrappen met folie is het mogelijk om de kleur te veranderen.

Keuken opknappen met klein budget

Bij vele klanten uit Geraardsbergen bestaat de gedachte dat het opknappen van keukens enorm veel geld kost. Dit is echter zeker niet het geval! Zelfs met kleine budgetten is het mogelijk om de ruimte een complete transformatie te geven. Zo kunt u in vele bouwmarkten terecht voor goedkope folies om de fronten mee te beplakken. Een andere goedkope optie, is het zelf verven van de keukenkastjes. Het uitbesteden van de renovatie hoeft trouwens helemaal niet duur te zijn. Vergelijk vrijblijvend een aantal offertes om tot wel 30% op de totale kosten te besparen!

Goedkope keuken gezocht?

Neem contact op voor kwalitatieve keukens tegen de scherpste prijzen!

Vrijblijvende offertes aanvragen!

Keukenbeslag vernieuwen

Wanneer u de keukendeurtjes laat renoveren, dan wilt u natuurlijk ook dat het keukenbeslag hier goed bij past. Als het keukenbeslag scheef of los hangt, dan heeft dit een negatief effect op de uitstraling van de ruimte. Het vervangen van het keukenbeslag is dan ook een klus die u niet moet overslaan. Onder het keukenbeslag verstaan wij onder andere de scharnieren, maar ook de keukenknoppen en –grepen. Keukengrepen zijn verkrijgbaar in een breed assortiment aan vormen en kleuren. Wilt u een moderne keuken? Dan zijn lange, smalle keukengrepen wellicht een goede optie. Als u juist een klassieke inrichting heeft, dan is zelfs mogelijk om grepen van porselein te laten plaatsen!

Keuken renoveren met folie

Zoals wij al eerder toelichtten kunt u kiezen voor keukenfrontjes met folie. Hoewel dit folie doorgaans minder lang mee gaat dan de keukenfrontjes zelf, is het wel mogelijk om keukens eenvoudig te renoveren door enkel het folie te vervangen. U heeft de keuze uit vele verschillende soorten folie, waarmee u eenvoudig de gewenste uitstraling creëert. Dit is tevens een goedkope optie om keukens een compleet andere kleur te geven. Het aanbrengen van de folie moet echter wel met veel zorg gedaan worden, om te voorkomen dat hier luchtbellen onder komen. Dit geeft kleine keukens een ietwat slordige look. Eén van de keukenspecialisten uit Geraardsbergen staat hierbij graag voor u klaar.

renoveren keukenapparatuur

Keukenapparatuur vernieuwen

In vele keukens in Geraardsbergen wordt tegenwoordig standaard inbouwapparatuur geplaatst. Doorgaans heeft keukenapparatuur een minder lange levensduur als het schrijnwerk. Het is natuurlijk zonde om een compleet nieuwe keuken te plaatsen, terwijl de oude nog in prima staat is. U kunt daarom ook overwegen om de bestaande keukenapparatuur vervangen. Omdat het hier gaat om inbouwapparatuur is het belangrijk om een vakman advies te vragen. Hij weet u te vertellen welke merken en apparatuur geschikt zijn. De keukenapparatuur heeft niet zo zeer een invloed op het uiterlijk van keukens, maar wel op het gebruiksgemak!

keukens opknappen

Spatwand keuken vervangen

De meeste keukens hebben een speciale spatwand achter het keukenblad. Deze kan uit verschillende materialen bestaan. In sommige keukens wordt het keukenblad verder getrokken, terwijl andere klanten kiezen voor een betegelde spatwand. U kunt er bij een keukenrenovatie voor kiezen op deze te vervangen. Wat dacht u van een glazen spatwand? Deze is eenvoudig te reinigen en creëert een erg modern uiterlijk. Het is belangrijk dat u een expert inschakelt, omdat niet elk materiaal geschikt is als spatwand. Zo moet het in ieder geval goed bestand zijn tegen de hoge temperaturen van het fornuis.

Keuken spuiten of wrappen

Het wrappen van keukens is in Geraardsbergen steeds populairder. Met het wrappen van keukens bedoelen we op het aanbrengen van stickerfolie. De folies zijn verkrijgbaar in een heleboel verschillende kleuren en patronen waarmee u keukens eenvoudig een persoonlijke sfeer geeft. Ook het spuiten van de keukendeurtjes wordt in Geraardsbergen steeds vaker gedaan. Het spuiten heeft diverse voordelen ten opzichte van het traditionele schilderen, zo is het mogelijk om in een korte tijd alle deurtjes te behandelen. Het spuiten zorgt voor een egaal oppervlak en is een hele goedkope keuze. Een expert uit Geraardsbergen kan u meer informatie geven over het spuiten of wrappen van keukens.

