keuken Dendermonde

Keukens Dendermonde

Wie voor langere tijd in een koophuis woont, zal waarschijnlijk op een gegeven moment de keuken moet renoveren. Een keukenrenovatie zorgt er niet alleen voor dat het wooncomfort verbetert, maar zal tevens de hygiëne optimaliseren. Het renoveren van keukens is een klus waar vele klussen onder vallen. Zo is het een optie om de keukenkastjes te vervangen, de wanden te schilderen of het keukenblad te vernieuwen. Hebt u een uitgebreid budget? Dan is het zelfs mogelijk om een keuken op maat te laten maken. Hebt u maar een kleine keuken, of zoekt u naar een goedkope oplossing voor de keukenrenovatie? Ook dan zit u bij ons goed.

De experts uit on netwerk in Dendermonde beschikken over de juiste diploma’s en een ruime ervaring binnen het vakgebied. Zij kunnen de keukendeurtjes vervangen of de keukenfrontjes van speciaal folie voorzien voor een volledig andere aanblik. Via het offerteformulier vraagt u eenvoudig een aantal geheel vrijblijvende offertes (maximaal 5) aan van keukenspecialisten uit Dendermonde, die u zelf kunt vergelijken op basis van prijs en aanbod. Wij helpen u met alle plezier!


renovatie keukens Dendermonde

Keukenrenovatie of nieuwe keuken?

Er zijn in principe twee manieren waarop u de sfeer in de keukenruimte volledig verandert. Wanneer de ruimte volledig aan vervanging toe is, dan is het een optie om alles te slopen en een nieuwe keuken te plaatsen. Dit is een kostbare investering, maar maakt het wel mogelijk om uw droomkeuken te ontwerpen, zodat u hier nog jarenlang plezier van beleeft. Een andere mogelijkheid is het renoveren van uw bestaande keuken. Bij een keukenrenovatie wordt het schrijnwerk dat nog intact is hergebruikt. Dit is een goedkope manier om toch een andere uitstraling te realiseren. Op deze pagina vindt u meer informatie over deze twee mogelijkheden.

renoveren keukens Dendermonde

Keukenrenovatie

Wij gaven al aan dat de term keukenrenovatie staat voor een groot aantal klussen waarmee het leefcomfort en de kwaliteit van de keukenruimte stijgt. Klussen die onder meer bij een keukenrenovatie horen zijn het schilderen van de wanden, het vervangen van het keukenblad, en het vernieuwen van de keukendeurtjes. Naast losse klussen is het tevens een optie om de volledige keukenrenovatie te laten afhandelen door een keukenspecialist uit Dendermonde. Bij een volledige keukenrenovatie wordt alles in één keer aangepakt, zodat u gegarandeerd de komende 15 jaar geen omzien meer heeft naar uw keuken. De kosten hiervoor zijn natuurlijk relatief hoog.

voordelen renovatie

Voordelen keukenrenovatie

Overweegt u een nieuwe keuken maar vraagt u zich af of een renovatie ook mogelijk is? Vraag een keukenspecialist uit Dendermonde dan om hulp. Hij vertelt u graag wat de beste optie is. Keukens waarvan het schrijnwerk nog volledig in orde zijn kunnen eenvoudig en goedkoop opgeknapt worden met een simpele renovatie. Het verven van de keukenkasten bijvoorbeeld, is een manier om de uitstraling enorm te veranderen. Dit zijn de belangrijkste voordelen van een renovatie:

  • Een renovatie is stukken voordeliger dan de aanschaf van een complete keuken.
  • U creëert toch een compleet ander uiterlijk.
  • U bepaalt zelf hoe de ruimte eruit komt te zien.

Keukenrenovatie met of zonder breekwerk?

Een renovatie is op vele verschillende manieren mogelijk. Zo is het opknappen van keukens relatief eenvoudig te realiseren zonder breekwerk. Denk bijvoorbeeld aan het schilderen van de keukendeurtjes of het verven van de kastjes. Kies voor een renovatie met breekwerk als u één of meerdere onderdelen compleet wilt vervangen. Wellicht zijn de kastjes in prima staat, maar is uw keukenblad aan vervanging toe.

