keuken Maasmechelen

Keukens Maasmechelen

Veel inwoners van Maasmechelen beschouwen hun keuken als één van de belangrijkste ruimtes van het huis. Wanneer de keuken niet meer naar wens is dan kan een keukenrenovatie of –verbouwing een hoop voor u betekenen. Met het renoveren van de keukenkastjes of het keukenblad krijgen keukens een volledig andere uitstraling zonder dat dit veel geld kost. Liever een compleet andere indeling? Vraag één van de keukenspecialisten uit Maasmechelen naar de mogelijkheden van een compleet nieuwe keukenruimte!

Bent u op zoek naar een keukenspecialist uit Maasmechelen voor een keukenrenovatie of verbouwing? Dan bent u bij ons aan het juiste adres! Wij zijn een netwerk van specialisten, werkzaam in heel Nederland. Als u via het offerteformulier een offerteaanvraag doet, zorgen wij ervoor dat u niet één maar tot wel 5 vrijblijvende offertes van bedrijven uit uw regio ontvangt. Dit heeft als voordeel dat u de prijzen van verschillende vakmannen kunt vergelijken. Zo kiest u eenvoudig voor de keukenspecialist die het beste bij u past. Bovendien bespaart u hiermee tot wel 30% op de totale kosten!


renoveren keukens Maasmechelen

Keukenrenovatie of nieuwe keuken?

Als u de uitstraling van de keukenruimte in Maasmechelen wilt veranderen, heeft u in principe twee opties: u kunt de bestaande ruimte volledig renoveren of u laat een nieuwe keuken plaatsen. Beide opties hebben zo hun eigen voor- en nadelen. Zo is het plaatsen van een keuken een stuk kostbaarder, maar levert dit ook een enorme waardevermeerdering van uw woning op. Bovendien kunt u samen met de keukenspecialist de keuken uit uw dromen samenstellen. Het renoveren van keukens is een stuk voordeliger. Ook met een beperkt budget is het mogelijk om de ruimte middels een keukenrenovatie volledig te transformeren.

keukenrenovatie

Keukenrenovatie

Veel van onze klanten uit Maasmechelen met een beperkt budget, kiezen voor een keukenrenovatie. Bij het renoveren zijn er verschillende mogelijkheden, waardoor u zelf bepaalt hoeveel tijd en energie u in de renovatie steekt. Wilt u maar weinig geld en energie besteden aan een verbouwing? Kies dan voor het verven van de keukenkastjes. Dit levert een compleet ander uiterlijk op, zonder dat het veel tijd of geld kost. Bent u geïnteresseerd in een keukenrenovatie? Eén van de specialisten uit ons netwerk in Maasmechelen helpt u graag, vul het offerteformulier in voor een aantal vrijblijvende en kosteloze offertes.

keukenrenovatie Maasmechelen

Voordelen keukenrenovatie

Zoals u waarschijnlijk al door heeft, is een keukenrenovatie een stuk voordeliger dan het aanschaffen van een andere keuken. Omdat u het grootste deel van het schrijnwerk behoudt, bent u beperkt in de keuze van de indeling. Daar staat echter tegenover dat u zelf bepaalt in welke mate u gaat renoveren. Kies bijvoorbeeld voor een simpele en goedkope keukenrenovatie zonder breekwerk. Of ga een stapje verder en laat een deel van het schrijnwerk afbreken. Al met al zijn dit de belangrijkste voordelen van een keukenrenovatie:

  • Een keukenrenovatie is goedkoper dan het plaatsen van een andere keuken.
  • U bepaalt zelf in welke mate u de keukenrenovatie uitvoert.
  • De renovatie in Maasmechelen is in korte tijd afgerond.

Keukenrenovatie met of zonder breekwerk?

Voor klanten met een beperkt budget is het mogelijk zonder grote verbouwing hun keukens een compleet ander uiterlijk te geven. Een keukenrenovatie zonder breekwerk is in dat geval verreweg de beste optie. Hierbij gaat het vooral om kleinere werkzaamheden die een grote invloed op de uitstraling hebben. Denk bij een keukenrenovatie bijvoorbeeld aan het rechthangen van de keukendeurtjes, het schilderen van de keukenkastjes of het vernieuwen van de kraan. Zeker met het vernieuwen van de keukenapparatuur beïnvloedt u het gebruiksgemak enorm.

