keukenrenovatie Evergem

Keukens Evergem

Wie al jarenlang in hetzelfde pand woont, zal op een gegeven moment de keuken moeten renoveren. Het renoveren van keukens kan een grote klus betekenen, maar ook enkel het vervangen van het keukenbeslag of keukenblad. Hebt u hulp nodig bij de keukenrenovatie? Onze professionals uit Evergem beschikken allen over de juiste diploma’s en hebben een ruime ervaring binnen het vakgebied. Of het nu gaat om het schilderen van de keukenfrontjes, het vernieuwen van de keukenkastjes, of een volledige keukenrenovatie: onze experts helpen u met alle plezier. Hebt u maar een beperkt budget? Wij garanderen dat u bij ons profiteert van goedkope oplossingen van een hoogwaardige kwaliteit.

Wil u meer weten over de opties voor het renoveren van kleine keukens, of hebt u een vraag over de kosten voor het verven of vernieuwen van uw keukendeurtjes? Aarzel dan niet om vandaag nog ons offerteformulier in te vullen. Wij sturen u met plezier een aantal vrijblijvende offertes toe van experts uit Evergem, die u eigenhandig met elkaar kunt vergelijken. Wij helpen u graag!


keukens renoveren Evergem

Keukenrenovatie of nieuwe keuken?

Bent u geïnteresseerd in het veranderen van de uitstraling van uw keuken? In dat geval heeft u doorgaans twee opties: u kunt ervoor kiezen om een volledig nieuwe keuken aan te schaffen of u laat de oude ruimte renoveren. Met het aanschaffen van een keuken kunt u de gehele indeling omgooien. Met voldoende ruimte is het bovendien mogelijk om een luxe kookeiland te laten plaatsen! Wanneer uw budget beperkt is, is een keukenrenovatie tevens een goede oplossing. Hiermee kunt u de uitstraling flink veranderen, maar de kosten liggen een stuk lager.

keukens Evergem

Keukenrenovatie

De term keukenrenovatie is een term die wij voor een groot aantal werkzaamheden gebruiken. Het renoveren van keukens kan bestaan uit het vervangen van alle keukendeurtjes en het werkblad, maar tevens uit het schilderen van de keukenfrontjes of het aanbrengen van keukenbeslag. Dit betekent dat een keukenrenovatie sterk kan variëren in prijs. Hebt u voor het renoveren van uw keuken maar een beperkt budget? Kijk dan eens bij een outletwinkel. Hier biedt men goedkope keukens aan, van hoge kwaliteit. Daarnaast kunt u een gedeelte van de keukenrenovatie eigenhandig uitvoeren, zoals het schilderen van de keukendeurtjes. Uw keuken is snel weer in optimale staat!

voordelen keukenrenovatie

Voordelen keukenrenovatie

Een keukenrenovatie heeft vele voordelen ten opzichte van een nieuwe keuken. Als eerste is een renovatie stukken voordeliger dan het plaatsen van nieuwe keukens, terwijl u met een simpele renovatie toch een compleet ander uiterlijk kan realiseren. Daar komt bij dat er vele verschillende renovatiemogelijkheden zijn. Zo bepaalt u zelf niet alleen hoe de ruimte eruit komt te zien, maar ook hoe u het budget besteedt.

  • Een compleet nieuw uiterlijk tegen lagere kosten.
  • Een renovatie is in korte tijd uitgevoerd.
  • Er zijn bij een renovatie vele verschillende mogelijkheden, waarmee u zelf de uitstraling bepaalt.

Keukenrenovatie met of zonder breekwerk?

De meest goedkope optie is het uitvoeren van een renovatie zonder breekwerk. Hierbij blijven alle keukenonderdelen volledig intact. Denk bijvoorbeeld aan het renoveren van de keukenkasten en –deuren. Door deze recht te hangen of te schilderen ontstaat er al een compleet vernieuwde sfeer.