Bij een renovatie met breekwerk wordt het schrijnwerk zoveel mogelijk behouden en laat u alleen bepaalde onderdelen renoveren of vervangen. Zo realiseert u een keuken die volledig naar uw smaak is, zonder uw budget te overschrijden!

Keuken renoveren tips

U kunt de renovatie zo groot of zo klein maken als u wilt. Hiermee heeft u zelf een grote invloed op de totaalkosten. Om het budget beperkt te houden hebben wij een aantal handige tips voor u opgesteld:

  • Houd rekening met de kleine dingen: kies voor luxe keukenbeslag en maak gebruik van goede accessoires. Dit kost niet veel, maar zorgt er toch voor dat de keuken compleet is.
  • Heeft u voldoende bergruimte? Overweeg dan om de bovenkastjes te verwijderen. Dit kost weinig extra’s, maar de keukenruimte oogt een stuk ruimtelijker.
  • In plaats van nieuwe keukendeuren, is het tevens mogelijk om deze te wrappen of spuiten voor een ander uiterlijk. Dit is vaak een stuk voordeliger.
renoveren keukenkastjes Dendermonde

Keukenkastjes renoveren

De keukenkastjes worden over het algemeen dagelijks meerdere keren gebruikt. Dit is geen probleem, maar op een gegeven moment zal dit leiden tot slijtgage van de handgrepen en het verouderen van het oppervlak. Het renoveren van de keukenkastjes bestaat daarom in de meeste gevallen uit het vervangen van de keukendeurtjes en het vernieuwen van de planken. Eventueel is het een optie om de keukenkastjes te schilderen. Dit geeft de hele ruimte direct een andere aanblik. Een laatste klus die bij het renoveren van de keukenkastjes hoort is het waterpas hangen van verzakte planken. Dit is weinig werk, maar verhoogt het wooncomfort aanzienlijk.

vervangen keukendeurtjes

Keukendeurtjes vervangen

Door veelvuldig gebruik verouderen de scharnieren van keukendeurtjes al snel. Hierdoor zullen de deurtjes op een gegeven moment niet meer goed sluiten of verzakken. Het vervangen van de keukendeurtjes is een eenvoudig werkje, dat lage prijzen kent. Voor het vervangen van de keukendeurtjes hebt u dan ook niet perse de hulp van een erkend vakman uit Dendermonde nodig. Combineert u het vernieuwen van de keukendeurtjes met andere onderdelen van de keukenrenovatie, zoals het vervangen van het keukenblad? laat dan de specialist z’n gang gaan. Het werk is dan in korte tijd gedaan, en u bent zeker van een optimale kwaliteit.

vernieuwen keukenfrontjes

Keukenfrontjes vernieuwen

Wie geen expert is op het gebied van keukens en renovatie kan soms verward raken door de vele termen die de professionals gebruiken. Er bestaan bijvoorbeeld zowel keukenkastjes als keukendeurtjes en keukenfrontjes. Deze laatste term slaat op de voorkant van de keukendeurtjes. Wanneer het oppervlak hiervan beschadigd is geraakt, is het een optie om alleen de keukenfrontjes te renoveren. Hiervoor schaft u bij een outletwinkel of andere professional uit Dendermonde losse keukenfrontjes aan, die u over de oude kunt zetten. Vindt u de kosten voor de keukenfrontjes te hoog? Overweeg dan de toepassing van een speciaal keukenfolie.

keukenblad renoveren Dendermonde

Keukenblad renoveren

Bij het renoveren van keukens hoor ook de renovatie van het keukenblad. Het keukenblad is de plek waar vrijwel al het eten wordt klaargemaakt. Het is daarom belangrijk dat deze in goede staat verkeert, en geen risico geeft op voedselvergiftiging en andere problemen. Tegenwoordig zien wij dat de meeste van onze klanten uit Dendermonde kiezen voor een keukenblad van steigerhout. Het voordeel van steigerhout is dat dit een authentieke en robuuste uistraling biedt. Het nadeel is dat het niet altijd mogelijk is om een keukenblad van steigerhout los op de bestaande keukenkastjes te monteren. PVC, aluminium en hardhout vormen alternatieven voor steigerhout.