Een renovatie zonder breekwerk is doorgaans de meest voordelige optie om keukens op te knappen.

Keuken renoveren tips

Wilt u de ruimte flink opknappen met een keukenrenovatie? Wij vroegen een aantal keukenexperts uit ons netwerk in Maasmechelen naar de belangrijkste tips.

  • Vraag een expert om hulp bij de keukenrenovatie: hij denkt na over zaken waar uzelf misschien nog niet bij hebt stilgestaan had. Zo is de ruimte niet alleen aantrekkelijk, maar weet u ook zeker dat deze praktisch is.
  • Meer bergruimte nodig? Laat tijdens de keukenrenovatie keukenkastjes op maat maken om de ruimte optimaal te benutten.
  • Houd rekening met de details; deze maken de ruimte helemaal af. Laat bij een keukenrenovatie bijvoorbeeld het keukenbeslag vervangen of laat een andere kraan plaatsen. Dit zijn maar kleine veranderingen, maar kunnen zeker het verschil maken.
renoveren keukenkasten Maasmechelen

Keukenkastjes renoveren

De keukenkastjes spelen een grote rol in de sfeer in de keukenruimte. Het renoveren van de keukenkastjes heeft dan ook een enorme positieve invloed op de uitstraling. U kunt de keukenkastjes renoveren door bijvoorbeeld de keukendeurtjes te vervangen of door de keukenfrontjes te vernieuwen. Een andere mogelijkheid is natuurlijk het verven van de keukenkastjes. Heeft u niet genoeg bergruimte of hebben de huidige keukenkastjes echt hun beste tijd gehad? In dat geval raden wij u aan om de kastjes volledig te vervangen. Vraag een keukenexpert uit Maasmechelen om keukenkasten op maat, zodat deze goed aansluiten.

vervangen keukendeuren Maasmechelen

Keukendeurtjes vervangen

Keukendeurtjes worden dagelijks enorm veel gebruikt. Zijn uw keukenkastjes nog prima in orde maar wilt u de keukendeurtjes wel vernieuwen? Kies er dan voor om alleen de deurtjes te vervangen. Hierbij heeft u de keuze uit verschillende sluitingsmechanismen. Kies bijvoorbeeld voor keukendeurtjes met een soft-close scharnier. Deze zorgen ervoor dat de keukendeurtjes altijd zachtjes sluiten, zodat de kastdeurtjes langer mooi blijven. Het ophangen van andere keukendeurtjes is een goedkope en eenvoudige manier om de uitstraling volledig te veranderen. Een keukenexpert uit Maasmechelen bespreekt met u graag de vele mogelijkheden.

renovatie keukenfrontjes

Keukenfrontjes vernieuwen

Met het vernieuwen van de keukenfrontjes kunnen onze klanten de stijl van de woning volledig vervangen. Heeft u op dit moment een landelijke stijl en wilt u graag een strakkere uitstraling en moderne sfeer? Kies dan voor strakke en lichte keukenfrontjes. Wilt u juist een klassiekere look? Kies dan voor houten keukenfrontjes met een decoratieve uitstraling. Eventueel maakt u deze keukenrenovatie compleet met een nieuw keukenblad, volledig in de gewenste stijl. Wanneer de keukenfrontjes in prima staat verkeren maar u deze toch graag wilt vernieuwen is het een optie om de keukenfrontjes te wrappen of te verven.

vervangen aanrechtblad

Keukenblad renoveren

Een derde mogelijkheid bij een keukenrenovatie, is een renovatie van het keukenblad. Vervang bijvoorbeeld het volledige keukenblad door een nieuw exemplaar. U heeft hierbij de keuze uit een ruim aanbod aan materialen, kleuren en patronen. Tegenwoordig is een keukenblad van beton enorm populair, dit is zeker een goede mogelijkheid wanneer u gecharmeerd bent van het robuuste uiterlijk van beton. U kunt er ook voor kiezen om het bestaande keukenblad te renoveren. Zonder deze te verwijderen is het mogelijk om de uitstraling hiervan enorm te verbeteren. Dit is een optie als er bijvoorbeeld brandvlekken of krassen in uw keukenblad zitten.

