Op zoek naar een specialist in keukenrenovatie in Genk?

ABC Renovation is een netwerk van vakmannen met jarenlange ervaring. Vakwerk tegen een scherpe prijs!

keukens Genk

Keukens Genk

Hoewel keukens over het algemeen een lange levensduur hebben, is het meestal na zo’n 20 jaar wel tijd om enkele onderdelen te vervangen of te kiezen voor een keukenrenovatie. Het renoveren van keukens kan een grote verbouwing betekenen, maar de term geldt ook voor het schilderen van de keukenkastjes of het vernieuwen van de keukendeurtjes of het keukenblad. De prijs voor een keukenrenovatie hangt dan ook af van een groot aantal factoren zoals de exacte onderdelen die wij moeten renoveren en het door u gewenste materiaal en design. Bent u op zoek naar een keukenspecialist in Genk met ruime ervaring op het gebied van het renoveren van keukens? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Onze professionals hebben allen de juiste diploma’s en kunnen u ondersteunen bij het verven en verbouwen van keukens. Wij garanderen bovendien aantrekkelijke tarieven en een hoge kwaliteit werk. Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor het verven of een vrijblijvende prijsopgaven ontvangen? Vraag vrijblijvend meerdere offertes aan via het contactformulier. U hoort spoedig van ons.

Offertes aanvragen

U ontvangt maximaal 5 vrijblijvende offerteskeukenrenovatie Genk

Keukenrenovatie

Wilt u graag het wooncomfort in uw keuken verbeteren, maar schrikt u terug van de term keukenrenovatie? Het renoveren van keukens hoeft niet perse veel geld te kosten of een lange tijd voor overlast zorgen. Onder renovaties verstaan wij naast algehele verbouwingen ook het verven van de muren of het plaatsen van een nieuw keukenblad. Wilt u graag een goedkope keukenrenovatie? Bepaal dan eerst een budget voor het verven en verbouwen, waarna een specialist uit Genk u tips kan geven voor goedkope oplossingen. Zo komt u niet voor onverwachte verrassingen te staan en weet u waar u aan toe bent.

landelijke keukens

Landelijke, moderne of design keuken

De professionals uit ons netwerk in Genk hebben een ruime ervaring in het plaatsen en renoveren van keukens in een groot aantal stijlen. De klassieke en moderne stijl vormen voorbeelden van mogelijke designs. In de klassieke keuken maken wij gebruik van verschillende houtsoorten gekoppeld aan tegels of een keukenblad in aardetinten. Moderne keukens daarentegen zijn meestal wit en/of zwart, eventueel in combinatie met één enkele heldere kleur. In een modern design worden verscheidene materialen voor de keukendeurtjes en andere onderdelen met elkaar verbonden. Dit levert een strak en toch elegant resultaat op. Wilt u meer weten over het renoveren? Vraag de gelieerde bedrijven dan om vrijblijvend advies.

kleine keuken

Mogelijkheden van een kleine keuken

Net als kleine badkamers bestaan er in Genk ook kleine keukens. Door een kleine keuken te renoveren, is het mogelijk om de beschikbare ruimte tot wel 75% efficiënter in te zetten, wat leidt tot een groter gebruiksgemak en meer wooncomfort. Bij de keukenrenovatie van een kleine ruimte zullen wij onder meer speciale keukenkastjes ontwikkelen die wij in de hoeken plaatsen, en zorgen we ervoor dat elke vierkante centimeter optimaal wordt ingezet. Het is bijvoorbeeld een mogelijkheid om speciale laden te ontwikkelen, die het gebruiksgemak verhogen. Wij bieden een ruim assortiment aan keukenfrontjes, keukenbeslag en apparaten aan voor het renoveren van kleine en grotere keukens.