Oude keuken, nieuw kleurtje

Hebt u maar een kleine hoeveelheid geld beschikbaar voor de volledige keukenrenovatie? Soms hoeft er niet veel te gebeuren om de stijl en aanblik van de keuken te verbeteren! Door de wanden te schilderen kun u bijvoorbeeld een kleinere ruimte een veel grotere aanblik geven. Het verven van de keukenkastjes zorgt eveneens voor een geheel andere sfeer. In de meeste gevallen raden wij aan om de diverse onderdelen in lichte kleuren te verven. Geel en wit geven een frisse en verzorgde aanblik. Door zelf te schilderen bespaart u op de prijzen. Liever vakkundige hulp? Onze specialist uit Dendermonde helpt u met alle plezier.

Keuken opknappen met klein budget

Hoewel het laten afhandelen van een keukenrenovatie meestal hoge prijzen met zich meebrengt, bestaan er tevens verscheidene goedkope oplossingen voor mensen met een klein budget. De beste tip is natuurlijk om de mogelijkheden van een outletwinkel te onderzoeken. Daarnaast raden wij aan om veel van het werk zelf te doen. Onder meer het schilderen van muren en het ophangen van nieuwe keukendeurtjes vormen klussen waarvoor u feitelijk geen hulp nodig hebt. Met het eigenhandig afhandelen van een aantal van de klusjes is het mogelijk om tot wel 30% te besparen op de uiteindelijke kosten. Hierdoor geniet u snel van een goedkope maar mooie keukenrenovatie.

Is uw keuken aan een renovatie toe?

Schakel een keukenspecialist uit Dendermonde in, en profiteer van professioneel vakwerk!

Vrijblijvende offertes aanvragen!

Keukenbeslag vernieuwen

Het keukenbeslag is een standaard onderdeel van de meeste keukens. Bij de term keukenbeslag kunt u denken aan de deurknoppen, handgrepen en scharnieren die het open en sluiten van de keukenkastjes mogelijk maken. Daarnaast vallen ook ladegeleiders vaak onder het begrip keukenbeslag. Wilt u de stijl van uw keukenruimte veranderen zonder al teveel geld te betalen? Overweeg dan om het keukenbeslag te vervangen. Het vernieuwen van de deurknoppen is een klus die u gemakkelijk zelf kan uitvoeren, waardoor u binnen korte tijd geniet van een verbeterd wooncomfort. Nieuwe deurknoppen en handgrepen vindt u bij menig bouwmarkt in Dendermonde.

Keuken renoveren met folie

We noemden al het vervangen van de keukenfrontjes als een mogelijk goedkope oplossing voor het verbeteren van de uitstraling van keukens. Eén van de nieuwste ontwikkelingen binnen de keukenbranche is keukenfolie. Dit speciale folie is verkrijgbaar in vele kleuren en designs, en wordt over de bestaande keukenfrontjes en keukenkastjes geplakt. Het renoveren van keukens op deze wijze is dan ook binnen één dag uit te voeren. Een vakman uit Dendermonde zal bij het aanbrengen van keukenfolie eerst alle oppervlakken ontvetten voor de beste hechting. De prijs voor het plaatsen van keukenfolie begint rond de €500,- en hangt af van de gekozen kleur en stijl.