Oude keuken, nieuw kleurtje

Bent u toe aan een andere kleur? Vraag één van de keukenspecialisten uit Maasmechelen dan naar de mogelijkheid van het schilderen van keukens. Bij het verven is het wel van belang dat u kiest voor een kwalitatieve, duurzame verf. Keukens in Maasmechelen worden dagelijks veel gebruikt, dus het is belangrijk dat de verflaag tegen een stootje kan, zonder dat er na het schilderen direct beschadigingen ontstaan. Ook is het wel zo handig als de muur na het verven goed afwasbaar is. Eventuele vlekken die tijdens het koken ontstaan poetst u dan eenvoudig weg met een vochtige doek. Wat betreft de kleur, is de keuze volledig afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur. Kies in ieder geval voor lichte kleuren als u de ruimte groter wil doen lijken.

Keuken opknappen met klein budget

Ook met een klein budget is het goed mogelijk om een keuken op te knappen. Bij een keukenrenovatie is het vooral belangrijk om te letten op de details, die de ruimte volledig afmaken. Het herstellen van beschadigde scharnieren kost bijvoorbeeld maar weinig, maar zorgt er wel voor dat de keukendeurtjes er een stuk netter en strakker uitzien. Ook het vernieuwen van het keukenbeslag is een kleine, goedkope aanpassing die keukens er geheel anders uit laten zien. Bovendien kunt u dit, indien u een beetje handig bent, vaak zelf uitvoeren. Door dergelijke renovatiewerkzaamheden is het mogelijk om irritaties te verhelpen.

Benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden?

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot 30% op de kosten!

Vrijblijvende offertes aanvragen!

Keukenbeslag vernieuwen

Het vernieuwen van het keukenbeslag werd al eerder benoemd als mogelijkheid om keukens op te knappen. Onder het keukenbeslag vallen vele verschillende onderdelen. Natuurlijk behoren de handgrepen van de keukenkastjes tot het keukenbeslag, maar ook zaken als keukenscharnieren en keukenknoppen vallen onder deze term. Net als bij de keukenfrontjes heeft u ook bij het keukenbeslag de keuze uit vele verschillende soorten en materialen. Kies voor handgrepen van RVS voor een moderne look of laat porseleinen greepjes plaatsen voor een authentiek uiterlijk. Wilt u juist iets compleet anders? Kies dan voor greeploze keukendeurtjes. Hierdoor ontstaat er een moderne en ruimtelijke sfeer.

Keuken renoveren met folie

Als u genoeg heeft van uw verouderde keukenkasten maar niet goed weet hoe u deze kunt aanpakken, dan kunt u kijken naar de mogelijkheden van folie. Tegenwoordig kunt u bij vele keukenspecialisten uit Maasmechelen terecht voor verschillende soorten folie, geschikt voor de meeste keukenfrontjes. Deze folie wordt vakkundig op het kastdeurtje aangebracht, waarna deze een compleet ander uiterlijk heeft. U hoeft niet te schilderen en de folie heeft een lange levensduur. Indien gewenst komt de vakman bij langs om de folie in te meten, zodat u er zeker van bent dat het precies aansluit op uw keukenfrontjes.

vervangen keukenapparatuur

Keukenapparatuur vernieuwen

Het vernieuwen van de keukenapparatuur is een manier om het gebruikersgemak enorm te verbeteren. Voordeel hiervan is dat dit geschikt is voor elk budget omdat u de keukenapparatuur zo duur of zo goedkoop aanschaft als u wilt. Bij een beperkt budget is het bijvoorbeeld een optie om op zoek te gaan naar goedkope merken. U kunt eventueel ook een outlet winkel binnenlopen. Hier verkoopt men vaak oudere lijnen van populaire A-merken, die u tegen een flinke korting kunt aanschaffen. Heeft u een iets groter budget? Vraag een keukenspecialist uit Maasmechelen dan naar de vele verkrijgbare A-merken om zo de apparatuur te vinden die op uw wensen aansluit goed bij u past.