keukens op maat Genk

Keukens op maat

Wanneer u uw keuken in Genk grondig van uitstraling wilt doen veranderen, dan is het in veel gevallen goedkoper om de gehele ruimte te laten vervangen dan deze te renoveren. Het vernieuwen van de hele keukenruimte zal aardig wat tijd kosten en kent hoge kosten. Is geld geen probleem? Dan adviseren wij om de keuken op maat te laten maken. Op maat gemaakte keukens kunnen we in alle vormen en van alle materialen leveren. Dit betekent dat u onder andere kunt kiezen voor een kookeiland, voor speciaal gevormde keukenkastjes of voor een verandering van het keukenblad naar een moderne stijl. Wij informeren u graag.

keukenkastjes renoveren Genk

Keukenkastjes renoveren

De meest simpele variant van het renoveren van de keuken is het herstellen van de keukenkastjes. Dit kan op verschillende manieren, zoals het verven van de kastjes, het waterpas hangen van de onderzijde of het oliën van de scharnieren. Door de keukenkastjes van een nieuw frontje te voorzien is het bovendien een optie om deze een heel andere uitstraling mee te geven. Dankzij het renoveren van de keukenkastjes kan dan ook de hele aanblik van de keuken veranderen, van bijvoorbeeld een klassieke naar een moderne stijl. Het renoveren van de keukenkastjes is een klus die u eventueel zelf uit kan voeren om kosten te besparen.

keukendeurtjes vervangen Genk

Keukendeurtjes vervangen

Naast het renoveren van de keukenkastjes, is het ook een optie om de keukendeurtjes te vervangen. Dit betekent dat u het dragende gedeelte van de keukenkasten gewoon laat hangen, en alleen het deurtje vervangt of herstelt. Dit is een zeer goedkope oplossing op het gebied van de keukenrenovatie en wordt daarom ook vaak ingezet. Hebt u weinig geld ter beschikking? Kijk dan voor de nieuwe keukendeurtjes eens bij een outletshop in Genk. Hier vindt u producten die het jaar daarvoor werden geproduceerd maar in het seizoen niet verkocht zijn. Een outletshop verkoopt deze tegen sterk gereduceerde kosten, terwijl de kwaliteit zeer hoog blijft.

keukenfrontjes vernieuwen Genk

Keukenfrontjes vernieuwen

Het vernieuwen van de keukenfrontjes is een derde manier van budgettair renoveren. Wij adviseren om de keukenfrontjes te vernieuwen wanneer het folie van de frontjes loslaat, wanneer de keukenfrontjes scheef hangen of slecht sluiten, en wanneer u het gevoel heeft dat de uitstraling van uw keuken gedateerd is. Door de keukenfrontjes (of keukendeurtjes) te vernieuwen creëert u in een handomdraai een modern resultaat. Bij menig specialist uit Genk is het een optie om online uw nieuwe frontjes te bestellen. Is de prijs voor keukenfrontjes te hoog? Overweeg dan het aanbrengen van keukenfolie als alternatief.

keukenblad renoveren Genk

Keukenblad renoveren

Wanneer we kijken naar de levensduur en kwaliteit van de diverse keukenonderdelen dan valt op dat na de keukenkastjes het keukenblad het snelst zal verslijten. Een keukenblad wordt meestal gebruikt om het eten op voor te bereiden, en dient in een enkel geval zelfs als snijplank. Hoewel in de meeste gevallen een keukenblad van kunststof gemaakt wordt, is het tevens een optie om te kiezen voor natuursteen of hout als basismateriaal. Elk materiaal heeft hierbij eigen voor- en nadelen. Zo heeft het kunststof relatief weinig onderhoud nodig, en biedt een houten werkblad een rustieke en warme uitstraling. De keus is ruim en volledig aan u!

keuken verven Genk

Oude keuken, nieuw kleurtje

Wij benoemden net al het vervangen van keukendeurtjes of het renoveren van de keukenkastjes als vrij goedkope oplossingen voor het uitvoeren van een keukenrenovatie. Een andere oplossing is het schilderen van de muren en het plafond. Door de muren wit te schilderen creëert u bovendien een optisch grotere ruimte. Dit is met name handig in kleine keukens. Wilt u graag wat meer kleur en sfeer toepassen? Dan bestaan er diverse opties. Het merendeel van onze klanten in Genk kiest voor geel of groen als signaalkleur. Beide kleuren bieden een zonnige en vrolijke uitstraling. Ook keukenfolie en keukenbeslag is in diverse kleuren verkrijgbaar.

keukeneiland

Keukeneiland of kookeiland?