keuken apparatuur

Keukenapparatuur vernieuwen

Het renoveren van keukens heeft niet alleen te maken met het schilderen van de wanden en het vernieuwen van de keukendeurtjes, ook het vervangen van de keukenapparatuur hoort hierbij. In elke keuken in Dendermonde is er heel wat apparatuur te vinden. Denk alleen al aan de koelkast, het gasfornuis en de afzuigkap als voorbeelden. Daarnaast bestaat er een groot aantal kleinere apparatuur zoals koffiezetapparaten, waterkokers en blenders. Om de kwaliteit en hygiënische waarden van de apparatuur te behouden is het van belang deze eens in de 20 jaar te vervangen. Op deze wijze voorkomt u eveneens dat de apparaten relatief veel stroom nodig hebben.

opknappen keuken

Spatwand keuken vervangen

In de meeste keukens is er een spatwand tegen de zijkant of achterwand bij het gasfornuis geplaatst. Een spatwand zorgt ervoor dat er geen permanente etensvlekken op de muur komen. Om in stijl te blijven met het keukenblad en andere keukenonderdelen is de spatwand over het algemeen van glas gemaakt. Afhankelijk van uw wensen is het ook mogelijk om voor andere materialen te kiezen. Vindt u een spatwand niet mooi? In een aantal gevallen is het een optie om een speciale coating op de wanden aan te brengen. Deze coating maakt de oppervlakken eenvoudiger te reinigen. Meer weten? Onze experts uit Dendermonde informeren u graag.

Keuken spuiten of wrappen

Zoals wij al eerder aangaven is het spuiten of wrappen van uw keukenkasten een goedkoop alternatief voor het vervangen van de deurtjes. Het wrappen wordt in Dendermonde steeds vaker gedaan. Dit houdt in dat er een folie over de deurtjes wordt aangebracht. Deze folie is verkrijgbaar in vele verschillende kleuren en patronen. Het is eenvoudig te kiezen voor iets dat goed bij de rest van de inrichting past. Het spuiten is een goedkope manier om het geheel te verven. Omdat er gebruik wordt gemaakt van een spuitmachine, is het resultaat strak en egaal. Daarnaast kost het spuiten maar weinig tijd, waardoor dit een goedkope methode is.

Renovatie eiken keuken

Een paar jaar geleden waren eiken keukens een erg populaire keuze. Tegenwoordig willen steeds meer klanten hun eiken keukens renoveren. De uitstraling van het eikenhout blijkt toch niet zo tijdloos als destijds gedacht. Gelukkig kunnen de keukenspecialisten uit Dendermonde ook uw eiken keukens volledig transformeren. Het verven van deze keukens is vaak voldoende om een moderner uiterlijk te realiseren. Eventueel kan ook het aanrechtblad aangepast worden aan het uiterlijk. Bent u nieuwsgierig naar de mogelijkheden en kosten? Vraag één van de experts uit Dendermonde naar een persoonlijk ontwerp, zodat u snel geniet van de keuken!

Video: resultaat van een keukenrenovatie

Prijzen keukenrenovatie

De prijs voor het verbouwen of renoveren hangt volledig af van de mate waarin u de verbouwing uitvoert. Zo is het verven van bepaalde onderdelen bijvoorbeeld een stuk goedkoper dan het vervangen van het complete keukenblad. Doorgaans kost een gemiddelde renovatie tussen de €1.150,- tot €1.650,- en kost een keuken ongeveer €12.500,- tot €17.500,-. Doordat u echter zelf een grote rol speelt in het ontwerp, maakt u de verbouwing zo duur of zo goedkoop als u zelf wil. Wilt u geld besparen? Kies dan voor een kunststof blad in plaats van natuursteen, en kies voor een goedkope houtsoort voor de kasten. Voordat u een verbouwing laat toepassen is het verstandig om de offertes van meerdere professionals uit Dendermonde met elkaar te vergelijken. Zo bespaart u ook op de arbeidskosten.