opknappen keukens

Spatwand keuken vervangen

Eén van de onderdelen in keukens die relatief eenvoudig vervangen kan worden is de spatwand. De spatwand wordt achter het keukenblad en fornuis aangebracht, om de muur te beschermen tegen vet- en etensvlekken. Bij de keuze voor een spatwand is het in ieder geval belangrijk dat deze goed bestand is tegen hitte, zeker als hij achter het fornuis geplaatst wordt. Er zijn vele verschillende materialen waar u uit kunt kiezen: betegelde spatwanden zijn nog steeds populair in Maasmechelen, maar er zijn ook steeds meer keukens met een glazen spatwand. Heeft u schade aan uw spatwand? Dan is het in sommige gevallen ook mogelijk om dit te herstellen zonder de gehele spatwand te verwijderen.

Keuken spuiten of wrappen

Het verven van keukens is zeker een optie bij een renovatie. Maar u kunt er ook voor kiezen om de keukenfrontjes te spuiten of wrappen. Het spuiten gebeurt met een spuitmachine: onder hoge drukt spuit de specialist de verf op de keukenkastjes. Het voordeel hiervan is dat het spuiten een hele effectieve manier is om keukens te renoveren. Doordat de specialist maar weinig tijd kwijt is, bespaart u op de arbeidskosten! Het wrappen van de keukendeurtjes is ook zeker een optie. Hierbij brengt de specialist een speciale folie aan. De folie is verkrijgbaar in vele kleuren en designs, zodat u kiest voor iets dat bij de rest van de stijl past.

Renovatie eiken keuken

Eiken keukens waren een aantal jaren geleden nog mateloos populair, maar tegenwoordig krijgen wij steeds vaker de vraag of de specialisten uit ons netwerk eiken keukens willen renoveren. Het eikenhout blijkt achteraf niet zo tijdloos als in het verleden gedacht werd. Door de kleur en het patroon lijken eiken keukens een stuk kleiner dan dat ze werkelijk zijn. Gelukkig zijn de eiken keukens met behulp van spuitwerk eenvoudig en snel op te knappen. Voor een tijdloos uiterlijk raden wij u aan te kiezen voor lichte kleuren. Bent u benieuwd wat een vakman uit ons netwerk kan betekenen voor uw eiken keuken in Maasmechelen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen voor een aantal vrijblijvende offertes op maat.

Video: resultaat van een keukenrenovatie

Prijzen keukenrenovatie

Het renoveren van keukens kunt u zelf zo duur en zo goedkoop maken als u wilt. Een gemiddelde keukenrenovatie kost ongeveer €1.150,- tot €1.650,-. Dit is nog altijd een stuk voordeliger dan het plaatsen van een keuken: hiervoor ligt de gemiddelde prijs tussen de €12.500,- tot €17.500,-. Uiteraard hebben uw persoonlijke keuzes een grote invloed op de totale prijzen. Wanneer u bijvoorbeeld een kleine keuken laat renoveren, liggen de prijzen gemiddeld tussen de €400,- tot €1.000,-. Voor keukens met eenvoudige apparatuur ligt de prijs ook een stuk lager dan die van een gemiddelde keuken, namelijk rond de €6.000,-.

Prijstabel: keukenrenovatie

Type keukenrenovatie: Bestaande uit (inclusief handgrepen en scharnieren): Gemiddelde prijs, inclusief btw en arbeidskosten:
Kleine keuken 1 koelkastpaneel
3 keukendeuren
3 ladefronten
€400,- tot €1.000,-
Gemiddelde keuken 1 koelkastpaneel
1 vaatwasserpaneel
5 ladefronten
8 keukendeuren
€900,- tot €2.000,-
Grote keuken 1 koelkastpaneel
1 vaatwasserpaneel
7 ladefronten
12 keukendeuren
€1.000,- tot €3.000,-

*Let op dit zijn gemiddelde prijzen. Vraag voor exacte prijsberekeningen vrijblijvende offertes aan!