Wanneer bepaalde onderdelen niet helemaal meer naar wens zijn, dan is het uiteraard mogelijk om te kiezen voor renoveren met breekwerk. Hierbij behoudt u de onderdelen die er nog goed uitzien. U kunt bijvoorbeeld de keukenkasten behouden maar het aanrechtblad vervangen! Of kies ervoor om de standaard apparatuur te vervangen met luxe inbouwapparatuur: alles is mogelijk, een keukenspecialist uit Evergem is u graag van dienst.

Keuken renoveren tips

Wanneer u een keukenrenovatie overweegt, dan zijn er een hoop factoren waar u rekening mee moet houden. Wij raden u daarom aan een keukenspecialist in te schakelen voor hulp met de renovatie. Hij houdt rekening met zaken waar uzelf waarschijnlijk niet zo snel aan zou denken. Een aantal specialisten uit Evergem hebben de volgende tips voor u opgesteld:

  • Voor een compleet nieuwe uitstraling met een beperkt budget is het mogelijk om het aanrechtblad en achterwand te vervangen. Dit heeft een grote invloed op de totale uitstraling.
  • Denk aan de details: vervang de oude mengkraan en lelijke handgrepen voor een modern geheel.
  • Vergroot het gebruikersgemak enorm met het vernieuwen van de apparatuur.
keukenkastjes vervangen Evergem

Keukenkastjes renoveren

Wij gaven al aan dat het renoveren van de keukenkastjes en veelvoorkomend onderdeel van de keukenrenovatie was. De renovatie van een keukenkastje kan uit diverse onderdelen bestaan. Een optie is om de keukenkastjes te verven om zo de uitstraling te wijzigen. Een andere klus die hoort bij het renoveren van de kastjes is het rechthangen van de planken, en het herstellen van de keukendeurtjes. De prijs voor een dergelijke klus is niet heel hoog, waardoor wij altijd de inzet van een keukenspecialist uit Evergem aanraden. Op deze manier bent u er zeker van dat uw keukenkastjes binnen korte tijd weer een prachtige aanblik bieden.

renoveren keukendeurtjes

Keukendeurtjes vervangen

Het renoveren van keukens kost soms aardig wat. Daarom bestaan er verscheidene goedkope oplossingen voor een keukenrenovatie. Dergelijke goedkope methoden zorgen ervoor dat de sfeer in uw keuken verandert, en de kwaliteit verbetert zonder dat u de volledige ruimte hoeft te renoveren. Eén van deze technieken is het vervangen van de keukendeurtjes. De keukendeurtjes zullen namelijk door veelvuldig gebruik enigszins verslappen. De scharnieren kunnen verzakken en de handgrepen verslijten. Het vervangen van de keukendeurtjes is bovendien een goede methode voor het wijzigen van de volledige stijl. Kies bijvoorbeeld voor keukendeurtjes in een modern of landelijk design bij onze leveranciers uit Evergem.

keukenfrontjes

Keukenfrontjes vernieuwen

Een andere term die u regelmatig zult tegenkomen bij een keukenspecialist op het gebied van renoveren is het vernieuwen van keukenfrontjes. De keukenfrontjes zitten op de keukendeurtjes en zijn eenvoudig te vervangen. Door het vernieuwen van de keukenfrontjes creëert u een volledig nieuwe aanblik, terwijl de kosten zeer beperkt blijven. Er bestaat sinds kort bovendien een nog goedkoper alternatief voor het vernieuwen van de keukenfrontjes: het aanbrengen van keukenfolie. Dergelijk folie plaatst een specialist eenvoudig over alle keukenkastjes, waardoor het oppervlak er weer als nieuw uitziet. Een dergelijke vorm van keukenrenovatie kost ongeveer €500,- wanneer u het door een specialist laat doen.

renoveren aanrechtblad

Keukenblad renoveren

Het keukenblad vormt in de meeste keukens het belangrijkste onderdeel, omdat hierop al het eten wordt voorbereid. Dit betekent ook dat het keukenblad in goede staat moet verkeren. Is uw keuken nog van prima kwaliteit, maar begint het keukenblad wat scheuren te vertonen? Geen nood! Het is mogelijk om enkel het keukenblad te vervangen bij een keukenrenovatie. Tegenwoordig vormen keukenbladen van steigerhout een populaire keuze. Steigerhout geeft een robuuste en landelijke uitstraling, terwijl het relatief weinig kost. Naast steigerhout, vormen ook hardhout, PVC en aluminium mogelijke basismaterialen voor uw keukenblad. Een keukenspecialist uit Evergem informeert u desgewenst graag over prijzen en opties.