Prijstabel: keukenrenovatie

Type keukenrenovatie: Bestaande uit (inclusief handgrepen en scharnieren): Gemiddelde prijs, inclusief btw en arbeidskosten:
Kleine keuken 1 koelkastpaneel
3 keukendeuren
3 ladefronten
€400,- tot €1.000,-
Gemiddelde keuken 1 koelkastpaneel
1 vaatwasserpaneel
5 ladefronten
8 keukendeuren
€900,- tot €2.000,-
Grote keuken 1 koelkastpaneel
1 vaatwasserpaneel
7 ladefronten
12 keukendeuren
€1.000,- tot €3.000,-

*Let op dit zijn gemiddelde prijzen. Vraag voor exacte prijsberekeningen vrijblijvende offertes aan!

Bent u op zoek naar een nieuwe keuken?

Een keukenspecialist uit Dendermonde helpt u bij het realiseren van uw droomkeuken.

Gratis offertes aanvragen

Nieuwe keuken

Het is uiteraard ook mogelijk om een compleet nieuwe keuken te laten plaatsen. Dit heeft een aantal belangrijke voordelen: zo bent u betrokken bij het gehele project en bepaalt u zelf hoe de keuken eruit komt te zien. De keukenspecialist uit Dendermonde denkt op alle vlakken met u mee. Zo bent u verzekerd van een praktische indeling. Samen creëert u de keuken van uw dromen! Als u een keukenspecialist inschakelt dan ondersteunt hij u gedurende de hele verbouwing: van het opstellen van een nieuw ontwerp tot het plaatsen van de keuken. Neem contact met ons op en ontvang vrijblijvend een aantal offertes.

Prijstabel: nieuwe keuken

Nieuwe keuken Omschrijving Gemiddelde prijs, inclusief plaatsing*
Kleine keuken Eenvoudige keuken, met standaard apparatuur. €6.000,-
Gemiddelde keuken Merkkeuken met afwasmachine, koelkast en combimagnetron. €15.000,-
Grote keuken (maatwerk) Kwalitatief hoogwaardige keuken met luxe apparatuur. €25.000,-

*Let op dit zijn gemiddelde prijzen. Vraag voor exacte prijsberekeningen vrijblijvende offertes aan!


landelijke keuken Dendermonde

Landelijke, moderne of design keuken

Bent u bezig met het renoveren van de keuken en zoekt u naar een manier om de sfeer in de ruimte te wijzigen? U hebt bij onze experts uit Dendermonde een ruime keuze uit designs en stijlen. Bij een landelijke stijl horen bijvoorbeeld een houten keukenblad en keukenkastjes en tegels in warme kleuren. Bij moderne keukens daarentegen wordt gebruik gemaakt van veel zwart en wit, met contrasterende materialen. Meestal kiest men bij een moderne keuken wel voor een signaalkleur. Door enkel het keukenbeslag of de keukendeurtjes te verven in felrood of blauw tijdens een dergelijke keukenrenovatie creëert u een zeer aangename maar rustige aanblik.

kleine keukenrenovatie

Mogelijkheden van een kleine keuken

Regelmatig horen wij van klanten uit Dendermonde dat zij vrezen dat hun keuken te klein is voor een keukenrenovatie. Het is echter ook voor kleine keukens mogelijk om deze te renoveren. Juist mensen met een kleine keuken kunnen baat hebben bij een keukenrenovatie, om zo de ruimte zo effectief mogelijk te gebruiken. Bij het renoveren van kleine keukens kijken wij bijvoorbeeld naar de opties voor het aanpassen van de keukenkastjes, het vrijhouden van het keukenblad en het inbouwen van keukenapparatuur. Voordeel van het renoveren van kleine keukens is dat hier meestal relatief weinig kosten aan verbonden zitten, doordat er minder materiaal nodig is.

keukens op maat

Keukens op maat

Voor het renoveren van keukens bestaan er vele mogelijkheden. Zo is het een optie om een aantal goedkope handelingen uit te voeren, waarmee de aanblik van de keuken verandert zonder dat u veel geld hoeft uit te geven. Het schilderen van de muren en het vernieuwen van de keukenfrontjes vormen hier voorbeelden van. Wie een ruimer budget heeft kiezen voor een drastischere keukenrenovatie. Zo is het een optie om de volledige keuken te renoveren. Bij menig leverancier uit Dendermonde hebt u de optie om keukens volledig naar uw wensen te ontwerpen. Van keukenkastjes tot keukenblad, van kleur tot materiaal: de keus is aan u!

keukeneiland Dendermonde

Keukeneiland of kookeiland?