Wilt u besparen op uw keukenrenovatie?

Vraag dan gratis offertes aan van keukenspecialisten. Vergelijk en bespaar!

Gratis offertes aanvragen

Nieuwe keuken

Voor klanten uit Maasmechelen die hun oude keukenindeling helemaal zat zijn en de ruimte optimaal willen benutten, is het plaatsen van een nieuwe keuken de enige optie. Hierbij wordt het oude schrijnwerk volledig afgebroken, waarna de keuken wordt opgebouwd. De prijzen van keukens liggen aardig hoog. Maar u heeft hierbij wel volop de keuze uit verschillende materialen, keukenbeslag en apparatuur. Als u een keukenspecialist uit Maasmechelen inschakelt dan denkt deze volledig met u mee, om de keukenruimte zo optimaal te gebruiken. Een verbouwing neemt iets meer tijd in beslag dan een renovatie, maar op deze manier creëert u wel de keukenruimte van uw dromen!

Prijstabel: nieuwe keuken

Nieuwe keuken Omschrijving Gemiddelde prijs, inclusief plaatsing*
Kleine keuken Eenvoudige keuken, met standaard apparatuur. €6.000,-
Gemiddelde keuken Merkkeuken met afwasmachine, koelkast en combimagnetron. €15.000,-
Grote keuken (maatwerk) Kwalitatief hoogwaardige keuken met luxe apparatuur. €25.000,-

*Let op dit zijn gemiddelde prijzen. Vraag voor exacte prijsberekeningen vrijblijvende offertes aan!


landelijke of moderne keukens

Landelijke, moderne of design keuken

U bent bij het gehele proces betrokken, dus u bepaalt eenvoudig zelf welke stijl u uw nieuwe keukenindeling geeft. Landelijke keukens zijn in Maasmechelen nog altijd populair. Deze keukens worden gekenmerkt door de open planken waarop alle inventarisatie gewoon te zien is. Daarnaast staan landelijke keukens bekend om het gebruik van natuurlijke materialen. Als u juist een moderne stijl wenst, dan raden wij u aan gebruik te maken van lichte kleuren, in combinatie met strak keukenbeslag. Tegenwoordig zijn vooral de greeploze keukens enorm populair. Wilt u een luxe en unieke uitstraling in huis? Kijk dan naar echte design keukens. Deze keukens herkent u vaak aan het kleurgebruik en hoogglans frontjes.

kleine keuken renovatie

Mogelijkheden van een kleine keuken

Heeft u een beperkte ruimte in huis en bent u op zoek naar een kleinere keukenindeling? Ook kleine keukens bieden enorm veel mogelijkheden. Een keukenspecialist uit Maasmechelen is u graag van dienst bij het ontwerpen van uw keukenruimte. Hij denkt met u mee aan een praktisch en overzichtelijk ontwerp, zodat alle ruimte optimaal benut wordt. Door te kiezen voor een klein fornuis creëert u extra werkruimte. Hierdoor lijkt het geheel een stuk groter en vergroot u het wooncomfort, omdat u voldoende ruimte hebt om te bakken of te koken. Ook is de keukenspecialist bekend met allerlei manieren om kleine keukens van voldoende bergruimte te voorzien.

keuken op maat

Keukens op maat

Wanneer u een keukenspecialist uit Maasmechelen inschakelt voor het ontwerpen, dan wordt deze volledig op maat geleverd. Dit houdt in dat klanten zelf bepalen hoe de keukens eruit komen te zien: welk materiaal gebruikt wordt, welke keukenapparatuur de specialisten installeren en welk keukenbeslag gemonteerd wordt. Daarnaast komt een vakman bij u thuis langs om de nieuwe keukenindeling in te meten. Zo weet u zeker dat alles op maat is en perfect op elkaar aansluit. Bent u geïnteresseerd in een keuken op maat? Twijfel dan niet en vul het offerteformulier in. U ontvangt dan spoedig en gratis een aantal offertes op maat.

keukeneiland plaatsen

Keukeneiland of kookeiland?