Oude keuken, nieuw kleurtje

De meeste keukens zullen ongeveer 20 jaar meegaan, voordat het noodzakelijk is deze te renoveren. Vindt u in de tussentijd dat de keuken er wat veroudert of minder strak uitziet? Dan is het een optie om deze te verven. Het schilderen van de muren in een ander kleurtje zorgt niet alleen voor een frisser resultaat, het verandert tevens de sfeer in de ruimte. Veel van onze klanten uit Evergem kiezen voor geel als basiskleur voor het verven van hun keukenruimte, vanwege de zonnige aanblik die dit biedt. Het verven van keukenkastjes en –muren kunt u eventueel zelf uitvoeren om kosten te besparen.

Keuken opknappen met klein budget

De prijs voor het opknappen van een keuken is afhankelijk van een groot aantal factoren, met name de mate waarin u de renovatie overlaat aan een professional, en de hoeveelheid klussen die u wil toepassen. Zo kost het schilderen van de keukendeurtjes of het algemeen weinig geld, terwijl het plaatsen van nieuw keukenapparatuur veel meer kost. Hebt u maar een beperkt budget? Dan bestaan er een aantal goedkope alternatieven. De eerste is het aanschaffen van de diverse onderdelen bij een outletwinkel. Dit scheelt tot 30% in de prijzen. Daarnaast raden wij aan om zelf te klussen. Verven, tegels zetten en deurtjes afhangen is niet ingewikkeld.

Besparen op uw nieuwe keuken in Evergem?

Vergelijk vrijblijvend diverse specialisten uit Evergem en bespaar zo tot 30% op de keukenrenovatie!

Vrijblijvende offertes aanvragen!

Keukenbeslag vernieuwen

De term keukenbeslag is al een aantal keer op deze pagina voorbijgekomen, maar wat betekent het nu eigenlijk. Met het keukenbeslag bedoelen wij alle losse kleine onderdelen aan de keukenkastjes en lades, zoals de scharnieren, deurknoppen en handgrepen. Het grote voordeel van het renoveren van keukenbeslag is dat dit niet veel geld kost, maar wel een grote verandering met zich meebrengt. Door het keukenbeslag te vervangen en vernieuwen verbetert u de aanblik van de gehele keukenruimte. Wilt u geld besparen? Evenals het schilderen van de wanden is het aanbrengen van nieuw keukenbeslag een klus die u prima zelf kunt uitvoeren.

Keuken renoveren met folie

Het renoveren van keukens is op vele manieren mogelijk, en men bedenkt steeds weer technieken om het proces te versnellen. Eén van de nieuwste methodes is het aanbrengen van zogeheten keukenfolie. Dit keukenfolie brengt men over de keukenkastjes aan, waardoor het oppervlak direct een verzorgde uitstraling krijgt. Wij adviseren om het keukenfolie te laten plaatsen door een erkend keukenspecialist uit Evergem. Deze bezit hiervoor over de juiste technieken en gereedschappen. Zo bent u er zeker van dat u nog lange tijd van een optimaal wooncomfort geniet. Keukenfolie is in vele kleuren en designs verkrijgbaar, met zowel een matte als glanzende afwerking.