Wie de mogelijkheden voor een keukenrenovatie onderzoekt bij de lokale leveranciers in Dendermonde zal de termen keukeneiland en kookeiland regelmatig tegenkomen. Veelal wordt gedacht dat beide termen dezelfde verbouwing aangeven. Dit is echter niet het geval. Met een keukeneiland bedoelt met een volledige keuken die in de vorm van een eiland is gezet. Dit betekent dat de keukenkastjes, het gasfornuis en koelkast allen in het centrum van de ruimte staan. Een kookeiland daarentegen heeft een gedeelte van het materiaal in het centrum, terwijl de rest gewoon tegen de wanden geplaatst is. De mogelijkheden voor een keukeneiland op het gebied van keukenrenovatie zijn vaak beperkt.

Voordelen van showroomkeukens

De meeste mensen met een beperkt budget weten dat het verstandig is om te kijken bij het aanbod van een outletwinkel in Dendermonde voordat zij starten met het renoveren van de keukenruimte. Wist u echter dat het tevens een optie is om showroomkeukens aan te schaffen tegen gereduceerde prijzen. Het gaat dan om de keukens die men tijdens een bepaald seizoen in de showroom heeft gezet om het aanbod te tonen. Na het seizoen worden dergelijke keukens vaak in het geheel verkocht tegen een zeer aantrekkelijk tarief. Het nadeel van showroomkeukens is dat u dan weinig keuze hebt op het gebied van stijl en kleur.

Open keuken maken

Kookt u graag en veel voor anderen, en vindt u het gezellig om tijdens het koken te blijven praten met uw gasten? Dan is een open keuken waarschijnlijk een ideale oplossing voor u. Heeft uw pand in Dendermonde een aparte keuken? Laat dan eens een specialist kijken naar de mogelijkheden voor het doorbreken van een muur of het plaatsen van een aanbouw. Open keukens behouden het comfort van een standaard keuken, maar maken het dus gemakkelijker om te communiceren met anderen. Het nadeel van een open keukenruimte kan zijn dat u last krijgt van vervelende geurtjes. Een goede afzuigkap is dan ook adviseerbaar.


keukenspecialisten

Keukenspecialist nodig?

Bij elke keukenverbouwing, groot of klein, raden wij aan om een keukenspecialist in te schakelen. Een vakman uit Dendermonde voert met plezier het gehele project voor u uit. Hij denkt met u mee, waardoor u zeker weet dat over alles nagedacht wordt. Had u zelf bijvoorbeeld al aandacht geschonken aan de apparatuur, de verlichting of al gedacht aan het verleggen van de leidingen? Een keukenspecialist zorgt dat alles geregeld is. Volgens onze klanten in Dendermonde zijn dit de grootste voordelen van een keukenspecialist:

  • Een specialist denkt op alle vlakken met u mee.
  • Een vakman uit Dendermonde beschikt over jarenlange kennis en ervaring en geeft een persoonlijk advies.
  • De verbouwing neemt minder tijd in beslag dan wanneer u zelf aan de slag zou gaan.

Besparen? Vergelijk offertes!

Bent u benieuwd naar de opties voor het vernieuwen van de keukenfrontjes? Hebt u een vraag over het verven van de wanden? Of wilt u weten wat de prijs is voor het renoveren van uw keukenruimte? Aarzel dan niet om contact op te nemen. Geef uw wensen aan ons door en wij zorgen ervoor dat u een aantal vrijblijvende prijsopgaven van specialisten uit Dendermonde krijgt toegestuurd. Het is aan u om deze prijsopgaven met elkaar te vergelijken en te kiezen voor de keukenspecialist die het beste bij u past. Ook voor een traprenovatie zijn wij u van dienst.

aanvragen offerte renovatie