Renovatie eiken keuken

Wellicht bent u bekend met het fenomeen eiken keukens. Eiken is in het verleden een erg populaire keuze geweest bij vele klanten uit Geraardsbergen, maar inmiddels wordt pijnlijk duidelijk dat dit geen tijdloos materiaal is. Het eikenhout wordt door vele klanten als lelijk beschouwd, en zij willen hier graag vanaf. Eiken heeft een prachtige authentieke uitstraling, maar dit kan in kleine keukens al snel erg druk ogen. Hierdoor lijkt een kleine ruimte al snel nog kleiner dan dat deze is. De vakmannen uit Geraardsbergen worden daarom regelmatig gevraagd voor het opknappen van eiken keukens. Dit is gelukkig eenvoudig en goedkoop te doen door het hout te schilderen!

Video: resultaat van een keukenrenovatie

Prijzen keukenrenovatie

Voordat klanten uit Geraardsbergen zich gaan oriënteren op nieuwe keukens of op een keukenrenovatie, zijn zij vaak benieuwd naar de kosten van de werkzaamheden. De totale kosten zijn volledig afhankelijk van uw persoonlijke keuzes, en zullen dus per situatie verschillen. Wel kunnen wij u een indicatie van de kosten geven. Het renoveren van een kleine keuken kost gemiddeld €400,- tot €1.000,- en het plaatsen van een nieuwe keuken van dit kleine formaat kost gemiddeld €6.000,-. Voor een gemiddelde keukenruimte kost een renovatie ongeveer €900,- tot €2.000,-, terwijl een nieuwe keuken van dit formaat op kan lopen tot ruim €15.000,-.

Prijstabel: keukenrenovatie

Type keukenrenovatie: Bestaande uit (inclusief handgrepen en scharnieren): Gemiddelde prijs, inclusief btw en arbeidskosten:
Kleine keuken 1 koelkastpaneel
3 keukendeuren
3 ladefronten
€400,- tot €1.000,-
Gemiddelde keuken 1 koelkastpaneel
1 vaatwasserpaneel
5 ladefronten
8 keukendeuren
€900,- tot €2.000,-
Grote keuken 1 koelkastpaneel
1 vaatwasserpaneel
7 ladefronten
12 keukendeuren
€1.000,- tot €3.000,-

*Let op dit zijn gemiddelde prijzen. Vraag voor exacte prijsberekeningen vrijblijvende offertes aan!

Op zoek naar keukenspecialisten in Geraardsbergen?

Vraag eenvoudig tot wel 5 offertes aan om te vergelijken en bespaar zo tot 30%!

Gratis offertes aanvragen

Nieuwe keuken

Als u een keukenrenovatie geen optie vindt, dan is het uiteraard ook mogelijk om een nieuwe keuken in uw woning in Geraardsbergen te plaatsen. Bij het plaatsen van een nieuwe keuken heeft u erg veel keuzemogelijkheden. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om de volledige indeling van uw bestaande keuken om te gooien. Een expert uit Geraardsbergen zal een ontwerp op maat voor u maken, waarbij hij rekening houdt met de praktische details. Zo bent u betrokken bij het gehele proces en weet u zeker dat de keuken volledig naar uw smaak is ontworpen.

Prijstabel: nieuwe keuken

Nieuwe keuken Omschrijving Gemiddelde prijs, inclusief plaatsing*
Kleine keuken Eenvoudige keuken, met standaard apparatuur. €6.000,-
Gemiddelde keuken Merkkeuken met afwasmachine, koelkast en combimagnetron. €15.000,-
Grote keuken (maatwerk) Kwalitatief hoogwaardige keuken met luxe apparatuur. €25.000,-

*Let op dit zijn gemiddelde prijzen. Vraag voor exacte prijsberekeningen vrijblijvende offertes aan!


moderne keukens

Landelijke, moderne of design keuken

Als u de keuken laat ontwerpen door een keukenspecialist uit Geraardsbergen, dan heeft u inspraak in alle onderdelen van de keuken. U kunt kiezen uit diverse materialen voor het keukenblad, u kiest de kleuren en patronen van de keukenkastjes en u kiest zelfs het juiste keukenbeslag. Hiermee bepaalt u gemakkelijk hoe de keuken eruit komt te zien. Kiest u bijvoorbeeld voor een landelijke keuken? Maak dan gebruik van natuurlijke materialen en sierlijk keukenbeslag. Wilt u juist een modern uiterlijk creëren, dan is het gebruik van een hoogglans lak bijna onmisbaar! Ook greeploze keukens zijn erg populair in Geraardsbergen.

renovatie kleine keuken

Mogelijkheden van een kleine keuken

Klanten denken vaak dat een kleine keuken in Geraardsbergen maar weinig mogelijkheden biedt. Als u maar een beperkte ruimte heeft, dan is het belangrijk om een ervaren specialist uit Geraardsbergen in te schakelen. Hij weet als geen ander hoe hij een praktische indeling kan ontwerpen, waarin u toch voldoende ruimte hebt om al uw servies op te kunnen bergen. Laat bijvoorbeeld hoge keukenkastjes plaatsen boven het aanrecht, zodat u extra bergruimte heeft. Een andere optie is het plaatsen van een goede combimagnetron, zodat u geen bergruimte hoeft op te offeren voor een keuken. Bovendien is het plaatsen van een klein fornuis een goede optie om zoveel mogelijk werkruimte te creëren.