keukenapparatuur vervangen

Keukenapparatuur vernieuwen

Tijdens een keukenrenovatie dient u niet alleen aandacht te besteden aan het schilderen van de wanden en het vervangen van keukenfrontjes of keukendeurtjes; het is tevens van belang om te kijken naar de staat van het keukenapparatuur. Onder het keukenapparatuur vallen vrijwel alle elektronische apparaten zoals de koelkast, afzuigkap en blender. De meeste apparaten gaan lange tijd mee, maar op een gegeven moment zullen zij veel energie kosten, of is de hygiëne niet meer te garanderen. Wij raden aan om minimaal eens in de 20 jaar de apparatuur te vernieuwen. Bij een outlet in Evergem vindt u goedkope keukenapparatuur van hoge kwaliteit.

vernieuwen keuken

Spatwand keuken vervangen

Het renoveren van keukens bestaat uit vele onderdelen. Wist u dat het vervangen van de spatwand tevens onderdeel van het proces kan vormen? Een spatwand wordt meestal aan de zijkant of achterwand bij het gasfornuis geplaatst, om vet- en etensvlekken te voorkomen. In de meeste gevallen bestaat de spatwand uit glas, maar wij kunnen deze ook van andere materialen maken om het te laten aansluiten bij het keukenblad. Vindt u een spatwand niet mooi? Het is een optie om een speciale coating aan te brengen over de muur. Dit maakt het oppervlak gemakkelijker te reinigen en zorgt voor het behoud van de muurkwaliteit.

Keuken spuiten of wrappen

Als u toe bent aan een andere kleur, dan kunt u de kastdeurtjes eenvoudig van een nieuwe kleur voorzien. Een vakman uit Evergem geeft u onder meer de keuze uit verven, spuiten of wrappen. Spuiten houdt in dat de verf met behulp van een spuitmachine op de deurtjes wordt aangebracht. Dit is een snelle en efficiënte methode, met relatief lage kosten. Een andere mogelijkheid is het wrappen van kastdeurtjes. U heeft hierbij de keuze uit vele verschillende soorten folie, waarmee u het oppervlak de gewenste uitstraling geeft. Kies bijvoorbeeld voor een folie met een houtpatroon en profiteer van de warme uitstraling van echt hout!

Renovatie eiken keuken

Eén van de belangrijkste tips die wij u bij een keukenrenovatie kunnen geven is: kies voor een tijdloos ontwerp. Dit verhoogt de waarde van de woning en zorgt ervoor dat u ook over 10 jaar nog volledig tevreden bent. Een aantal jaren geleden waren eiken keukens bijvoorbeeld enorm populair, maar vandaag de dag zien wij dat steeds meer klanten op zoek zijn naar een manier om hun eiken keukens te renoveren. Ook dit laat u met een gerust hart over aan de specialisten uit Evergem. Laat de eikenhouten onderdelen schilderen voor een modernere uitstraling.

Video: resultaat van een keukenrenovatie

Prijzen keukenrenovatie

Bent u benieuwd naar de prijs voor een keukenrenovatie? Gemiddeld kost dit in Evergem €1.150,- tot €1.650,-. Maar doordat u zelf bepaalt welke onderdelen u wel of niet renoveert, kunt u de prijs enorm beïnvloeden. Een kleine renovatie is bijvoorbeeld al mogelijk vanaf minimaal €400,-. De prijzen van keukens liggen doorgaans een stuk hoger: gemiddeld liggen de kosten in dat geval tussen de €12.500,- tot €17.500,-. Ook hierbij kunt u flink besparen door te kiezen voor simpele keukenapparatuur. Daarnaast raden wij u aan om te kijken naar de arbeidskosten. Deze kunnen namelijk per keukenspecialist in Evergem flink verschillen. Door offertes te vergelijken bespaart u al snel tot wel 30% op de kosten van een keuken.