Veel van onze klanten uit Maasmechelen dromen al jaren van een keukeneiland. U ook? Stel uzelf dan de volgende vraag: wil ik een keukeneiland of een kookeiland? Er zit zeker verschil tussen de functionele aspecten van deze twee eilanden. Als u kiest voor een keukeneiland, dan kiest u voor een eiland zonder apparatuur. Het keukeneiland dient als extra werkblad om uw eten te bereiden of kunt u als bar gebruiken. Legt u liever de nadruk op het koken? Dan is het wellicht verstandig om te kiezen voor een kookeiland, zo staat uw fornuis volop in de spotlight!

Voordelen van showroomkeukens

Natuurlijk kunt u kiezen voor een complete keuken op maat., Maar het is tevens een optie om een showroomkeuken aan te schaffen. Dit biedt namelijk een aantal belangrijke voordelen. Allereerst weet u precies wat u koopt: er is geen sprake van kleur- of materiaalverschillen, omdat u geleverd krijgt wat u ziet. Daarnaast zijn de prijzen van showroomkeukens vaak een stuk gunstiger, waardoor dit een goedkope keuze is. Een showroomkeuken is bovendien vaak van voorzien van luxe extra’s, die u (met een beperkt budget) waarschijnlijk zelf niet zo snel zou kiezen. Wel gaat het om een kant en klaar product, dus er kunnen geen maten worden aangepast.

Open keuken maken

Steeds meer woningeigenaren in Maasmechelen kiezen voor een open leefkeuken. Dit houdt in dat er geen wand is tussen de woonkamer en keukenruimte, maar dat het geheel één open ruimte is. Dit heeft als voordeel dat de benedenverdieping een stuk groter lijkt. Overweegt u het weghalen van de muur? Dan raden wij u aan om te investeren in een goede afzuiging. Zo voorkomt u dat de geuren hele avonden lang in de woonkamer blijven hangen. Ook is het verstandig om na te denken over de inrichting. Als u ’s avonds op de bank zit is het wel zo fijn dat u niet uitkijkt op de vuile vaat die nog op het keukenblad staat. Een vakman uit Maasmechelen heeft ervaring met het logisch indelen van uw nieuwe keuken.


keukenspecialist inschakelen

Keukenspecialist nodig?

Bent u geïnteresseerd in een de aanschaf van een nieuwe showroomkeuken? Of wilt u binnenkort van start gaan met uw eigen keukenrenovatie? In dat geval raden wij u aan om contact op te nemen met een ervaren keukenspecialist. Dit biedt u namelijk de volgende voordelen:

  • U hebt een garantie op het geleverde werk.
  • U hoeft de keuken zelf niet in elkaar te zetten.
  • U profiteert van de kennis en ervaring van een vakman en krijgt persoonlijk advies.
  • U bespaart tijd, want u hoeft de keukenonderdelen niet zelf te plaatsen of te renoveren.

Besparen? Vergelijk offertes!

Het vervangen of renoveren van keukens heeft een enorme invloed op de waarde van woningen. Ook zorgt het er vaak voor dat het woongenot enorm verbetert. Wij begrijpen echter ook dat u niet teveel wilt betalen. Daarom bent u bij ons aan het juiste adres! Wij zijn een netwerk van specialisten, werkzaam in het hele land. Door via het offerteformulier offertes aan te vragen, ontvangt u niet één maar tot wel 5 offertes aan. Deze service is geheel vrijblijvend en kosteloos. U zit dus nergens aan vast. Vergelijk de verschillende offertes op basis van prijs en aanbod, en kies een goedkope keukenspecialist uit uw eigen regio! Wilt u ook een nieuwe trap plaatsen, of een traprenovatie laten uitvoeren? De specialisten uit ons netwerk helpen u ook met uw trappen.

aanvragen offerte keukenrenovatie