keukens op maat gemaakt

Keukens op maat

Als u bij één van de experts uit ons netwerk in Geraardsbergen een keuken laat ontwerpen, dan wordt deze volledig op maat geproduceerd. Dit houdt in dat er vooraf een vakman bij u langs komt om de gehele ruimte op te meten zodat u zeker weet dat de keuken gaat passen. Het voordeel van een keuken op maat is dat u overal inspraak op heeft: van het keukenbeslag tot het aanrechtblad. Het nadeel van maatkeukens is echter de prijs. De prijzen liggen vaak een stuk hoger dan de prijzen van showroomkeukens, waardoor dit geen goedkope optie is. Heeft u een beperkt budget? Vraag één van de experts dan naar de mogelijkheden van een showroomkeuken!

keuken eiland

Keukeneiland of kookeiland?

Het is de droom van vele klanten in Geraardsbergen: een keukeneiland. Maar kiest u voor een keukeneiland of juist een kookeiland? En wat is het verschil? Het verschil zit hem in de functionaliteit van het eiland. Een keukeneiland dient vaak enkel als extra werkruimte. Hierin is mogelijk een gootsteen verwerkt, maar geen andere apparatuur. Zo kan een keukeneiland onder meer gebruikt worden als bar of eettafel om aan te zitten. Als u juist kiest voor een kookeiland, dan verwerkt u het fornuis op het eiland, zodat u hieraan kunt koken. Wat voor u de meest geschikte optie is, is grotendeels afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur. Wel moet u hierbij rekening houden met het verleggen van de leidingen.

Voordelen van showroomkeukens

Naast maatkeukens, is het bij vele experts in Geraardsbergen tevens mogelijk om een showroomkeuken aan te schaffen. Vaak is dit een goedkope optie voor klanten uit Geraardsbergen met een beperkt budget. Showroomkeukens worden namelijk vaak tegen scherpe prijzen aangeboden. Bovendien zijn de showroomkeukens compleet en beschikken deze vaak over kwalitatief keukenapparatuur van diverse A-merken. U koopt precies wat u ziet, wat inhoudt dat u achteraf niet voor vervelende verrassingen komt te staan. De kleuren zullen bijvoorbeeld niet afwijken. Wel is het belangrijk dat u uw eigen ruimte goed opmeet, zodat u zeker weet dat de showroomkeuken goed zal passen.

Open keuken maken

Heeft u op dit moment een gesloten keuken en bent u op zoek naar een manier om meer openheid te creëren? Laat dan een open keuken plaatsen! Met het doorbreken van een muur betrekt u de keuken bij de woonkamer, wat een hele open sfeer geeft. Hiermee gebruikt u de keuken tevens als een blikvanger in huis, wat uw gasten versteld zal doen staan! Overweegt u een open keuken? Informeer dan naar de mogelijkheden met betrekking tot de afzuiging. U wilt voorkomen dat de geuren in uw woonkamer blijven hangen, dus een goede afzuiging is bij een open ruimte erg belangrijk.


specialist keuken

Keukenspecialist nodig?

Overweegt u een nieuwe keuken aan te schaffen? Dan raden wij u aan hier een keukenspecialist uit Geraardsbergen voor in te schakelen! Een specialist ondersteunt u van begin tot eind en denkt aan details die u wellicht zal vergeten. Zo weet u zeker dat u eindigt met een praktische indeling die toch volledig naar uw wensen is ontworpen! Wij werken samen met kwalitatieve specialisten die u de scherpste prijzen kunnen bieden. Vraagt u zich nog steeds waarom u een keukenspecialist zou moeten inschakelen?

  • U bent verzekerd van een praktisch en logische indeling
  • De montage van de keuken wordt voor u gedaan
  • Het is mogelijk om een keuken volledig op maat te laten maken.

Besparen? Vergelijk offertes!

Het renoveren of verbouwen van de keukenruimte is niet iets dat u zomaar even kan doen. De prijzen van een gemiddelde keuken liggen relatief hoog, en wij begrijpen dat u hier zoveel mogelijk op wilt besparen. Daarom werken wij samen met een netwerk van vakmannen, werkzaam in heel Vlaanderen. Als u via onze service een keukenspecialist inschakelt, dan bent u verzekerd van vakwerk tegen de laagste prijs! Vergelijk eenvoudig offertes op basis van prijs en kwaliteittra en kies zo de expert uit Geraardsbergen die het beste bij u past. Onze ervaring leert dat klanten zo tot wel honderden euro’s op hun keuken besparen! Ook voor trappen staan de experts uit ons netwerk voor u klaar.

vrijblijvende offertes keukenrenovatie Geraardsbergen