Prijstabel: keukenrenovatie

Type keukenrenovatie: Bestaande uit (inclusief handgrepen en scharnieren): Gemiddelde prijs, inclusief btw en arbeidskosten:
Kleine keuken 1 koelkastpaneel
3 keukendeuren
3 ladefronten
€400,- tot €1.000,-
Gemiddelde keuken 1 koelkastpaneel
1 vaatwasserpaneel
5 ladefronten
8 keukendeuren
€900,- tot €2.000,-
Grote keuken 1 koelkastpaneel
1 vaatwasserpaneel
7 ladefronten
12 keukendeuren
€1.000,- tot €3.000,-

*Let op dit zijn gemiddelde prijzen. Vraag voor exacte prijsberekeningen vrijblijvende offertes aan!

Op zoek naar een keukenspecialist uit Evergem?

Geef uw keukenrenovatie uit handen en profiteer van vakwerk tegen lage prijzen!

Gratis offertes aanvragen

Nieuwe keuken

Wanneer u toe bent aan een flinke verandering in uw woning, dan is de aanschaf van een keuken zeker een optie. Hierbij kunt u de gehele ruimte volledig transformeren. Laat een keukenspecialist uit Evergem een praktische indeling ontwerpen om zo een moderne leefkeuken te creëren. U wordt volledig betrokken in het gehele proces: u bepaalt welk materiaal er gebruikt wordt voor de kasten, het aanrechtblad, welke apparatuur u laat plaatsen en natuurlijk welke handgrepen er gebruikt worden. Zo creëert u samen met de keukenspecialist uit Evergem echt de keuken van uw dromen!

Prijstabel: nieuwe keuken

Nieuwe keuken Omschrijving Gemiddelde prijs, inclusief plaatsing*
Kleine keuken Eenvoudige keuken, met standaard apparatuur. €6.000,-
Gemiddelde keuken Merkkeuken met afwasmachine, koelkast en combimagnetron. €15.000,-
Grote keuken (maatwerk) Kwalitatief hoogwaardige keuken met luxe apparatuur. €25.000,-

*Let op dit zijn gemiddelde prijzen. Vraag voor exacte prijsberekeningen vrijblijvende offertes aan!


landelijke keuken

Landelijke, moderne of design keuken

Onderzoekt u de mogelijkheden voor een keukenrenovatie bij u in Evergem? Kijk dan allereerst naar de diverse designs voor keukens. Het design dat u kiest zal van grote invloed zijn op de uitstraling van de ruimte, en de materialen die wij bij het renoveren gebruiken. Een landelijke stijl is bijvoorbeeld gebaseerd op houten onderdelen, gecombineerd met warme tegels. Voor een moderne stijl gebruiken wij verscheidene materialen en een zwart-wit palet, met één signaalkleur. Wij kunnen onder meer de keukenfrontjes in een felle kleur verven, of enkel het keukenbeslag van een signaalkleur voorzien. Zowel in kleine als grote keukens zijn de verschillende stijlen mogelijk.

kleine keukens

Mogelijkheden van een kleine keuken

Veel van onze klanten uit Evergem hebben maar een kleine keuken, en vrezen dat hiervoor niet veel mogelijkheden zijn die het wooncomfort verhogen. Niets is echter minder waar, ook voor kleine keukens bieden wij vele opties. Zo kunt u er bij de keukenrenovatie van een kleine keukenruimte voor kiezen om speciale keukenkastjes op maat te laten maken. Hiermee gebruikt u de ruimte effectief, en zal ook het keukenblad leeg blijven. Naast het vervangen of vernieuwen van de keukenkastjes, is het een meer goedkope oplossing om kleine keukens in een heldere kleur te verven. Door de muren wit te schilderen creëert u optisch meer ruimte.

keuken op maat Evergem

Keukens op maat

Hoewel wij diverse mogelijkheden aanbieden voor mensen die een goedkope keukenrenovatie willen, bieden wij ook vele opties voor onze klanten uit Evergem met een ruimer budget. Wilt u bijvoorbeeld een kookeiland of keukendeurtjes in een moderne stijl of van speciale afmetingen? Het is een mogelijkheid om uw keuken op maat te laten maken. Het plaatsen van keukens op maat neemt natuurlijk hogere prijzen met zich mee dan het renoveren van de huidige keukenruimte , maar de keuken wordt wel volledig naar uw wensen gemaakt. Geef aan of u laden of keukenkastjes wil, en welke apparaten u wenst te installeren. Hiermee zullen wij dan rekening houden.

keukeneiland of kookeiland

Keukeneiland of kookeiland?