Bij de meeste keukenrenovatie bedrijven uit Genk is het verschil tussen een kookeiland of keukeneiland niet duidelijk. Wij geven u hier daarom graag een korte definitie. Een kookeiland is een deel van de keuken dat losstaat van de rest, waarin zich het gasfornuis of enkele werkbladen bevinden. Een kookeiland is echter niet voldoende, en vereist nog een ander deel van de keuken. Een keukeneiland daarentegen kan de hele keukenruimte vormen. Een keukeneiland heeft daarom vaak veel keukenkastjes, een gootsteen en een (gas)fornuis. Bent u van plan de keuken te renoveren en wilt u een kookeiland? Houd er rekening mee dat een dergelijke keukenrenovatie aanzienlijke prijzen kent.

Benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden?

Vraag vrijblijvend diverse offertes aan via ons netwerk. Gegarandeerd een scherpe prijs voor uw project!

Keukenrenovatie offertes

Voordelen van showroomkeukens

Wij hebben u op deze pagina al verschillende tips voor het uitvoeren van een goedkope renovatie gegeven. Een volgende tip is het gebruik maken van showroomkeukens om de prijs voor het plaatsen van nieuwe keukens te verminderen. Showroomkeukens zijn de keukens die aan het begin van een seizoen in de showroom worden geplaatst. Aan het eind van het seizoen worden deze tegen sterk gereduceerde tarieven verkocht. Let hierbij wel op: het is dan vaak niet mogelijk om aanpassingen te doen aan het design of de indeling van de keukenkastjes en lades. Showroomkeukens worden meestal in hun geheel verkocht.

Prijzen

De prijzen voor het renoveren van keukens worden bepaald door meerdere factoren. Zo hangen de prijzen volledig af van de uitgebreidheid van de keukenrenovatie, het materiaal waarmee u de renovatie laat uitvoeren en de mate waarin u eigenhandig enkele veranderingen doorvoert. Het schilderen van de keukenfrontjes is bijvoorbeeld een vorm van keukenrenovatie met lage prijzen. Hier tegenover staat het vernieuwen van het werkblad of het verplaatsen van het werkoppervlak van de muur naar een kookeiland. Of u nu kiest voor een kleine of grote keukenrenovatie, wij garanderen aantrekkelijke tarieven.

showroomkeukens

Keuken opknappen met klein budget

Wie maar een klein budget heeft, moet op zoek naar goedkope oplossingen voor een keukenrenovatie. Gelukkig bestaan er diverse mogelijkheden waarmee het renoveren van keukens ook voor mensen met een kleine portemonnee goed te doen is. Zo kunt u ervoor kiezen om zelf de keukenonderdelen te schilderen. Dit kost tijd en moeite, maar weinig geld. Daarnaast bieden de meeste experts uit Genk een computerprogramma aan, dat 3D modellen van keukens maakt. Hierdoor bespaart u op de investering in een adviesgesprek. Een derde tip voor goedkope keukenrenovaties is het vervangen van het keukenbeslag en het verven van keukenfrontjes. Weinig moeite, maar veel resultaat!

keukenrenovatie prijzen

Keukenbeslag vernieuwen

Zoals gezegd is het vervangen en vernieuwen van keukenbeslag een goedkope oplossing voor de keukenrenovatie. Onder de term keukenbeslag verstaan wij niet alleen de handgrepen van de keukenkastjes, ook de scharnieren van de keukendeurtjes en de ladegeleiders vallen binnen dit begrip. Bij de alle experts uit Genk hebt u de keuze uit een ruim assortiment aan keukenbeslag, in vele designs en afmetingen. Het vervangen van het keukenbeslag is relatief eenvoudig, wat betekent dat u deze klus gemakkelijk zelf kunt afhandelen. Het vernieuwen van keukenbeslag kost rond de €3-10 per onderdeel. Kijk eventueel bij een outlet in de regio voor nog lagere tarieven.