Regelmatig krijgen wij de vraag wat nu eigenlijk het verschil is tussen een keukeneiland en een kookeiland, omdat vele leveranciers uit Evergem deze begrippen met elkaar lijken te verwarren. Het antwoord hierop is simpel: een kookeiland is een gedeelte van de keuken dat losstaat van de rest. In het kookeiland bevinden zich het gasfornuis, een werkblad en/of een gootsteen. Het keukeneiland daarentegen vormt de gehele keuken. Dit betekent dat keukenkastjes, koelkast en alle overige onderdelen deel uitmaken van dit keukeneiland. Bent u van plan om de keuken te renoveren en wilt u graag een keukeneiland? Vraag dan altijd naar de mogelijkheden.

Voordelen van showroomkeukens

Wij gaven eerder al aan dat het zeer voordelig kan zijn om te kijken naar het aanbod van een outletwinkel. Een andere goedkope oplossing is de aanschaf van een showroomkeuken. Wanneer wij spreken over showroomkeukens dan gaat het om de keukens die tijdens een bepaald seizoen in de showroom hebben gestaan. Dergelijke keukens zijn al compleet in elkaar gezet, en hebben meestal een paar maand tentoon gestaan. Aan het eind van het seizoen verkoopt men deze showroomkeukens tegen een sterk verlaagd tarief. Het nadeel is wel dat u meestal geen aanpassingen meer kunt doen aan de keukenfrontjes, lades of het keukenbeslag van deze keukens.

Open keuken maken

De meeste keukens in Evergem zijn afgescheiden van de woonruimte. Dit is geen probleem, maar kan een benauwend of krap gevoel opleveren. Een oplossing is het maken van een open keuken. Open keukens worden direct bij de living betrokken en maken het mogelijk om tijdens het koken met uw gasten te blijven praten. Het risico bij open keukens is dat de muren niet voldoende draagkracht houden. Daarom raden wij aan altijd een specialist uit Evergem om advies te vragen aangaande de mogelijkheden voor een open keuken. Deze kan u tevens voorzien van een prijsindicatie voor de keukenrenovatie naar uw wensen.


keukenspecialisten

Keukenspecialist nodig?

Wanneer u geïnteresseerd bent in een keukenverbouwing, dan raden wij u aan hiervoor een specialist uit Evergem in te schakelen. Hij denkt met u mee wat betreft het ontwerp en de indeling, en houdt rekening met aspecten waar uzelf misschien niet direct aan denkt. Daarnaast zorgt de specialist voor een correcte plaatsing van de keuken, zodat u zeker weet dat alles op de juiste manier is gemonteerd. Al met al zijn dit de drie belangrijkste voordelen van het inschakelen van een keukenexpert:

  • een specialist denkt met u mee over een praktische en logische indeling;
  • van het ontwerp tot de plaatsing: u hoeft zich nergens zorgen over te maken;
  • de verbouwing is in een mum van tijd afgerond.

Besparen? Vergelijk offertes!

Wilt u weten wat de prijzen worden voor het verven van uw keukenfrontjes? Hebt u een vraag over het herstellen van een keukenblad? Of bent u benieuwd naar goedkope mogelijkheden voor het aanpassen van uw kleine keukenruimte? Bij ons zit u op de goede plek. Geef via het offerteformulier uw wensen door, en wij zorgen ervoor dat u spoedig een aantal vrijblijvende offertes krijgt toegestuurd. Het is aan u om deze met elkaar te vergelijken op basis van prijzen en aanbod, en zo te kiezen voor de specialist uit Evergem die het beste bij u past. Ook bij traprenovatie helpen wij u graag.

gratis offertes keukenrenovatie