Keuken renoveren met folie

Keukenfabrikanten ontwikkelen steeds andere methoden om de keukenrenovatie te vergemakkelijken. Eén van de nieuwste oplossingen is het zogeheten keukenfolie. Keukenfolie is te koop in vrijwel alle kleuren en designs, en is binnen een dag op de keukenkastjes, -lades en andere onderdelen te plakken. Hiervoor moet u de afmetingen van uw keukendeurtjes doorgeven aan de vakman, en uw wens voor een matte of glanzende afwerking. De vakman uit Genk zal op de verbouwdag de keukenonderdelen ontvetten en het folie aanbrengen. Dankzij het keukenfolie hoeft u de keukenfrontjes niet te schilderen, en creëert u in een handomdraai een heel andere uitstraling voor de keukenruimte.

Keukenapparatuur vernieuwen

Om het gebruiksgemak van keukens te optimaliseren maakt men in vrijwel alle keukens gebruik van divers keukenapparatuur. Zo vindt u in vrijwel elke keuken een koelkast, gasfornuis en koffiezetapparaat. De meeste keukenapparaten gaan lange tijd mee, maar moeten u gemiddeld na 15 jaar vervangen. Zelfs als een keukenapparaat na deze periode nog naar behoren werkt, is het aan te raden hem toch te vernieuwen. Het is zeer waarschijnlijk dat u hierdoor aanzienlijk op de energiekosten zult besparen. Bent u op zoek naar methoden om het kookcomfort te optimaliseren? Kijk dan altijd naar het aanbod in afzuigkappen, blenders, Quookers en overig keukenapparatuur.

keuken opknappen

Spatwand keuken vervangen

In vrijwel alle keukens bevindt zich een spatwand naast of achter het gasfornuis. De spatwand beschermt de muur tegen vlekken en zorgt voor een algemeen betere hygiëne. Hoewel de meeste spatwanden van glas worden gemaakt, bestaan er alternatieve opties. Zo is het een mogelijkheid om een speciale coating aan te brengen over de muur. Deze coating maakt het oppervlak gemakkelijk afneembaar. De kosten voor een dergelijke coating vallen relatief laag uit, maar u moet deze wel periodiek opnieuw aanbrengen. Onze experts uit Genk raden bovendien aan om ook de spatwand eens in de 15 jaar te vernieuwen met het oog op hygiëne en voedselveiligheid.

keukenapparatuur vervangen

Open keuken maken

Houdt u van koken, en vindt u het gezellig om met uw gasten te blijven praten terwijl u bezig bent? Dan is een open keuken wellicht een goede keus voor u! Open keukens zijn feitelijk keukens die direct betrokken worden bij de woonkamer. Als u op het moment een afgesloten keukenruimte hebt, dan komen onze professionals uit Genk met alle plezier bij u langs om te kijken naar de mogelijkheden voor het openbreken van de muren, om op deze wijze de open keuken te creëren. Dit is echter alleen mogelijk wanneer de muur geen dragende functie heeft. Anders is alleen een doorgangspoort een optie.

keuken offerte Genk

Contact met een keukenspecialist

Hebt u vragen over het uitvoeren van een goedkope keukenrenovatie? Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor het schilderen van een volledig keuken? Of bent u op zoek naar een erkend keukenspecialist uit Genk die u hierbij kan ondersteunen? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Via onze dienstverlening vergelijkt u vrijblijvend meerdere specialisten bij u uit de buurt. Vraag via het formulier direct meerdere offertes aan. Onze professionals uit Genk hebben een ruime ervaring binnen het vakgebied en kunnen u eveneens van dienst zijn bij het monteren of verven van trappen en traprenovaties.